Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kunnen socialezekerheidscontroles worden versierd?

 1. Beste Savvy Senior: Ik heb een aantal openstaande schulden en wil graag weten of mijn sociale zekerheid kan worden gegarneerd. Wat kan je me vertellen?

 2. - Oud en in de schulden

 3. Of uw socialezekerheidsuitkeringen al dan niet versierbaar zijn, hangt af van wie u verschuldigd bent. Banken en andere financiële schuldeisers kunnen bijvoorbeeld uw controles van de sociale zekerheid niet aanraken. Maar als Uncle Sam schulden verzamelt, zijn sommige van uw voordelen eerlijk spel. Dit is wat je moet weten.

 4. Bescherming tegen schuldeisers Als u creditcardschulden, medische rekeningen, onbetaalde persoonlijke leningen of betaaldagleningen heeft, zult u blij zijn te weten dat uw socialezekerheidsuitkeringen veilig zijn voor uw schuldeisers (die u verschuldigd bent).

 5. Maar houd er rekening mee dat uw schuldeisers nog steeds gerechtelijke stappen tegen u kunnen ondernemen om terug te vorderen wat u aan hen verschuldigd bent, en afhankelijk van de wetgeving van uw staat, kunnen ze mogelijk uw loon versieren en gebruikmaken van andere toegestane activa, indien aanwezig. Maar ze kunnen het geld dat u ontvangt van de sociale zekerheid niet aannemen. Evenmin kunnen zij aanvullende beveiligingsinkomsten (SSI), voordelen voor veteranen, pensioenuitkeringen van federale werknemers en ambtenaren en uitkeringen die worden beheerd door de administratie van de Railroad Retirement Board.

 6. Om ervoor te zorgen dat uw sociale zekerheid of andere voordelen van de overheid worden beschermd tegen schuldeisers, moet u deze rechtstreeks op uw bankrekening of op een Direct Express Debit MasterCard-account laten storten. Voordelen die per cheque op uw bankrekening worden gestort, zijn niet beschermd. Zorg er ook voor dat u uw voordelen niet overdraagt ​​naar een ander account, anders is de bescherming ongeldig. En heb geen creditcards of andere leningen bij de bank waar uw voordelen worden gestort. Geld dat aan een bank verschuldigd is, kan ook worden bevroren als het ook de depositorekening heeft.

 7. Overheidsgarnituur Als je echter geld aan Uncle Sam verschuldigd bent, is het een heel ander verhaal. De federale overheid kan een deel van uw voordelen vergoeden voor de terugbetaling van verschillende soorten schulden, waaronder federale inkomstenbelastingen, federale studentenleningen, kinderalimentatie en alimentatie, niet-verschuldigde schulden aan andere federale agentschappen, in gebreke gebleven federale woningkredieten en bepaalde civielrechtelijke sancties. (Als u SSI ontvangt, kunnen die voordelen onder geen enkele omstandigheid worden gegarneerd.)

 8. Hoeveel er daadwerkelijk kan worden gegarneerd, hangt af van wat u verschuldigd bent. Als u belasting terugbetaalt aan de belastingdienst, kunt u elke maand 15 procent van uw sociale voorzieningen ontvangen totdat de schuld volledig is betaald. De overheid gebruikt het Federal Payment Levy Program om uw betalingen te garneren.

 9. Als u geld verschuldigd bent voor een studielening - het maakt niet uit hoe lang geleden u op school zat - is de eerste $ 750 van uw maandelijkse voordelen verboden voor garnering. Daarna kan de overheid zich tot 15 procent afscheren.

 10. En als u vroegere of huidige steun voor kinderen of echtgenoten verschuldigd bent, kunt u tot 50 tot 65 procent van uw voordelen verliezen. Delinquente kinderalimentatie en alimentatiezaken worden verwerkt via het nationale gerechtelijke bevelbeslagsysteem. In deze situaties is de maximale vermindering van uw voordelen afhankelijk van de staat waar u woont. De garnering is beperkt tot ofwel het maximum toegestaan ​​volgens de nationale wetgeving of het maximum onder de Consumer Credit Protection Act, of CCPA, indien dit minder is.

 11. U moet ook weten dat voordat uw socialezekerheidsuitkeringen worden gegarneerd, u verschillende aanmaningen ontvangt van de IRS en voldoende gelegenheid krijgt om een ​​betalingsregeling te treffen. Als u dit niet doet, begint het bureau uw maandelijkse cheques in te zetten.

 12. Hulp vragen Als u van mening bent dat uw accounts onjuist worden bevroren of gegarneerd, moet u juridische hulp zoeken. De American Bar Association biedt links naar gratis en goedkope juridische hulp in uw regio op findlegalhelp.org. Of bel de Eldercare Locator op 800-677-1116 voor verwijzingen.

 13. Stuur uw seniorvragen naar: Savvy Senior, P.O. Box 5443, Norman, OK 73070, of bezoek SavvySenior.org. Jim Miller levert een bijdrage aan de NBC Today-show en auteur van het boek "The Savvy Senior".

 14. Beste Savvy Senior: Ik heb een aantal openstaande schulden en wil graag weten of mijn sociale zekerheid kan worden gegarneerd. Wat kan je me vertellen?

 15. - Oud en in de schulden

 16. Of uw socialezekerheidsuitkeringen al dan niet versierbaar zijn, hangt af van wie u verschuldigd bent. Banken en andere financiële schuldeisers kunnen bijvoorbeeld uw controles van de sociale zekerheid niet aanraken. Maar als Uncle Sam schulden verzamelt, zijn sommige van uw voordelen eerlijk spel. Dit is wat je moet weten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407