Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Maak nieuwe afgestudeerden en startups een overwinning!

Appeltaart van Joyce Maynard

 1. Terwijl hogeschoolstudenten zich aanmelden voor sollicitatiegesprekken, is 'startups vs not' misschien hun eerste dilemma. Werken voor een startup vergt lef en is een reis die interessant en lonend wordt als ze de visie van de oprichter / CEO delen.

 2. Mijn jongere dochter, die een jaar geleden is afgestudeerd, heeft zich aangesloten bij een startup in San Francisco. Ze moest uitzoeken hoe ze snel relevant kon worden. Het betekende dat ze haar baas moest vragen om constructief kritiek te geven en collega's vroeg om haar uit te nodigen om met hen te lunchen. Het kan moeilijk zijn om mensen te benaderen die hoger op de totempaal staan.

 3. Toen ik mijn eerste baan had, vond ik het moeilijk om hulp te vragen, terwijl ik probeerde een steile leercurve onder de knie te krijgen en me totaal ontoereikend voelde in mijn mogelijkheden. Als immigrant maakte ik me ook zorgen over hoe lang ze me op hun loonlijst zouden houden als ik niet produceer.

 4. Bij een startup lijkt iedereen het te druk te hebben om nieuwkomers te helpen. Er zijn maar weinig processen en er is een constante staat van chaos. Als de startup een product heeft verzonden, komt iedereen in een brandbestrijdingsmodus - lost de bugs op - voegt functies toe die zijn beloofd aan een klant - tijdens het werken aan de volgende software-release om net te werpen om grotere vissen te vangen om te bakken.

 5. Eigenlijk valt het wel mee. Oprichter / CEO's houden van de can-do-houding van pas afgestudeerden. Ze zijn ook een geweldige investering. Zolang de koelkasten van het bedrijf 's ochtends gevuld zijn met bagels en jus d'orange en de mogelijkheid hebben om leveringen van doordash te krijgen wanneer ze maar willen, zijn ze blije kampeerders.

 6. De start-up van mijn oudere dochter, waar ze zeven jaar geleden bij kwam werken toen ze net klaar was met school, bood de hele nacht door als extraatje, niet als straf. Met een collega maakte ze een film van twee minuten met papieruitsnijdingen en een thuiscamera om familie en vrienden uit te leggen wat hun bedrijf deed, getiteld "What About Bob?" De oprichter / CEO vond het geweldig en plaatste het op de website van het bedrijf. Woohoo! Plots werden alle nachten leuk. Het bedrijf is enorm gegroeid en mijn dochter is nu co-CEO!

 7. Meer dan 30 jaar geleden, toen ik mijn techbedrijf in Silicon Valley begon, was mijn eerste aanstelling een 22-jarige kerel, gewoon verlegen van zijn ingenieursdiploma, die mijn krant beantwoordde advertentie. Toen ik hem vertelde dat ik geen medische verzekering aanbood, zei hij: "Geen zorgen. Als ik in mijn arm word gestoken, doe ik er gewoon een zakdoek omheen." En ik heb hem aangenomen! Ik had iemand nodig die geen supervisie, medische voordelen of een groot salaris nodig had. Hoewel hij zijn diploma nooit heeft afgerond, was hij een duizendpoot en een meester in overtuiging. Een naïeve startup CEO zoals ik leefde van hoop. Deze jonge man paste toen perfect.

 8. Alle oprichters / CEO's zijn moeilijke onderhandelaars. Als oprichter stond ik bekend als gierig met aandelenopties, bedoeld voor het stimuleren van werknemers. Eerlijk gezegd, in tegenstelling tot salarisgegevens, waren er geen externe gegevens beschikbaar voor aandelenopties om de juiste bedragen te kennen. Een belegger zei: "Uw aandeel is zo goedkoop als u het maakt", dus behandelde ik de aandelen van het bedrijf als een zeldzaam goed en schonk het spaarzaam. Een gefrustreerde manager vroeg me eens om meer en zei dat hij zich ondergewaardeerd voelde. Ik herinner me duidelijk zijn positieve benadering en ging met tegenzin akkoord, omdat ik zijn werk op prijs stelde. Dus vragen is goed.

 9. Millennials verlaten de school vol energie, frisse ideeën en vaardigheden en een drive om een ​​positieve impact in de wereld te maken. Ze houden van de niet-gestructureerde stijl die jonge bedrijven bieden. Ze zijn niet bang om nieuwe uitdagingen aan te gaan en obstakels te overwinnen. Zelfs de angst dat het bedrijf op elk moment ten onder kan gaan, is misschien geen afschrikmiddel. Ik ken mensen die blijven komen werken, zelfs als het bedrijf de loonlijst niet kon halen.

 10. Nieuwe afgestudeerden zullen meer fouten maken, maar zijn bereid om langere uren te werken om ze op te lossen. Ze hebben ook kennis van de nieuwste tools en technologieën. Ze passen zich gemakkelijk aan de soberheid van het bedrijf aan en voeren taken uit die geen deel uitmaken van hun functieomschrijving. Ze moeten worden aangemoedigd om met klanten of potentiële klanten te praten. Een goede manier om erachter te komen wat de oprichter / CEO 's nachts wakker houdt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407