Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Ja, koken met olijfolie is volkomen veilig

Ga naar buiten

 1. Als het op koken aankomt, krijgt olijfolie enkele gemengde beoordelingen.

 2. Enerzijds is het een bekend feit dat olijfolie vol zit met gezonde, enkelvoudig onverzadigde vetten, die helpen het cholesterol te verlagen en het risico op hartaandoeningen en beroertes te verlagen, volgens de American Heart Association .

 3. Aan de andere kant is er een 'rookpunt' of de temperatuur waarbij de olie begint af te breken, zijn gezondheidsvoordelen verliest en chemicaliën produceert die niet zo goed voor je zijn . En olijfolie heeft een relatief laag rookpunt - 320degF voor extra vierge en 420degF voor vierge. Dus heeft het zin om het te gebruiken om je groenten te sauteren?

 4. "Absoluut", vertelde voedingsdeskundige Bridget Bennett aan The Huffington Post. "Het is een slechte rap geworden omdat mensen denken dat alleen maar het verwarmen van olijfolie allerlei ongezonde chemicaliën vrijgeeft, maar ze missen hier de helft van het verhaal."

 5. Ja, alle oliën hebben een temperatuur waarbij ze beginnen af ​​te breken en worden niet langer als gezond of smakelijk beschouwd, inclusief olijfolie. Maar het is gemakkelijk om licht te sauteren of anderszins je eten te koken voordat je het rookpunt bereikt, voegde Bennett eraan toe.

 6. Extra vergine olijfolie heeft een lager rookpunt dan gewone olijfolie - maar dat betekent niet dat u er ook niet mee moet koken. Houd uw brander laag als u niet wilt dat uw olijfolie of extra vierge olijfolie het rookpunt bereikt: de gemiddelde kookplaat is 250 tot 350 graden op middelhoog / laag vuur, dus probeer te streven naar het onderste gedeelte van dat bereik, vooral als je kookt met extra vierge.

 7. "Olijfolie is eigenlijk een van de meest stabiele plantaardige oliën onder kook- / verwarmingsomstandigheden," vertelde hij The Huffington Post. "In feite laat de vetzuursamenstelling (meestal gevormd door enkelvoudig onverzadigd vet) olijfolie beter bestand zijn dan andere oliën, omdat het veel minder onverzadigd is dan de meeste andere plantaardige oliën."

 8. Als het op koken aankomt, krijgt olijfolie enkele gemengde beoordelingen.

 9. Enerzijds is het een bekend feit dat olijfolie vol zit met gezonde, enkelvoudig onverzadigde vetten, die helpen het cholesterol te verlagen en het risico op hartaandoeningen en beroertes te verlagen, volgens de American Heart Association .

 10. Aan de andere kant is er een 'rookpunt' of de temperatuur waarbij de olie begint af te breken, zijn gezondheidsvoordelen verliest en chemicaliën produceert die niet zo goed voor je zijn . En olijfolie heeft een relatief laag rookpunt - 320degF voor extra vierge en 420degF voor vierge. Dus heeft het zin om het te gebruiken om je groenten te sauteren?

 11. "Absoluut", vertelde voedingsdeskundige Bridget Bennett aan The Huffington Post. "Het is een slechte rap geworden omdat mensen denken dat alleen maar het verwarmen van olijfolie allerlei ongezonde chemicaliën vrijgeeft, maar ze missen hier de helft van het verhaal."

 12. Ja, alle oliën hebben een temperatuur waarbij ze beginnen af ​​te breken en worden niet langer als gezond of smakelijk beschouwd, inclusief olijfolie. Maar het is gemakkelijk om licht te sauteren of anderszins je eten te koken voordat je het rookpunt bereikt, voegde Bennett eraan toe.

 13. Extra vergine olijfolie heeft een lager rookpunt dan gewone olijfolie - maar dat betekent niet dat u er ook niet mee moet koken. Houd uw brander laag als u niet wilt dat uw olijfolie of extra vierge olijfolie het rookpunt bereikt: de gemiddelde kookplaat is 250 tot 350 graden op middelhoog / laag vuur, dus probeer te streven naar het onderste gedeelte van dat bereik, vooral als je kookt met extra vierge.

 14. "Olijfolie is eigenlijk een van de meest stabiele plantaardige oliën onder kook- / verwarmingsomstandigheden," vertelde hij The Huffington Post. "In feite laat de vetzuursamenstelling (meestal gevormd door enkelvoudig onverzadigd vet) olijfolie beter bestand zijn dan andere oliën, omdat het veel minder onverzadigd is dan de meeste andere plantaardige oliën."Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407