Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Mardi Gras Anonieme, gemaskerde feestvreugde en sociale rebellie

De slowcooker hackt hacks die je hebt gemist

 1. Het gebeurt een paar keer per jaar in culturen over de hele wereld waar mensen kleurrijke kostuums en maskers aantrekken om de straten over te nemen en een vreugdevol geluid te maken. Het is een symbolische inversie van maatschappelijke normen en status waarbij de gemiddelde persoon een koning kan worden, of een rijke zakelijke leider kan worden gezien die in het vuil schreeuwt voor een plastic kralenketting die wordt uitgeworpen uit een parade-vlotter. Het is een tijd voor vrolijkheid en een viering van The Fool, een loslaten van conventie en van zichzelf. Dit culturele fenomeen wordt algemeen beschouwd als goed voor de ziel en de samenleving als geheel. Hoe kan deze traditie ons iets leren over onze huidige politieke crises en de toenemende incidenten van het hacktivistische netwerk dat bekend staat als "Anoniem"?

 2. Artwork gemaakt op maat voor dit artikel en gedeeld met dank aan New Orleans, Lionel Milton. Wiens kleurrijke werk te zien is in kunstgalerijen, albumhoezen, muurschilderingen en een nieuw uitgebracht kinderboek.

 3. Mardi Gras wordt gevierd in de traditie van Bacchus (Dionysus), die in de Griekse en Romeinse tijd bekend stond als "The Liberator (Eleutherios), wiens wijn, muziek en extatische dans zijn volgers bevrijdt van zichzelf -bewuste angst en zorg, en ondermijnt de onderdrukkende beperkingen van de machtigen. " Court Jesters zijn ook veel voorkomende iconen en archetypen geassocieerd met de festiviteiten die plaatsvinden in de aanloop naar Ash Wednesday bekend als Fat Tuesday of Shrove Tuesday. Shrove is de verleden tijd van het Engelse werkwoord shrive, wat betekent om absolutie voor iemands zonden te verkrijgen door te biechten en boete te doen.

 4. Elk van deze thema's die Mardi Gras beschrijven, zou goed kunnen worden gebruikt om de grappenmakerachtige activiteiten van anonieme hactivisten te beschrijven. Het lekken van vertrouwelijke documenten dwingt een "bekentenis van zonden" door gekozen leiders. Als vergelding voor het misbruik van vervolging in de zaak Aaron Swartz, hebben hackers gewelddadig de website van het ministerie van Justitie bespot door het te vervangen door een videogame, waardoor "de onderdrukkende beperkingen van de machtigen werden ondermijnd", zoals de Court Jesters van dagen voorbij. Naast het goedkeuren of veroordelen van de wettigheid van deze daden, moet men ze ook beschouwen als een natuurlijke reactie in de samenleving wanneer mensen het gevoel hebben dat de macht van hun regering onderdrukkend of beledigend wordt. [! 4533 => 1140 = 1!

 5. Dit praal en theater is de afgelopen jaren niet zonder geweld geweest, maar het heeft waarschijnlijk meer gedaan om geweld en sociale spanning te onderdrukken door mensen de mogelijkheid te bieden de dagelijkse normen en sociale structuren van hun gemeenschap terwijl ze hun straten overnemen met dansen en praal. De sociale spanning op een creatieve manier tot stand brengen, brengt in veel gevallen licht op de spanning en laat deze los. Legendarische Big Chiefs zoals Tootie Montana, Monk Boudreaux, Victor Harris en Chief Jolly (Uncle to The Neville Brothers) creëerden een eretraditie door geweld te transformeren in wedstrijden van schoonheid en praal. De stad geniet nu van een vredig en geïntegreerd festival.

 6. Triest is de staat die vergeet dat de kracht van het volk komt. Zouden hackers documenten vrijgeven en overheidswebsites vernielen als ze het idee hadden dat ze eerlijk werden behandeld en voldoende werden vertegenwoordigd? Zouden regeringen onevenredig krachtig reageren als ze transparant waren en niets te verbergen hadden? Waarschijnlijk niet. Hoe kunnen we lessen uit cultuur en geschiedenis nemen en deze op het huidige moment toepassen om een ​​gezonde, creatieve, vitale, geweldloze samenleving te behouden? Mardi Gras en de oude tradities van feestvreugde, muziek, maskeren en dansen kunnen voor ons enkele antwoorden bieden en New Orleans houdt misschien de sleutel vast.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407