Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Ja, u kunt nog steeds kaas eten en gezond zijn. Hier # x27; s Hoe

Geen 'dieet'

 1. We houden van kaas in al zijn vele herhalingen. Halloumi, paneer, mozzarella, burrata, cheddar, blauw, brie ... de lijst gaat maar door. Maar houden onze lichamen net zoveel van kaas als onze smaakpapillen?

 2. Kaas is niet noodzakelijk ongezond en kan zelfs in een plan voor gewichtsverlies passen, vertelt Heather Mangieri, MS, RD, CSSD, maker van Nutrition CheckUp.com, aan The Huffington Post. "Kaas helpt belangrijke voedingsstoffen te leveren die het lichaam nodig heeft, zoals eiwitten," zegt ze. Vrouwen en mannen zouden respectievelijk ongeveer 46 en 56 gram eiwitten per dag moeten consumeren, volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC). En kaas kan een uitstekende bron van eiwitten zijn - 4 gram magere kwark bevat 13 gram van het spul, en een plak Zwitsers heeft ongeveer 7,5 gram, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw.

 3. Toch zijn er een paar dingen die u moet weten als u kaas gaat opnemen in een voedzaam eetplan. Hier zijn vier dingen om in gedachten te houden:

 4. U hoeft geen 'nee' te zeggen tegen volledig vet. Volwassenen moeten ongeveer drie koppen magere zuivel per dag krijgen, volgens de richtlijnen van MyPlate, waaronder kaas. Mangieri beveelt echter een ruwe richtlijn aan van ongeveer 1 ons volle kaas per dag. Uiteindelijk hangt de hoeveelheid kaas die je eet en hoeveel vet het bevat echt af van de rest van je dieet. Dit geldt met name voor vegetariërs die mogelijk meer eiwitten uit zuivelproducten willen halen.

 5. Vettigheid is niet noodzakelijk ongezond. Hoe zit het met al dat vet dat we van onze pizza kloppen? Is gesmolten kaas minder voedzaam? Het ziet er zeker meer indulgent uit. Maar echt, "de kaas smelt gewoon," zegt Mangieri. "Het maakt het niet minder gezond als het wordt gekookt. Wanneer je een stuk mozzarella eet [!dat niet is gesmolten

 6. Er is geen "beste" kaas. Het komt allemaal neer op persoonlijke voorkeur als het gaat om kaasvariëteit, zegt Mangieri. Als je helemaal weg bent van Amerikaanse kaas, ga er dan voor - zelfs die bewerkte plakjes kunnen een dosis eiwit opleveren. Let alleen op wat er nog meer in je favoriete kaas zit. Hoewel bepaalde ambachtelijke kazen minder conserveermiddelen bevatten, kunnen ze bijvoorbeeld nog steeds een grote hoeveelheid vet of natrium bevatten.

 7. Kaas kan veel natrium bevatten. Over natrium gesproken - kaas kan een klap zijn. Volwassenen hebben doorgaans slechts 180 tot 500 milligram natrium per dag nodig, maar zouden volgens de CDC niet meer dan 2.300 moeten krijgen. Dat is het equivalent van slechts een theelepel zout, volgens de American Heart Association. Yikes!

 8. Een plakje Cheddar-kaas klopt in 174 milligram natrium, terwijl een plak Amerikaan 351 milligram heeft. Ook zal de natriumbank niet breken, maar houd er rekening mee dat dat slechts één snee is. Sommige kazen bevatten van nature veel minder natrium, zoals Parmezaanse kaas, die slechts 76 milligram natrium per geraspte eetlepel bevat. Moraal van het natriumverhaal? Er is veel variatie tussen kazen, dus let op hoeveel natrium er in het specifieke type zit dat je eet.

 9. Waar het om gaat bij kaas: geniet ervan - verstandig! "De sleutel is matiging", zegt Mangieri. "Ik weet dat dat een veel gebruikte term is, maar het is belangrijk." We zijn het daar helemaal mee eens.

 10. We houden van kaas in al zijn vele herhalingen. Halloumi, paneer, mozzarella, burrata, cheddar, blauw, brie ... de lijst gaat maar door. Maar houden onze lichamen net zoveel van kaas als onze smaakpapillen?

 11. Kaas is niet noodzakelijk ongezond en kan zelfs in een plan voor gewichtsverlies passen, vertelt Heather Mangieri, MS, RD, CSSD, maker van Nutrition CheckUp.com, aan The Huffington Post. "Kaas helpt belangrijke voedingsstoffen te leveren die het lichaam nodig heeft, zoals eiwitten," zegt ze. Vrouwen en mannen zouden respectievelijk ongeveer 46 en 56 gram eiwitten per dag moeten consumeren, volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC). En kaas kan een uitstekende bron van eiwitten zijn - 4 gram magere kwark bevat 13 gram van het spul, en een plak Zwitsers heeft ongeveer 7,5 gram, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw.

 12. Toch zijn er een paar dingen die u moet weten als u kaas gaat opnemen in een voedzaam eetplan. Hier zijn vier dingen om in gedachten te houden:

 13. U hoeft geen 'nee' te zeggen tegen volledig vet. Volwassenen moeten ongeveer drie koppen magere zuivel per dag krijgen, volgens de richtlijnen van MyPlate, waaronder kaas. Mangieri beveelt echter een ruwe richtlijn aan van ongeveer 1 ons volle kaas per dag. Uiteindelijk hangt de hoeveelheid kaas die je eet en hoeveel vet het bevat echt af van de rest van je dieet. Dit geldt met name voor vegetariërs die mogelijk meer eiwitten uit zuivelproducten willen halen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407