Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


"Je spreekt goed Duits ... voor een Amerikaan"

Wat te doen als uw 401 (k) ondanks Trump's tweets anders geld heeft verloren

 1. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is de bovengenoemde uitdrukking beslist geen compliment, ongeacht de bedoelingen van de spreker. Deze woorden kunnen in het Engels, in het Duits of met een verscheidenheid aan goedbedoelde stemtonen worden gezegd. De zin blijft het ergste soort van achterlijk compliment: een onbedoelde. De onuitgesproken uitspraak achter de zin is: "Het verbaast me dat je een vreemde taal goed kunt spreken, omdat de meeste Amerikanen dat niet kunnen." Mijn onmiddellijke reactie is om een ​​dergelijke bewering te weerleggen: wat heeft mijn paspoort in vredesnaam te maken met mijn kennis van het Duits? Sinds wanneer bepaalt burgerschap de taalvaardigheid in vreemde talen? Helaas, toen mijn rechtvaardige woede afnam, kwam ik tot een vreselijk besef. Ze kunnen gelijk hebben.

 2. Mijn openbare vooropleiding in Massachusetts heeft me voor het eerst blootgesteld aan vreemde talen in de 7e klas, toen ik 13 jaar oud was. We hadden een trimester van Frans, Spaans en Duits, waardoor we elk een voorproefje van de taal kregen, zodat we beter konden beslissen welke inleidende taalcursus we in de 8e klas moesten volgen. In de meeste Europese landen beginnen studenten een vreemde taal te leren wanneer ze acht jaar oud zijn. Voor de meeste Amerikaanse achtjarigen is het leren van een vreemde taal niet eens een optie. Volgens het Center for Applied Linguistics biedt slechts 24% van de openbare basisscholen in de Verenigde Staten cursussen in vreemde talen aan. Van de scholen die wel vreemde talenonderwijs aanbieden, richt 79% zich op inleidende blootstelling in plaats van algemene vaardigheid.

 3. Als iemand die onderwijs in vreemde talen waardeert, heb ik een enorm probleem met deze cijfers. Maar ben ik gewoon bevooroordeeld over dit probleem? Europeanen komen veel vaker in contact met vreemde talen dan Amerikaanse burgers, simpelweg door in een deel van de wereld te wonen waar zoveel landen met verschillende culturen, talen en dialecten van taal naast elkaar bestaan. Natuurlijk zal iemand uit Luxemburg meerdere talen moeten spreken; Luxemburg heeft drie officiële talen en grenst aan België, Frankrijk en Duitsland. En is Engels toch niet een zogenaamde "wereldtaal"? Om internationaal succes te behalen, zowel zakelijk als wetenschappelijk, is een goed begrip van de Engelse taal cruciaal. Tenminste, dat is wat mijn Amerikaanse opvoeding me heeft doen geloven.

 4. Ik kan het nut van Engels als eerste taal niet weerleggen; integendeel, ik kan alleen uit verschillende reiservaringen bevestigen dat ik door mijn kennis van de Engelse taal kon communiceren terwijl ik dat anders niet kon. En ja, vanuit mijn woonplaats in Massachusetts is Canada, in de provincie Quebec, het dichtstbijzijnde niet-Engelstalige land, en dat is nogal een reis. Dus waarom zouden Amerikaanse burgers de moeite nemen om een ​​vreemde taal te leren wanneer "iedereen toch Engels spreekt", terwijl er maar weinig mogelijkheden zijn om vreemde talen te gebruiken? Studies hebben aangetoond dat het leren van een tweede taal gunstig is voor studenten van andere academische vakken. Studenten in de VS die statistisch een vreemde taal studeren presteren beter op gestandaardiseerde tests dan studenten die dat niet doen op kerngebieden zoals wiskunde, lezen en Engelse taalvaardigheid. Zelfs probleemoplossende vaardigheden worden positief beïnvloed. Als verbeterde academische prestaties niet voldoende reden zijn, laten we eens kijken naar de "wereldwijde dominantie" van de Engelse taal. In termen van de wereldbevolking neemt het percentage moedertaalsprekers van het Engels af. Met een wereldwijde afname van moedertaalsprekers van het Engels, is het logisch dat andere talen, zoals Mandarijn Chinees, zullen groeien in verhouding tot hun moedertaal. Hoewel ik niet suggereer dat we allemaal Mandarijn beginnen te leren, suggereer ik dat de VS hun waarden in het onderwijs opnieuw moeten beoordelen. We kunnen niet zomaar aannemen dat Engels de 'wereldtaal' is, of dat Engels voor onbepaalde tijd van vitaal belang zal blijven in het wereldwijde discours.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407