Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Laten we op de dag van de arbeid werknemers in de boerderij en het voedselsysteem vieren

33 Salades voor mensen die salades haten

 1. Op de Dag van de Arbeid vieren Amerikanen de prestaties van werknemers en hun bijdrage aan de welvaart van onze natie. Wat vaak over het hoofd wordt gezien, zijn de voortdurende strijd van werknemers in de landbouw- en voedselsystemen, van wie velen onder de armoedegrens leven, afhankelijk zijn van voedselhulpprogramma's van de overheid en nooit een baanpromotie ontvangen.

 2. Een zesde van het personeelsbestand van ons land, 20 miljoen mensen, zit in de voedselproductieketen. Ze verbouwen, verwerken, transporteren, verkopen en serveren ons voedsel. Laten we ons deze Labourdag inzetten om eerlijke arbeidsomstandigheden te ondersteunen voor de mensen die voedsel op onze tafels zetten.

 3. De voedselbeweging in dit land heeft de afgelopen jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt en de aandacht voor voedselkwesties is nog nooit zo hoog geweest. Boerenmarkten zijn explosief gegroeid, talloze scholen hebben nu moestuinen en we letten meer op het verband tussen onze voeding en onze gezondheid.

 4. Toch blijven de meeste problemen met voedselarbeid onder de radar.

 5. Werk op de boerderij is nog steeds de achtste laagst betaalde baan in het land, met de typische landarbeider die ongeveer $ 14.000 per jaar verdient (ruim de helft van het typische inkomen van alle werknemers), en veel kleine gezinsboeren worstelen ook om de kost te verdienen. En de restaurantindustrie omvat zes van de 10 laagst betaalde beroepen in het land. Het federale minimumloon voor werknemers die fooien ontvangen, is slechts $ 2,13 per uur en is de afgelopen 20+ jaar bevroren tegen dat lage tarief (hoewel veel staten een hoger minimumloon hebben, hebben slechts zeven geen subminimumloon voor getipte werknemers).

 6. Bijna een derde van alle voedselarbeiders ervaart voedselonzekerheid (bijna honger) ergens in het jaar en worstelt om hun families te voeden, volgens een rapport van de Food Chain Workers Alliance. Voedselarbeiders gebruiken voedselbonnen met meer dan 1,5 maal het tarief van de rest van het Amerikaanse personeelsbestand. Ongeveer 80 procent van hen krijgt nooit een promotie, en vier van de vijf hebben geen ziektedagen betaald, hoewel ze dagelijks met ons eten omgaan.

 7. Het hoeft niet zo te zijn. De arbeidersbeweging heeft de afgelopen jaren overwinningen behaald waarop kan worden voortgebouwd.

 8. De Coalition of Immokalee Workers (CIW), die werknemers op tomatenboerderijen in Florida vertegenwoordigt, heeft betere levens- en arbeidsomstandigheden gewonnen via haar Fair Food Program, een uniek partnerschap dat landarbeiders en tomatentelers omvat en kopers. Taco Bell, McDonald's, Burger King, Subway en andere bedrijven kwamen onder andere overeen om een ​​"cent per pond" premie te betalen die telers doorgeven aan werknemers.

 9. Gedurende 15 jaar heeft CIW ook meer dan 1200 landarbeiders bevrijd van onvrijwillige dienstbaarheid, gevangenschap en dwangarbeid.

 10. De vakbond UNITE HERE's Real Food Real Jobs Campaign heeft schoolcafetariawerkers in Chicago en New Haven geholpen om een ​​stem te winnen bij het bepalen van de menu's voor schoollunches, naast loonsverhogingen en betere voordelen. In Chicago lieten de leden van UNITE HERE Local 1 het schooldistrict ook toe om geen scholen meer te openen met keukens die alleen voedsel konden opwarmen, zodat cafetariawerkers meer voedsel helemaal zelf konden koken.

 11. Een groep maatschappelijk verantwoorde restaurants leidt een gevecht voor hervorming in hun branche in samenwerking met de Restaurant Opportunities Centres United (ROC), een non-profit die restaurantmedewerkers vertegenwoordigt die op zoek zijn naar betere arbeidsvoorwaarden. Maar andere restaurants aarzelen om hun weg te volgen vanwege een overdreven angst voor hogere kosten.

 12. Tegenstanders beweren dat hogere lonen van restaurantmedewerkers zouden leiden tot duurdere maaltijden. Maar volgens het Food Labour Research Center aan de Universiteit van Californië in Berkeley, zou het verhogen van het minimumloon voor alle werknemers, inclusief restaurantmedewerkers, onder de voorgestelde wet op het minimumloon billijkheid gemiddeld maximaal 10 cent meer per dag per huishouden kosten. Elke seizoensarbeider boven de armoedegrens optillen zou $ 15 per jaar toevoegen aan de gemiddelde voedselkosten van het huishouden.

 13. Loonsverhogingen zouden ook de behoefte aan voedselhulp door de belastingbetaler verminderen. Walmart's onderbetaalde werknemers alleen ontvangen naar schatting $ 6,2 miljard aan publieke voordelen, inclusief voedselbonnen.

 14. Hier is hoe u kunt deelnemen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407