Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Italiaanse dranken Aperitivi en Digestivi

Ik wed dat je geen idee had hoe Quinoa eruitziet als het groeit

 1. Door Marla Gulley Roncaglia, Italiaanse keukenexpert voor de Menuism Italian Food Blog

 2. Foto's door Marla Gulley Roncaglia

 3. De Italiaanse manier van eten gaat over het genieten van echt eten en drinken van goede kwaliteit. Het gaat ook over eten en drinken in een progressie die helpt bij een goede spijsvertering om de algehele ervaring te verbeteren.

 4. Als het gaat om Italiaanse drankjes, is de meest voor de hand liggende gedachte meestal koffie of wijn waarvoor Italië zo beroemd is. Je zou echter een breed scala aan middag- en avonddrankjes missen die met vrienden worden gedeeld of geconsumeerd om de eetlust te stimuleren of de perfecte afwerking aan een maaltijd toe te voegen. De meeste van deze dranken hebben een alcoholgehalte van 15 tot 55 procent. In Amerika wordt dit soort dranken losjes aangeduid met de Franse woorden aperitif (aperitivo in het Italiaans), digestif (digestivo) en likeuren. Deze categorieën zijn breed en moeilijk te categoriseren, omdat lijnen vervagen met veel drankjes die de eetlust stimuleren, de spijsvertering bevorderen of gewoon aangenaam zijn om te drinken. Hier is een korte blik op enkele van deze populaire Italiaanse drankjes.

 5. Voor de lunch of het avondeten is een aperitief een lichte alcoholische drank zoals een sprankelende witte wijn of een ietwat bittere drank om de spijsverteringssappen te laten stromen. In Italië komen aperitieven meestal met een hartige knabbel, soms salatini genoemd. Deze kleine hapjes kunnen aardappelchips of pinda's zijn, of een reeks kleine korstloze vingersandwiches gegarneerd met kaas, vis of vleespasta, zonder extra kosten. Gewoonlijk hebben café-bars, van ongeveer 16.00 tot 19.00 uur, vooral in Noord-Italië en de grotere steden, het Italiaanse equivalent van happy hour genaamd aperitivi, met een selectie kleine hapjes die bij uw drankje passen.

 6. Dranken om naar te zoeken

 7. Prosecco: een verfrissende mousserende witte wijn, meestal droog, waarvan de belangrijkste druivensoort "Glera" mogelijk is ontstaan ​​in het kleine dorpje Prosecco dicht bij Triëst. Nu komen de meest bekende merken van Prosecco uit de heuvels buiten Treviso in de regio's Veneto en de regio's Fruili Venezio Giulia.

 8. Bellini: een glamoureuze langdrank die bestaat uit Prosecco, witte perzikpuree en een vleugje framboos voor kleur. De bellini is gemaakt in de bar van Harry in het historische Piazza San Marco in Venetië.

 9. Vermouth: Vermouth is een naam die wordt gegeven aan een hedendaagse familie van aromatische witte, rose en rode versterkte wijnen. De aromaten zijn een verscheidenheid aan wortels, kruiden, bloemen en kruiden. Deze drankjes hebben een lange Italiaanse geschiedenis, die teruggaat tot de oudheid en waarvan gezegd wordt dat ze de Romeinse troepen hebben versterkt. Er is een breed scala aan vermoutstijlen, de meeste komen uit Frankrijk of Italië. Over het algemeen worden de droge witte vermouths als Frans beschouwd; zoete rode vermout, Italiaans, maar bijna alle producenten van vermout maken zowel zoete als droge variëteiten. Wanneer vermout zoet is, noemt Italië het Bianco. De rode variëteiten ontlenen hun kleur aan gekarameliseerde suiker. Rode vermout werd voor het eerst gemaakt in Turijn rond 1786 door Antonio B Carpano, en werd al snel een favoriete drank van de Savoye koning en zijn hof. Er zijn enkele rozenvariëteiten, maar ze komen minder vaak voor. Andere stijlen en merken geboren in de regio Piemonte zijn Cinzano, Gancia en Martini en Rossi, om er maar een paar te noemen. Dit klassieke Italiaanse aperitief wordt altijd gekoeld, netjes of met een scheutje sprankelend water en een vleugje citroen geserveerd. In de VS wordt vermout meestal geserveerd in gemengde drankjes, maar het beleeft een beetje een renaissance.

 10. Campari: een opvallend rood gekleurd, bitter aperitief gemaakt van een infusie van kruiden en fruit. Meestal geserveerd met bruisend water, witte wijn of sinaasappelsap, werd deze drank in 1860 uitgevonden door Gaspar Campari, die begon in Turijn en vervolgens verhuisde naar Milaan, waar hij de nu historische Caffe Campari opende - een populaire ontmoetingsplaats voor kunstenaars zoals als Giacomo Puccini. Tot 2006 was de drank gekleurd met karmijnverf, afgeleid van gemalen cochineale insecten.

 11. Aperol: vergelijkbaar met Campari, maar lichter van kleur, de helft van het alcoholgehalte en iets minder bitter. Het is populair geserveerd met bruisend water. Aperol is ontstaan ​​in 1919 en is sindsdien gekocht door het bedrijf Campari, dat het nu produceert en distribueert.

 12. Dranken om naar te zoekenDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407