Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is het beter om een ​​geschenk te geven of te ontvangen?

Je wist het niet, maar dit is waarom je aardbeien zou moeten eten

 1. Het is duidelijk dat er veel psychologische factoren zijn bij het geven van geschenken. Proberen onze genegenheid voor een andere persoon met verbruiksgoederen te symboliseren, kan veel verschillende reacties bij verschillende mensen veroorzaken. Ondanks al deze factoren is het enige dat consistent blijft het belang van zorg voor anderen. De tijd nemen om je mentaal te identificeren met je familie en vrienden, terwijl je je bewust inspant om hun leven te verbeteren, veroorzaakt een emotionele gebeurtenis waardoor we ons veilig, geborgen en gelukkig voelen.

 2. Geschenkenuitwisseling is een cultureel icoon dat teruggaat tot de oude beschaving van Mesopotamië. Oude literatuur beschrijft een Gilgamesj, een held, die geschenken geeft aan boeren als blijk van kracht. Romeinse literatuur beschrijft geschenken aan een koning gegeven als een symbool van loyaliteit.

 3. Voorbeelden van het gebruik van materiële uitwisseling om emoties te symboliseren, zijn te vinden in bijna elk facet van de samenleving. Hoewel de context van deze acties verschilt van cultuur tot cultuur, blijft het principe van de handeling hetzelfde. Het geven van gepersonaliseerde geschenken vertegenwoordigt de sociale lijm die het voor mensen mogelijk maakt om relaties met elkaar te onderhouden.

 4. Elke ouder heeft zijn kinderen ooit eraan moeten herinneren dat de kersttijd gaat over geven, niet ontvangen. Maar diep van binnen kunnen we ons allemaal onze eigen jeugd herinneren, waar we veel liever gaven dan geschenken wilden ontvangen. Gandhi beweerde wel dat hebzucht een fundamentele menselijke natuur is, dus zou het geen zin hebben als mensen inherent genieten van het ontvangen van geschenken? Of is het plezier om aardig te zijn voor anderen ons verlangen om te consumeren te overmeesteren?

 5. De psychologie van het geven van geschenken

 6. Iemand een geschenk geven is een manier om compassie, waardering en dankbaarheid te tonen. Psychologen hebben cadeaus gegeven als een krachtige manier om de emotionele band die we hebben met een andere persoon te versterken. De psychologische voordelen van het geven komen niet echt voort uit het overhandigen van eigendom, maar uit het proces van het selecteren van het geschenk. Om de behoeften van een geliefde te identificeren en een product te selecteren om ze aan te pakken, moet u zich mentaal met hen identificeren. Wanneer u een cadeau voor iemand selecteert, beschermt u hen in wezen door voor hun behoeften te zorgen. Het idee dat anderen voor je zullen zorgen zoals jij voor een ander zorgt, voldoet aan onze behoefte aan veiligheid en biedt ons een bron van plezier.

 7. Inzicht in onze behoefte om te ontvangen

 8. In tegenstelling tot het geven van geschenken, komt het plezier dat we krijgen van het ontvangen van geschenken niet voort uit onze fundamentele menselijke behoeften. Voor de meeste mensen is de implicatie dat je geliefd bent de grootste bron van plezier bij het ontvangen van geschenken. Voor sommige individuen heeft dit gevoel veel aandacht. Als ze het geschenk niet hebben beantwoord, kan de ontvanger een schuldgevoel voelen. Anderen kunnen het gevoel hebben dat er voorwaarden aan het geschenk zijn verbonden en dat ze op de een of andere manier iets verschuldigd zijn aan de gever. Omdat het plezier van het ontvangen van geschenken een gecompliceerder psychologisch proces is, kunnen de emoties die aan het evenement zijn verbonden van persoon tot persoon verschillen.

 9. In onze kapitalistische samenleving wordt ons voortdurend verteld hoe een product of dienst ons leven zal verbeteren. In plaats van de functies van een product te promoten, wordt ons vaak verteld dat het product ons gelukkig zal maken. Dit is een zeer effectieve marketingstrategie, omdat veel mensen een diepgewortelde behoefte hebben aan consumententevredenheid. Bij het openen van een geschenk ervaren deze mensen zowel de opwinding van anticipatie als de verwachting van toekomstig plezier. Of het geschenk ons ​​leven echt verbetert of niet, de eenvoudige verwachting dat het ons gelukkig zal maken, is voldoende om de beloningsroutes in onze hersenen te activeren. Dit biedt een krachtige, maar vluchtige bron van geluk.

 10. Factoren bij het geven van wederzijdse geschenken

 11. Veel mensen die geschenken geven, verwachten er een terug te ontvangen. Het zal je misschien verbazen dat dit geen hebzucht is. Hoewel het proces van het zoeken naar het juiste geschenk een verbindende ervaring kan zijn, is het feitelijk overdragen van iets uit ons eigen bezit een daad van onderwerping. Bovendien kan het uiten van onze gevoelens voor een ander ons een kwetsbaar gevoel geven en een wederzijds mededogen tonen. Het is eigenlijk niet het geschenk waarnaar we op zoek zijn, maar het geschenk is gemaakt om de emotionele verbinding te symboliseren die mensen inherent verlangen. Deze uitwisseling kan nog ingewikkelder worden gemaakt als we in staat zijn om een ​​geschenk mentaal een waarde toe te kennen. Als de ene persoon vindt dat het geschenk dat ze hebben ontvangen van minder financiële waarde is dan het geschenk dat ze hebben gegeven, kunnen ze dit onbewust beschouwen als een indicatie dat de andere persoon zijn emotionele band minder waardeert dan zij.

 12. De waarde van altruïsmeDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407