Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Materiële geschenken kunnen ons gelukkiger maken dan u misschien denkt, studie vindt u

Je wist het niet, maar dit is waarom je aardbeien zou moeten eten

 1. Wetenschappers weten al lang dat het geschenk van een levenservaring - of het nu kaartjes zijn voor de grote wedstrijd of een verrassingsvakantie - ons waarschijnlijk meer tevreden zal stellen dan een materieel item. Maar een nieuwe studie suggereert dat we mogelijk de voordelen van materiële geschenken onderschatten.

 2. Het ontvangen van materiële objecten maakt ons op een andere manier gelukkig, volgens Aaron Weidman, hoofdauteur van de studie en een promovendus aan de Universiteit van British Columbia. Dergelijke geschenken kunnen ons frequentere momenten van voldoening geven omdat we ze meerdere keren kunnen gebruiken.

 3. "Ik was niet verrast dat we ontdekten dat materiële aankopen degenen waren die herhaaldelijk tijdelijk geluk bleven bieden, terwijl ervaringen de neiging hebben om één uitbarsting van intens geluk te bieden, gevolgd door aangename herinneringen , "Zei Weidman.

 4. Om tot deze conclusie te komen, hebben Weidman en Dr. Elizabeth Dunn, zijn adviseur en universitair hoofddocent aan UBC, twee experimenten uitgevoerd. In de eerste werden 67 shoppers toegewezen om $ 20 uit te geven aan een materiële of ervaringsaankoop en te registreren hoe blij ze zich twee weken lang elke dag met de aankoop voelden.

 5. In het tweede experiment werd 81 deelnemers gevraagd hun gevoelens vast te leggen over een materiaal of een ervaringsgeschenk dat ze afgelopen Kerstmis ontvingen. Ze hebben hun gedachten drie tot vijf keer per dag vastgelegd gedurende twee weken.

 6. Op basis van de antwoorden concludeerden Weidman en Dunn dat materiële items en speciale ervaringen vreugde opleveren in "twee verschillende smaken" - iets interessants om in gedachten te houden terwijl we geschenken uitwisselen met geliefden deze vakantie seizoen, zei Weidman.

 7. "Als je iemand een geweldige ervaring, een geweldig evenement of moment voor iemand wilt bieden, koop dan concerttickets of een korte vakantie of vakantie", zei hij. "Het zou ook geruime tijd zeer goede herinneringen geven ... Aan de andere kant, als je iemand iets wilt krijgen dat hen herhaaldelijk voor langere tijd plezier zal bezorgen, zijn materiaalaankopen de beste keuze . "

 8. Met andere woorden, om iemand een korte uitbarsting van vreugde en goede herinneringen te geven, geef het geschenk van een dierbare ervaring. Om iemand herhaalde gevoelens van vreugde te geven, geef een materieel voorwerp. Fijne vakantie!

 9. De studie werd op 30 november online gepubliceerd in het tijdschrift Social Psychological and Personality Science.

 10. Wetenschappers weten al lang dat het geschenk van een levenservaring - of het nu kaartjes zijn voor de grote wedstrijd of een verrassingsvakantie - ons waarschijnlijk meer tevreden zal stellen dan een materieel item. Maar een nieuwe studie suggereert dat we mogelijk de voordelen van materiële geschenken onderschatten.

 11. Het ontvangen van materiële objecten maakt ons op een andere manier gelukkig, volgens Aaron Weidman, hoofdauteur van de studie en een promovendus aan de Universiteit van British Columbia. Dergelijke geschenken kunnen ons frequentere momenten van voldoening geven omdat we ze meerdere keren kunnen gebruiken.

 12. "Ik was niet verrast dat we ontdekten dat materiële aankopen degenen waren die herhaaldelijk tijdelijk geluk bleven bieden, terwijl ervaringen de neiging hebben om één uitbarsting van intens geluk te bieden, gevolgd door aangename herinneringen , "Zei Weidman.

 13. Om tot deze conclusie te komen, hebben Weidman en Dr. Elizabeth Dunn, zijn adviseur en universitair hoofddocent aan UBC, twee experimenten uitgevoerd. In de eerste werden 67 shoppers toegewezen om $ 20 uit te geven aan een materiële of ervaringsaankoop en te registreren hoe blij ze zich twee weken lang elke dag met de aankoop voelden.

 14. In het tweede experiment werd 81 deelnemers gevraagd hun gevoelens vast te leggen over een materiaal of een ervaringsgeschenk dat ze afgelopen Kerstmis ontvingen. Ze hebben hun gedachten drie tot vijf keer per dag vastgelegd gedurende twee weken.

 15. Op basis van de antwoorden concludeerden Weidman en Dunn dat materiële items en speciale ervaringen vreugde opleveren in "twee verschillende smaken" - iets interessants om in gedachten te houden terwijl we geschenken uitwisselen met geliefden deze vakantie seizoen, zei Weidman.

 16. "Als je iemand een geweldige ervaring, een geweldig evenement of moment voor iemand wilt bieden, koop dan concerttickets of een korte vakantie of vakantie", zei hij. "Het zou ook geruime tijd zeer goede herinneringen geven ... Aan de andere kant, als je iemand iets wilt krijgen dat hen herhaaldelijk voor langere tijd plezier zal bezorgen, zijn materiaalaankopen de beste keuze . "Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407