Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is chocolade een gezondheidsvoedsel?

Gebakken weegbree salade

 1. Wie houdt er niet van chocolade? Chocolade is rijk, romig, zoet en complex van smaak! Net zoals een goede fles wijn afhankelijk is van druiven en wijnbereiding, is chocolade afhankelijk van cacaobonen en verwerking. Chocoladekenners zijn trending en de media zeggen dat chocolade een gezondheidsvoedsel is. Is er meer aan dit goede verhaal dan op het eerste gezicht lijkt?

 2. De beweringen van de media over de gezondheidsvoordelen van chocolade zijn gebaseerd op onderzoeken die door chocoladebedrijven zijn gefinancierd. Conclusies zijn gebaseerd op geëxtraheerde antioxidanten die flavonoïden worden genoemd en die van nature voorkomen in cacaobonen, maar zijn mogelijk niet te vinden in de verwerkte chocolade die je eet.

 3. Flavonoïden zijn een groep bioactieve stoffen die gepaard gaan met veel gezondheidsvoordelen. Flavonoïden komen veel voor in veel plantaardig voedsel. Aardbeien, bosbessen, thee, appels en uien zijn uitstekende bronnen.

 4. Het flavonoïde-gehalte van cacaobonen is afhankelijk van het type cacaoplant, de grond waarin de gewassen groeien en de manier waarop de bonen worden verwerkt. Hoge temperaturen die worden gebruikt om chocolade te maken, kunnen flavonoïden vernietigen.

 5. Chocolade wordt gemaakt door cacaomassa (of chocoladevloeistof) te verwerken met suiker, cacaoboter en in het geval van melkchocolade toegevoegde vaste stoffen. Andere ingrediënten kunnen ook worden toegevoegd. Om een ​​hoge concentratie flavonoïden te verkrijgen, moet de chocolade worden gemaakt met een hoge concentratie cacaobonen (uit de binnenste kern van de gefermenteerde, gedroogde en geroosterde cacaobonen), die chocolade zijn diepe smaak en kleur geven.

 6. Mijn favoriete chocolade-genot is een combinatie van een half ons 90 procent biologische pure chocolade uit één bron met een theelepel natuurlijke biologische pindakaas. Dit is een goede vervanging voor een pindakaasbeker.

 7. Ingrediëntenetikettering van chocolade is ingewikkeld. Veel fabrikanten mengen cacaobonen uit verschillende landen in plaats van één bron of variëteit. Vaak wordt tijdens de verwerking meer cacaoboter toegevoegd maar niet als ingrediënt op het etiket vermeld.

 8. Conclusie: een algemene verklaring afleggen dat chocolade gezond is, is verkeerd. Totdat de federale overheid van bedrijven eist dat ze flavonoïden op het etiket vermelden, is het onwetenschappelijk om te zeggen dat er gezondheidsvoordelen verbonden zijn aan het consumeren van chocolade - zelfs pure chocolade. Natuurlijk verwerkt, ongezoet cacaopoeder of 80 tot 100 procent pure chocolade wordt je beste keuze!

 9. Wie houdt er niet van chocolade? Chocolade is rijk, romig, zoet en complex van smaak! Net zoals een goede fles wijn afhankelijk is van druiven en wijnbereiding, is chocolade afhankelijk van cacaobonen en verwerking. Chocoladekenners zijn trending en de media zeggen dat chocolade een gezondheidsvoedsel is. Is er meer aan dit goede verhaal dan op het eerste gezicht lijkt?

 10. De beweringen van de media over de gezondheidsvoordelen van chocolade zijn gebaseerd op onderzoeken die door chocoladebedrijven zijn gefinancierd. Conclusies zijn gebaseerd op geëxtraheerde antioxidanten die flavonoïden worden genoemd en die van nature voorkomen in cacaobonen, maar zijn mogelijk niet te vinden in de verwerkte chocolade die je eet.

 11. Flavonoïden zijn een groep bioactieve stoffen die gepaard gaan met veel gezondheidsvoordelen. Flavonoïden komen veel voor in veel plantaardig voedsel. Aardbeien, bosbessen, thee, appels en uien zijn uitstekende bronnen.

 12. Het flavonoïde-gehalte van cacaobonen is afhankelijk van het type cacaoplant, de grond waarin de gewassen groeien en de manier waarop de bonen worden verwerkt. Hoge temperaturen die worden gebruikt om chocolade te maken, kunnen flavonoïden vernietigen.

 13. Chocolade wordt gemaakt door cacaomassa (of chocoladevloeistof) te verwerken met suiker, cacaoboter en in het geval van melkchocolade toegevoegde vaste stoffen. Andere ingrediënten kunnen ook worden toegevoegd. Om een ​​hoge concentratie flavonoïden te verkrijgen, moet de chocolade worden gemaakt met een hoge concentratie cacaobonen (uit de binnenste kern van de gefermenteerde, gedroogde en geroosterde cacaobonen), die chocolade zijn diepe smaak en kleur geven.

 14. Mijn favoriete chocolade-genot is een combinatie van een half ons 90 procent biologische pure chocolade uit één bron met een theelepel natuurlijke biologische pindakaas. Dit is een goede vervanging voor een pindakaasbeker.

 15. Ingrediëntenetikettering van chocolade is ingewikkeld. Veel fabrikanten mengen cacaobonen uit verschillende landen in plaats van één bron of variëteit. Vaak wordt tijdens de verwerking meer cacaoboter toegevoegd maar niet als ingrediënt op het etiket vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407