Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe te weten wanneer chocolade slecht is geworden

12 Offbeat Smoothie-recepten om u uit uw Rut te halen

 1. Door Kate Steffens, chocolade-expert voor Menuism.com

 2. We hebben allemaal dat moment gehad, een jas aantrekken en een lang verloren Hershey's Kiss in de zak vinden, of een vergeten reep chocola bakken achter in de voorraadkast. Dat is de kracht van chocolade die velen van ons voorzichtigheid in de wind zouden werpen en het recht zouden opslokken als er een goede kans is op buikpijn - of erger. Dus hoe weet je of je nieuw opgegraven chocolade nog steeds goed is? Doe jezelf een plezier en pas op voor de volgende vijf tekens om te bepalen of je chocolade is bedorven of veilig is om te eten.

 3. 1. Fat Bloom Wanneer je een witte of grijsachtige film op het oppervlak van je eten ziet, betekent dit normaal gesproken dat het product slecht is geworden, maar het is een ander verhaal met chocolade. Wanneer de cacaobotervetten in chocolade scheiden van de cacaomassa en naar de oppervlakte stijgen, resulteert dit in iets dat "vetbloei" wordt genoemd. Hoewel het niet het meest aantrekkelijke is om op je chocoladereep te zien, is vetbloei meestal veilig om te eten.

 4. 2. Sugar Bloom Chocolade die is blootgesteld aan vocht of snel is verplaatst van koude naar warme temperaturen kan ervoor zorgen dat de suiker kristalliseert. Het resultaat is een korrelige, onaangename textuur en hoewel het niet schadelijk is om te consumeren, zorgt suikerbloei niet voor een zeer aangename eetervaring.

 5. 3. Geur Een snuiftest is een gemakkelijke manier om te bepalen of uw chocolade lekker of onaangenaam zal zijn. Chocolade absorbeert geuren als een spons, vooral wanneer bewaard in een koelkast vol hartige levensmiddelen. Chocolade kan het beste strak worden bewaard, in een koele (ongeveer 65 graden, ongekoelde), droge omgeving uit de buurt van sterk geurende voedingsmiddelen.

 6. 4. Kwaliteitsversheid Chocolade is het beste als het binnen een jaar na productie wordt gegeten, maar chocolade van hoge kwaliteit kan tot ver na de houdbaarheidsdatum worden geconsumeerd. Sommige chocolade verbetert zoals wijn, met de leeftijd. Chocolade van hoge kwaliteit bevat natuurlijke conserveermiddelen die flavanolen worden genoemd. Flavanolen bieden uitstekende antioxiderende gezondheidsvoordelen, terwijl de chocolade langer vers van smaak blijft dan in de winkel gekochte chocolade die kunstmatige conserveermiddelen bevat.

 7. 5. Smaak Een kleine knabbel zou genoeg moeten zijn om u te waarschuwen voor elke ranzig of slechte smaak. Kijk uit voor overweldigende bitterheid en de aanwezigheid van andere, niet-chocoladesmaken zoals ui of knoflook. Cacaopoeder kan lang meegaan als het goed wordt bewaard in een afgesloten container, maar kan snel een funky smaak en geur aannemen als het wordt blootgesteld aan een voorraadkast vol kruiden.

 8. Gerelateerde links van Menuism: 5 Jeugdchocolade behandelt allemaal volwassen De waarheid over het verlangen naar chocolade The Healing Powers of Chocolate

 9. Kate Steffens is patissier, schrijver, DJ, artiest, ontwerper en all-round renaissancevrouw. Ze is afgestudeerd aan de California Culinary Academy en de Universiteit van Texas in Austin. Ze runt het rock-and-roll chocoladebedrijf, Straight Outta Chocolate. Als ze niet diep in chocolade zit, kun je haar lezen, tuinieren, werken aan kunstprojecten en luisteren naar oude platen.

 10. Door Kate Steffens, chocolade-expert voor Menuism.com

 11. We hebben allemaal dat moment gehad, een jas aantrekken en een lang verloren Hershey's Kiss in de zak vinden, of een vergeten reep chocola bakken achter in de voorraadkast. Dat is de kracht van chocolade die velen van ons voorzichtigheid in de wind zouden werpen en het recht zouden opslokken als er een goede kans is op buikpijn - of erger. Dus hoe weet je of je nieuw opgegraven chocolade nog steeds goed is? Doe jezelf een plezier en pas op voor de volgende vijf tekens om te bepalen of je chocolade is bedorven of veilig is om te eten.

 12. 1. Fat Bloom Wanneer je een witte of grijsachtige film op het oppervlak van je eten ziet, betekent dit normaal gesproken dat het product slecht is geworden, maar het is een ander verhaal met chocolade. Wanneer de cacaobotervetten in chocolade scheiden van de cacaomassa en naar de oppervlakte stijgen, resulteert dit in iets dat "vetbloei" wordt genoemd. Hoewel het niet het meest aantrekkelijke is om op je chocoladereep te zien, is vetbloei meestal veilig om te eten.

 13. 2. Sugar Bloom Chocolade die is blootgesteld aan vocht of snel is verplaatst van koude naar warme temperaturen kan ervoor zorgen dat de suiker kristalliseert. Het resultaat is een korrelige, onaangename textuur en hoewel het niet schadelijk is om te consumeren, zorgt suikerbloei niet voor een zeer aangename eetervaring.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407