Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kan een Verenigde Staten van Noord-Amerika de VS en Canada een boost geven?

6 manieren om een ​​Keto-zomer te overleven

 1. Een gefuseerde VS en Canada zouden een grotere economie hebben dan de Europese Unie of de economieën van Japan, China, Duitsland en Frankrijk samen. De combinatie VS-Canada zou meer olie, water, bouwland en hulpbronnen beheersen dan enig ander land, allemaal beschermd door het formidabele leger van Amerika. Burgers van de gefuseerde landen zouden meer opties hebben op het gebied van banen, klimaten, studies en levensstijl.

 2. Francis geeft toe dat samenvoegen moeilijk zou zijn, maar staat erop dat het de pijn waard is. Met de injectie van tientallen miljoenen Canadese kiezers in het Amerikaanse politieke systeem, zou de politiek van het verenigde land zich links van de VS verplaatsen. Een republikeinse president zou minder waarschijnlijk zijn. En in het proces van eenwording zouden de VS hun politieke systeem kunnen wijzigen om veel van de voordelen van de Canadese parlementaire structuur te omarmen, waarbij de uitvoerende en wetgevende afdelingen als één fungeren.

 3. Francis gebruikt economische gegevens om zowel het Amerikaanse gezondheidszorgsysteem als de manier waarop Canada omgaat met inheemse rechten te excoreren. Ze speelt de Amerikaanse fobie van de regering en Canada's zelfgenoegzaamheid over defensie. Ze krimpt niet en presenteert een economische balans die na de fusie een uitbetaling van $ 15 biljoen aan Canadezen rechtvaardigt.

 4. Francis beschrijft haar boek als een 'gedachte-experiment', en het is goed gedocumenteerd en rationeel beargumenteerd. Met een rijke kennis van de wereldpolitieke en economische geschiedenis, schildert ze een dwingend tapijt dat moeilijk te negeren is.

 5. Sommige eerste kritieken op het boek hebben betoogd dat het idee van een politieke unie niet haalbaar is, gezien de zeer verschillende houdingen ten noorden en ten zuiden van de grens met alles van vuurwapens tot politieke systemen en oorlog. Zoals een recensent vroeg: "En hoe zit het met de waanzinnige oorlog tegen drugs in Amerika: hoe zouden skibanen in Whistler het zien van SWAT-teams en speurhonden tolereren die op hun feestjes afdalen?"

 6. Dergelijke bezwaren zouden legio zijn en velen zouden het voorstel eenvoudigweg als onzin afwijzen. Maar als iemand die heeft gepleit voor diepe verandering in veel van de maatschappelijke instellingen, heb ik altijd bezwaar gemaakt tegen verandering in een van de twee emmers. Emmer # 1 is "redenen om dit niet te doen" en emmer # 2 zijn de "implementatie-uitdagingen". Als Amerikanen en Canadezen zouden beslissen dat eenmaking de moeite waard was om te bespreken, zouden bezwaren de tweede emmer ingaan. Tot haar eer erkent ze deze obstakels en citeert Peter Drucker dat "cultuur eetstrategie voor het ontbijt."

 7. We zijn het allemaal aan onszelf verplicht om een ​​stap terug te doen en diep na te denken over de vluchtige periode van de geschiedenis die we ingaan. Voor mij, als het welvaart, duurzaamheid en rechtvaardigheid bevordert, is geen enkel voorstel te schandalig om te overwegen.

 8. Een kortere versie van dit artikel verscheen oorspronkelijk in de Toronto Star.

 9. Het meest recente boek van Don Tapscott is Macrowikinomics: New Solutions for a Connected Planet. Als Fellow van het Martin Prosperity Institute aan de Rotman School of Management, Universiteit van Toronto, voert hij een multi-miljoen dollar programma uit op nieuwe modellen voor wereldwijde samenwerking en probleemoplossing. Twitter @dtapscott

 10. Fusie van de eeuw: waarom Canada en Amerika één land zouden moeten worden, door Diane Francis (Harper Collins)

 11. Als u de onverzettelijkheid van de discipelen van de Tea Party beu was tijdens de sluiting van de federale overheid, is er geen reden voor optimisme door de resolutie. Het systeem kan binnen een paar maanden opnieuw worden gekaapt door een klein deel van een van de twee partijen in een van de drie takken van de overheid. Een systeem dat dit toelaat, heeft diepe gebreken.

 12. Het probleem lijkt misschien onoplosbaar. Leden van het Huis van Afgevaardigden, meer dan alle andere federale politici, zijn verplicht lobbyisten en het geld dat zij in het systeem injecteren. Het stemmen van jongeren neemt af en steeds meer jongeren kiezen voor alternatieven voor democratische instellingen om verandering te bewerkstelligen. Naarmate mensen overal cynischer worden, is er een nationale legitimiteitscrisis voor democratie in de maak, en stormwaarschuwingen voor grotere problemen.

 13. Plotseling is een bescheiden voorstel om dit en andere diepe problemen met Amerika op te lossen. (Voordat je verder leest, is het waarschijnlijk het beste als je gaat zitten.)

 14. De oplossing zou kunnen zijn om de Verenigde Staten en Canada te laten samenkomen om één land te vormen waar de activa van elk en het proces van een fusie enkele hardnekkige uitdagingen waarmee ze allebei worden geconfronteerd kunnen oplossen. [! 2317 => 1140 = 1!

 15. Als de oprichting van de Europese Unie een bewijs is, kunnen handelsovereenkomsten, gemeenschappelijke markten en economische unies tot politieke unies leiden. Het is dus niet zo belachelijk dat 20 jaar na de ondertekening van de Noord-Amerikaanse Vrijhandelsovereenkomst eindelijk iemand een serieus voorstel heeft gedaan voor politieke integratie van Canada en de Verenigde Staten.

 16. Francis begint met het voor de hand liggende. Eens een ongeëvenaarde economische grootmacht, is het Amerika van vandaag ziek. Het Internationaal Monetair Fonds voorspelt dat China, India, Japan en de vier Aziatische tijgers - Zuid-Korea, Taiwan, Singapore en Hong Kong tegen 2018 groter zullen zijn dan de G8 (minus Japan).

 17. Ze citeert Andy Stern, een voormalige vakbondsleider, die beweert dat "in een tijdperk waarin landen economische teams moeten zijn, de resultaten van Team USA - een werkloos decennium, 30 jaar vast gemiddeld loon , een handelstekort, een krimpende middenklasse en fenomenale welvaartswinst, maar alleen voor de top 1 procent - zijn zielig. "

 18. Bij het opbouwen van het pleidooi voor eenwording zegt Francis dat Canada's grootste kracht de "verbijsterende" rijkdom aan hulpbronnen is. Met de hulp van een petroloog van de Geographical Survey of Canada schat ze dat Canada nog voor $ 9 triljoen tot $ 15 triljoen aan metalen en mineralen moet worden gevonden en geproduceerd. Voeg het multiplier-effect toe van het vinden, bouwen en exploiteren van mijnen en de vereiste infrastructuur, evenals het toevoegen van waarde aan de grondstoffen, dit bedrag zou meer dan het dubbele zijn.

 19. Om deze middelen aan te vullen, heeft Canada een solide banksysteem, een sterke relatie met de VS, meer geavanceerde sociale waarden en systemen en een goed opgeleide, gezagsgetrouwe mensen.

 20. Francis betoogt dat het grootste concurrentievoordeel van de VS de cultuur van het nemen van risico's en ondernemerschap is. Amerikaanse opvattingen stigmatiseren tegenslagen en mislukkingen door ondernemers die te goeder trouw handelen, terwijl andere landen of culturen elke mislukking bestraffen. De Verenigde Staten zijn de enige natie met de hoofdstad, wetenschappelijke bekwaamheid en motivatie om de uitgestrekte wildernis van Canada op een duurzame en verantwoorde manier te ontwikkelen. De rijkdommen van Canada en het Noordpoolgebied - bestemd voor 'de toekomstige kanalen van Panama en Suez' - zouden 'ongelooflijke kansen bieden'

 21. Francis legt de economie van verschillende fusiescenario's uit, evenals benaderingen voor politieke integratie, zoals de volledige Duitse hereniging door het vorige West- en Oost-Duitsland. Een andere optie is het creëren van een metastaat zoals de Europese Unie - waar Canada en de VS als afzonderlijke politieke entiteiten zouden doorgaan.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407