Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Maïs bakken in een pan

Kaal grillen

 1. Pannen is een uitstekende manier om de natuurlijke zoetheid van maïs te benadrukken zonder toevoeging van ongezonde ingrediënten. De maïs wordt gekookt in een droge koekenpan - zonder olie of boter - waardoor een licht verkoolde, gekarameliseerde buitenkant ontstaat. Deze droge braadmethode helpt de maïs snel bruin te worden en geeft het een heerlijke, nootachtige geur. Verse maïs is het beste als het in het seizoen is, maar je kunt dezelfde methode gebruiken om ingeblikte of bevroren maïs te roosteren tijdens de wintermaanden. Probeer de maïs te mengen met tomaten, bladgroenten en verkoolde poblanopepers voor een rokerig, op Latijn geïnspireerd bijgerecht.

 2. Scheur de maïs en haal de korrels met een mes van de maïskolf als u verse maïs gebruikt. Als u ingeblikte maïs gebruikt, giet, spoel en dep het droog. Bevroren maïs kan worden achtergelaten zoals het is.

 3. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur enkele minuten tot de pan erg heet is. Gietijzeren koekenpannen zijn het beste, maar roestvrijstalen koekenpannen werken ook prima. Gebruik geen koekenpan met antiaanbaklaag, die kan worden beschadigd bij koken op hoge temperatuur.

 4. Voeg de maïs toe aan de koekenpan en kook tot deze bruin en gaar is, ongeveer vijf minuten. Roer de maïs een of twee keer tijdens het koken, zodat deze het grootste deel van de kooktijd ongestoord blijft. Te vaak roeren van de maïs zal voorkomen dat de maïs goed bruin wordt. Haal de maïs onmiddellijk uit de pan om te voorkomen dat deze te gaar wordt.

 5. Pannen is een uitstekende manier om de natuurlijke zoetheid van maïs te benadrukken zonder toevoeging van ongezonde ingrediënten. De maïs wordt gekookt in een droge koekenpan - zonder olie of boter - waardoor een licht verkoolde, gekarameliseerde buitenkant ontstaat. Deze droge braadmethode helpt de maïs snel bruin te worden en geeft het een heerlijke, nootachtige geur. Verse maïs is het beste als het in het seizoen is, maar je kunt dezelfde methode gebruiken om ingeblikte of bevroren maïs te roosteren tijdens de wintermaanden. Probeer de maïs te mengen met tomaten, bladgroenten en verkoolde poblanopepers voor een rokerig, op Latijn geïnspireerd bijgerecht.

 6. Scheur de maïs en haal de korrels met een mes van de maïskolf als u verse maïs gebruikt. Als u ingeblikte maïs gebruikt, giet, spoel en dep het droog. Bevroren maïs kan worden achtergelaten zoals het is.

 7. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur enkele minuten tot de pan erg heet is. Gietijzeren koekenpannen zijn het beste, maar roestvrijstalen koekenpannen werken ook prima. Gebruik geen koekenpan met antiaanbaklaag, die kan worden beschadigd bij koken op hoge temperatuur.

 8. Voeg de maïs toe aan de koekenpan en kook tot deze bruin en gaar is, ongeveer vijf minuten. Roer de maïs een of twee keer tijdens het koken, zodat deze het grootste deel van de kooktijd ongestoord blijft. Te vaak roeren van de maïs zal voorkomen dat de maïs goed bruin wordt. Haal de maïs onmiddellijk uit de pan om te voorkomen dat deze te gaar wordt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407