Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is het immoreel om de Super Bowl te bekijken?

Je wist het niet, maar dit is waarom je aardbeien zou moeten eten

 1. Zoals de columnist Dave Zirin over sport en politiek het treffend verwoordt, komt de dag waarschijnlijk dat "niemand dit spel zal spelen als dat niet nodig is ... ... Het zwembad van spelers zullen kleiner en minder economisch welvarend worden in de komende jaren. We zullen dan rekening moeten houden met wat we in godsnaam elke zondag zijn. "

 2. Er is steeds meer bewijs en publiek bewustzijn dat voetballen slecht is voor je hersenen. En nu, om de statistieken en grimmige anekdotes over ex-spelers die bezwijken aan dementie en vroege sterfgevallen te dramatiseren, hebben we Concussion - een belangrijke Hollywood-film met Will Smith.

 3. Maar heeft dit enig effect op de passie van ons land voor de fascinerende, gewelddadige sport die onze aandacht meer dan alle andere vasthoudt?

 4. Een nieuwe enquête die afgelopen zondag in de aanloop naar de Super Bowl is gepubliceerd, suggereert ja - en nee. Meer Amerikanen dan ooit tevoren zeggen dat ze hun zonen niet zouden laten voetballen. Toch blijft voetbal onze favoriete kijksport (het komt niet eens in de buurt) en er is niets dat erop wijst dat dit gaat veranderen.

 5. Dus tegelijkertijd dat meer en meer van ons onze eigen zonen niet zouden laten spelen, hebben we blijkbaar geen moeite met kijken, terwijl de zonen van andere mensen hersenschade riskeren om ons te vermaken op het gebied van de NFL.

 6. Uit het nieuwe onderzoek van het Public Religion Research Institute blijkt dat het aantal mensen dat hun eigen kinderen de helm en schoudervullingen niet zou laten dragen in slechts een jaar tijd met 9 procentpunt was gestegen. . Toen PRRI vorig jaar Amerikanen over deze vraag ondervroeg, zei 22% dat ze Johnny van de gridiron zouden houden; nu is dit 31%.

 7. Dit is slecht voor de levensvatbaarheid van het voetbal op de lange termijn als een locatie voor jongens en jonge mannen om atletische glorie te achtervolgen en karakter, teamwerkvaardigheden en dergelijke te ontwikkelen - voordelen van voetbal dat al lang wordt aangeprezen om zijn populariteit ondanks het feit dat je de neiging hebt om het te spelen.

 8. Als een toeschouwerervaring staat voetbal echter groter dan ooit in de Amerikaanse cultuur. De televisiecijfers van de Super Bowl van vorig jaar tussen de Seattle Seahawks en de New England Patriots hebben een record gevestigd - niet alleen voor een voetbalwedstrijd, maar voor elk tv-programma van elk type. Dit is niet alleen een fenomeen van Super Bowl, het product van kijkpartijen, brillen tijdens de rust en het beste dat de advertentie-industrie te bieden heeft. Zoals USA VANDAAG in november meldde, waren de twaalf meest bekeken tv-shows afgelopen herfst reguliere NFL-wedstrijden.

 9. Als het op voetbal aankomt, is "show" absoluut het juiste woord. Verrassend genoeg hebben weinigen van ons de sport gespeeld. In tegenstelling tot de andere populaire sportieve bezigheden in Amerika, wordt voetbal bijna volledig gespeeld door mannen, wat de potentiële participatiegraad halveert. Van de ondervraagden door PRRI meldt een schraal 12% dat ze in hun jeugd hebben gevoetbald, in tegenstelling tot de 27% die aangaf honkbal of softbal te hebben gespeeld.

 10. Leg de enorme populariteit van de sport naast onze groeiende kennis van de gevaren en met de realiteit dat de meeste mannen die in de NFL spelen zwart zijn en / of een achterstand hebben, en je eindigt met een griezelig gevoel.

 11. Dat doe ik tenminste, daarom ben ik drie jaar geleden gestopt met kijken naar de NFL en waarom, ondanks terugval tijdens de play-offs van vorig jaar, ik dit seizoen mijn voetbalonthouding hervatte ondanks het behoud van de volledige kennis van de feit dat het de beste kijkervaring biedt van al onze sporten (ondanks de onophoudelijke commercials). Serieus, welke andere sport combineert atletiek, actie, strategie, geweld, onvoorspelbaarheid en drama in één pakket?

 12. Gezien de tv-kijkcijfers lijkt het alsof ik weinig gezelschap heb in mijn quixotische uitweg van de menigte mensen die voetbal kijkt. Dat is niet zo verwonderlijk. Voetbal is diep ingebed in onze cultuur. Grote hoeveelheden geld, passie en loyaliteit worden geïnvesteerd in het spel. Deze zullen niet van de ene dag op de andere verdwijnen.

 13. Maar naarmate de jaren verstrijken, vermoed ik dat kwalificaties zoals die van mij meer fans zullen binnendringen. Meer zullen de manieren beginnen te zien waarop ons voetbalspectrum lijkt op de 'sport' die wordt gepleegd in The Hunger Games, zij het zonder de directe moord. Meer van ons beseffen dat wat wij beschouwen als een 'spel' dat jonge mannen 'spelen' eigenlijk geen spel is, maar een weg uit de armoede die hoofdzakelijk door de wanhopigen wordt nagestreefd.

 14. Of, in het geval van meer en meer van ons, waar we zondag naar keken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407