Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Lijst met voedingsmiddelen die beginnen met X

Kies dieetvriendelijke salade-ingrediënten

 1. De meeste voedingsmiddelen, ingrediënten en gerechten die beginnen met de letter "x" zijn afkomstig uit landen buiten de Verenigde Staten - bijvoorbeeld Griekenland, Italië en Mexico. Hoewel sommige van inheemse afkomst zijn, waaronder de Azteekse beschaving van Mexico, zijn ze geëvolueerd en door moderne culturen overgenomen in hun thuisland en in de Verenigde Staten. Veel voedselproducten die Amerikaanse consumenten bekend zijn, beginnen met de letter in andere talen; Paddenstoelen in het Catalaans zijn bijvoorbeeld 'xampinyons'.

 2. Hier zijn enkele "x" -voedingsmiddelen die u misschien herkent:

 3. Xanthaangom Heb je je ooit afgevraagd hoe sommige saladedressings gemengd blijven zonder ze te schudden? Hoogstwaarschijnlijk bevatten ze xanthaangom, meestal afkomstig van de gisting van maïssuiker. Xanthaangom is essentieel voor het stabiliseren, emulgeren en verdikken van voedsel - denk bijvoorbeeld aan yoghurt, zure room, salade en jus. Het wordt ook vaak gebruikt als vervanging voor gluten om volume toe te voegen aan glutenvrije gebakken producten.

 4. Xaviersoep Xaviersoep, ook bekend als Xaver suppe, is een Italiaanse knoedelsoep gemaakt met kippenbouillon die traditioneel wordt geserveerd op de feestdag van St. Francis Xavier begin december. De knoedels, die het hoofdbestanddeel van de soep vormen, zijn gemaakt met Parmezaanse kaas en de bouillon kan in de winkel worden gekocht, hoewel puristen je aanmoedigen om helemaal zelf te maken. De soep wordt meestal gegarneerd met peterselie of kervel, ook wel Franse peterselie genoemd.

 5. Xavier Steak Xavier steak heeft drie primaire componenten: een steak, gekookte of ingeblikte asperges en Zwitserse kaas. Grill de biefstuk, bedek met asperges en smelt de kaas vervolgens over de combinatie. Je kunt ook Worcestershire-saus of een ander soort kaas toevoegen om dingen een beetje op te schakelen.

 6. Xinomavro-druiven Als het op wijn aankomt, beheersten de oude Grieken een aantal druivensoorten in hun regio en transformeerden ze in de vloeistof die bacchanalen, Griekse bruiloften, voedde. Onder de druiven transformeerden ze in wijn en blijven dit doen tot op de dag van vandaag is de Xinomavro, die voornamelijk wordt gevonden in Macedonië. Ze worden gekenmerkt door een rijk looierend karakter en het vermogen om goed te verouderen.

 7. Xylitol Deze natuurlijke suikervervanger wordt gewonnen uit de vezels van planten zoals bessen, berkenschors en maiskolven. Het lijkt en smaakt nogal een beetje naar gewone suiker, behalve dat het menselijk lichaam het moeilijker heeft om het op te nemen en minder calorieën bevat dan tafelsuiker. Voor zoetingsdoeleinden, zoals het toevoegen aan uw koffie of gezoete dranken, is xylitol een geweldig alternatief voor suiker; xylitol wordt echter niet gekarameliseerd of afgebroken in vloeibare vorm, dus als u van plan bent het te gebruiken om te koken, doe dit dan alleen als u geen suiker hoeft te karameliseren.

 8. Xocolatl Volgens het Merriam Webster Dictionary is het Engelse woord chocolade afgeleid van het Spaanse woord ervoor, dat is afgeleid van de Azteekse taal Nahuatl. In Mexicaanse pre-Spaanse tradities waardeerden de Azteken cacaobonen en gebruikten ze als valuta en als voedsel voor de hogere klasse. Ze transformeerden cacao in een drank genaamd Xocolatl, die later bekend werd als "chocolade."

 9. Enkele andere "X" -voedselwoorden:

 10. Xacuti: een curry uit Goa, India. Xalapa-punch: een mix van rum, cognac en rode wijn met zwarte thee en verwarmde sinaasappelschillen, volgens een recept dat is bijgeschreven op "The Bartender's Black Book "door een medewerker van Food.com. Xanthia: een cocktail gemaakt van 3/4 ounce gele Chartreuse, 3/4 ounce kersenbrandewijn, 3/4 ounce gin en 3 of 4 ijsblokjes. Gewoon combineren en roeren, volgens Epicurious.com.Xiaolongbao: een soort Chinees gestoomd broodje. Xigua: een Afrikaanse meloen. Xnipec of X'nipec: een Mexicaanse salsa. Xoconostle: de vrucht van een cactus uit de Centraal-Mexicaanse cactusvijg. Xouba: een kleine, sardine-achtige vis gevonden in de buurt van Spanje.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407