Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe u deze St. Patrick's Day geluk kunt krijgen (Hint: het houdt hard werken in)

De echte reden dure pastasmaak smaakt beter dan de goedkope dingen

 1. Gelukkig kunnen we met de Amerikaanse toe-eigening van St. Patrick's Day serieus verzoening doen voor die jaren van intolerantie door ons te kleden als kabouters. Tijden, ze zijn veranderd! Maar sommige dingen blijven nog steeds hetzelfde: zoals onze definitie van geluk. Het probleem is dat we nog steeds vasthouden aan het idee dat geluk weinig te maken heeft met persoonlijke keuzevrijheid. Het is duidelijk dat sommige gelukkige situaties echt het gevolg zijn van dom geluk, zoals het winnen van de loterij of geboren worden in het Brangelina-kinderleger. Maar kijk eens naar het uitgebreide Interviewarchief van Roadtrip Nation met succesvolle individuen die doen waar ze van houden, en je zult zien dat elke persoon ijverig aan hun doelen werkte, waardoor ze op hun beurt konden profiteren van het geluk dat op hun pad kwam. Neem Joe Quesada, hierboven gezien, die werd geïnterviewd voor de documentaire tv-serie van Roadtrip Nation. Als hoofdredacteur bij Marvel-strips is Joe de commandant van Amerika's meest geliefde brigade van met latex beklede burgerwachten. Maar hij merkte niet dat hij Iron Man-films met Hollywood-regisseurs besprak omdat een Job Fairy hem daar plaatste. Hij moest opnieuw beginnen. Letterlijk: hij werkte op de vloer bij FAO Schwartz en krabbelde aan de kant toen een collega hem vertelde om te stoppen met het verkopen van speelgoed en strips te gaan tekenen. Joe realiseerde zich dat hij daadwerkelijk voor zijn tijdverdrijf kon worden betaald en besloot te stoppen met tekenen alleen voor funsies en stortte zich in een periode van onvermoeibare portefeuilleopbouw. Uiteindelijk slaagde hij erin zich een weg te banen in een ijle ontmoeting met een bruuske DC Comics-editor, die hem aanvankelijk amper de tijd wilde geven. Joe wist dat de redacteur moeilijk te plezieren zou zijn, maar hij zag zijn angst onder ogen en maakte uiteindelijk indruk op de man. Aan het einde van de vergadering kreeg Joe te horen dat hij een omslag moest schetsen en terug moest komen als hij klaar was. Hij tekende het op een avond. De volgende ochtend bloosde Joe met de ogen vol spanning en opwinding de redacteur buiten het DC-gebouw. Zoals geluk zou hebben, die ochtend was een kunstenaar in DC gestopt. Joe nam de baan over, ging daarna naar Marvel en heeft nu zijn droombaan om erachter te komen wiens slechterik Spider Man als volgende gaat.

 2. Noot van de redactie: Huffington Post werkt samen met Roadtrip Nation, een organisatie die de wereld rondreist om mensen te interviewen die levens hebben opgebouwd rond hun passies. Houd de komende weken meer verhalen in de gaten voor inzicht in je eigen pad.

 3. Uiteraard hopen we allemaal geluk te hebben in ons leven. Maar wat is geluk eigenlijk? Is het onverklaarbaar geluk dat spontaan op iemand wordt overgoten omdat de kosmos toevallig op de juiste manier is afgestemd? Of is geluk eigenlijk het resultaat van voorbereiding en hard werken en kunnen we alleen maar de vruchten plukken omdat we de juiste basis hebben gelegd? Te vaak lijken we te zeggen: "Hij heeft gewoon geluk gehad." "Ze was op het juiste moment op de juiste plaats." "Ik viel er gewoon in." Deze overdreven nadruk op geluk als een factor van iemands succes dient om de verzwakte inspanning te ondermijnen die het kostte om iets te bereiken. Overweeg de bovengenoemde zin. Tegenwoordig staat 'geluk van de Ieren' op vrolijke, ouderwetse borden in Ierse pubs, dus het wordt verondersteld een positief eerbetoon te zijn aan een groep mensen die gewoon dol zijn op klavers. Maar eigenlijk was het gezegde een term van discriminerende minachting tijdens de eerste dagen van Ierse immigratie naar de staten. Destijds vonden xenofobieën de Ieren te zwakzinnig om hun eigen succes te bewerkstelligen; vandaar dat elk succes dat ze hadden werd toegeschreven aan het 'geluk van de Ieren'. Behoorlijk waardeloos, toch? En nu voel je je waarschijnlijk EXTRA schuldig aan die 2 kommen Lucky Charms die je laatst om middernacht had.

 4. Had het geluk iets te doen? Zeker. Maar als Joe in zijn werk in de speelgoedwinkel was blijven hangen, of als hij in zijn vrije tijd iets onproductiefs had gedaan in plaats van te tekenen, zou hij nooit in staat zijn geweest kansen te benutten. Niet om alle Hans Christian Anderson hier te krijgen, maar er is een moraal in dit verhaal, namelijk: we kunnen ons eigen geluk creëren. Als we ons inspannen, kunnen we onze lotgevallen dicteren en dingen op hun plaats laten vallen. Niet dat het allemaal regenbogen en kittens zullen zijn; het kost eerder opoffering en toewijding om de levens op te bouwen die we willen. Misschien betekent dat dat we moeten beginnen met een laagbetaalde stage om te krijgen waar we willen zijn, of een andere baan aan te nemen terwijl we onze dromen nastreven, omdat wat we leuk vinden ons aanvankelijk niet voldoende ondersteunt. Misschien betekent het dat we in onze vrije tijd aan onze vaardigheden werken in plaats van naar The Bachelor te kijken, wat de kracht en de wil van een os kan vereisen. Het is niet eenvoudig, maar als we aan het einde van de dag hard werken aan iets waar we om geven, is de beloning de moeite waard. Kansen zullen zich voordoen, en we hebben zelfs geen klavertjes vier nodig (behalve natuurlijk voor die St. Patrick's Day-decoraties.) Dus, laten we deze zondag, terwijl we vele groene glazen toasten op onze Ierse vrienden, proost niet op toekomstig geluk, maar op toekomstig hard werken. (Die begint pas dinsdag, want we worden maandag opgehangen. Hé, wie zegt dat je niet hard kunt werken, hard kunt spelen?)

 5. Ga naar roadtripnation.com om meer interviews van Roadtrip Nation te bekijken

 6. Door: Alyssa FrankDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407