Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Inferieure gluteale slagaderanatomie, functiediagram | Lichaamskaarten

De onderste regel

 1. De inferieure slagader levert zuurstofrijk bloed aan de gluteusspieren (van de bil) en het heupgewricht. Deze ader daalt ook in het dijgebied van het been voordat hij zich vertakt in de ischiadische ader.

 2. Een slagader is een bloedvat dat bloed vanuit het hart naar alle delen van het lichaam vervoert. Slagaders zijn buisvormig en hebben elastischachtige, spierwanden die samentrekken en uitzetten om het bloed door het lichaam te duwen.

 3. De inferieure gluteale slagader is de kleinere van de twee hoofdslagadertakken die van de interne iliacale slagader afstammen, die bloed naar de hele gluteale regio levert. Deze slagader is vernoemd naar de nabijheid van de gluteus-spieren.

 4. De inferieure gluteale ader begint bij het bekken, direct onder de piriformis, een spier in de bil die aansluit op de heup. Het passeert het grotere heupforamen - een grote opening in het bekken aan elke kant van het heiligbeen - en gaat naar de superieure gemellus, een spier van de bil die zich onder de piriformis bevindt. Het verspreidt zich vervolgens naar boven en vertakt zich naar de gluteus maximus (de grootste spier van de bil) en andere spieren. Kleinere takken van de inferieure gluteale ader passeren mediaal op de huid die het stuitbeen of het staartbeen bedekt.

 5. De inferieure slagader levert zuurstofrijk bloed aan de gluteusspieren (van de bil) en het heupgewricht. Deze ader daalt ook in het dijgebied van het been voordat hij zich vertakt in de ischiadische ader.

 6. Een slagader is een bloedvat dat bloed vanuit het hart naar alle delen van het lichaam vervoert. Slagaders zijn buisvormig en hebben elastischachtige, spierwanden die samentrekken en uitzetten om het bloed door het lichaam te duwen.

 7. De inferieure gluteale slagader is de kleinere van de twee hoofdslagadertakken die van de interne iliacale slagader afstammen, die bloed naar de hele gluteale regio levert. Deze slagader is vernoemd naar de nabijheid van de gluteus-spieren.

 8. De inferieure gluteale ader begint bij het bekken, direct onder de piriformis, een spier in de bil die aansluit op de heup. Het passeert het grotere heupforamen - een grote opening in het bekken aan elke kant van het heiligbeen - en gaat naar de superieure gemellus, een spier van de bil die zich onder de piriformis bevindt. Het verspreidt zich vervolgens naar boven en vertakt zich naar de gluteus maximus (de grootste spier van de bil) en andere spieren. Kleinere takken van de inferieure gluteale ader passeren mediaal op de huid die het stuitbeen of het staartbeen bedekt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407