Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is er een cholesterolarme manier om eieren te bereiden?

De afhaalmaaltijden

 1. Vraag: Ik let goed op mijn cholesterol, maar ben dol op eieren. Kan ik eieren maken op een manier die me niet overbelast met cholesterol?

 2. Voordat u op deze kwestie ingaat, is het belangrijk te weten dat cholesterol in de voeding niet ongezond is. In feite hoeven de meeste mensen hun inname van deze verbinding niet te beperken om een ​​gezond cholesterolgehalte te handhaven.

 3. Cholesterol is van vitaal belang voor de gezondheid en is nodig voor veel belangrijke processen in uw lichaam, zoals hormoonproductie. Het is ook een belangrijke structurele component van je cellen.

 4. Uw lichaam maakt het grootste deel van de cholesterol die het nodig heeft om optimaal te functioneren. Cholesterol uit bepaalde voedingsmiddelen kan echter ook via je darmen worden opgenomen.

 5. De absorptie van cholesterol is zeer variabel en hangt af van vele factoren, waaronder genetica en metabole gezondheid (1).

 6. Hoewel cholesterol in de voeding niet van grote invloed is op de cholesterolspiegel van de meeste mensen, worden sommige mensen beschouwd als cholesterol-hyperresponsers. Dit betekent dat ze een veel grotere toename van cholesterol ervaren na het consumeren van cholesterolrijk voedsel zoals eieren (2).

 7. Omdat cholesterol-hyperresponsers gevoeliger zijn voor cholesterol in de voeding, moet deze populatie mogelijk de cholesterolinname verlagen om hun waarden binnen een gezond bereik te houden.

 8. Dat gezegd hebbende, suggereren sommige onderzoeken dat hele eieren nog steeds veilig kunnen worden geconsumeerd - met mate - zelfs door mensen met een hoog cholesterolgehalte (3).

 9. Hoe dan ook, eieren zijn cholesterolrijk, met 1 groot ei dat ongeveer 186 mg bevat - allemaal in de dooier (4).

 10. Om het cholesterol te verlagen, verlaagt u eenvoudig de inname van uw dooier door het bereiden van eiwitten of het mengen van een heel ei met een eiwit.

 11. Hoewel dit een goede manier is om cholesterol in de voeding te verminderen voor cholesterol-hyperresponsers, moet worden opgemerkt dat eierdooiers vol zitten met voedingsstoffen en niet moeten worden vermeden door mensen die gewoon kijken om gewicht te verliezen of de gezondheid te verbeteren. Studies koppelen zelfs hele eieren aan gewichtsverlies en een verminderd risico op hartaandoeningen (5, 6, 7).

 12. Een andere manier om het cholesterolgehalte van eiergerechten te verlagen, is door cholesterolvrije bakoliën en vetten te kiezen. Ruil vetten met een hoog cholesterolgehalte - zoals boter en reuzel - met olijfolie, avocado-olie of andere cholesterolvrije vetten.

 13. Als u zich zorgen maakt over uw cholesterolgehalte, is onderzoek naar uw algehele voedingsinname en levensstijl wellicht een slimmere keuze dan het verlagen van het cholesterolgehalte van specifieke voedingsmiddelen zoals eieren. Onverwerkt, voedzaam voedsel consumeren, voldoende fysieke activiteit krijgen en overtollig lichaamsgewicht verliezen zijn allemaal gezonde, effectieve manieren om het cholesterolgehalte te verlagen.

 14. Vraag: Ik let goed op mijn cholesterol, maar ben dol op eieren. Kan ik eieren maken op een manier die me niet overbelast met cholesterol?

 15. Voordat u op deze kwestie ingaat, is het belangrijk te weten dat cholesterol in de voeding niet ongezond is. In feite hoeven de meeste mensen hun inname van deze verbinding niet te beperken om een ​​gezond cholesterolgehalte te handhaven.

 16. Cholesterol is van vitaal belang voor de gezondheid en is nodig voor veel belangrijke processen in uw lichaam, zoals hormoonproductie. Het is ook een belangrijke structurele component van je cellen.

 17. Uw lichaam maakt het grootste deel van de cholesterol die het nodig heeft om optimaal te functioneren. Cholesterol uit bepaalde voedingsmiddelen kan echter ook via je darmen worden opgenomen.

 18. De absorptie van cholesterol is zeer variabel en hangt af van vele factoren, waaronder genetica en metabole gezondheid (1).

 19. Hoewel cholesterol in de voeding niet van grote invloed is op de cholesterolspiegel van de meeste mensen, worden sommige mensen beschouwd als cholesterol-hyperresponsers. Dit betekent dat ze een veel grotere toename van cholesterol ervaren na het consumeren van cholesterolrijk voedsel zoals eieren (2).

 20. Omdat cholesterol-hyperresponsers gevoeliger zijn voor cholesterol in de voeding, moet deze populatie mogelijk de cholesterolinname verlagen om hun waarden binnen een gezond bereik te houden.

 21. Dat gezegd hebbende, suggereren sommige onderzoeken dat hele eieren nog steeds veilig kunnen worden geconsumeerd - met mate - zelfs door mensen met een hoog cholesterolgehalte (3).

 22. Hoe dan ook, eieren zijn cholesterolrijk, met 1 groot ei dat ongeveer 186 mg bevat - allemaal in de dooier (4).

 23. Om het cholesterol te verlagen, verlaagt u eenvoudig de inname van uw dooier door het bereiden van eiwitten of het mengen van een heel ei met een eiwit.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407