Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Meatless Monday: Friends With Benefits

7. Je voeten zullen comfortabeler zijn.

 1. "Broccoli, hè?" zei een man die mijn mandje met boerenmarkt aan het bekijken was. "Ik blijf hier bij mijn vriend." Hij beet in een hoagie hoog opgestapeld met bewerkt vlees. Noem je dat een vriend? Studie na studie heeft verwerkt vlees aan kanker gekoppeld. Het World Cancer Research Fund noemt het onveilig om te eten. En verwerkt vlees is niet de enige frenemy die er is. Verwerkte gebakken producten - zoals die scone van de koffiemegafranchise die je onderweg naar je werk hebt opgepikt - zijn gemaakt met gebleekt wit meel, met alle natuurlijke goedheid van tarwe die daaruit is geraffineerd, tot het punt dat het nutritioneel gecastreerd is. Direct of in de magnetron is alles bewerkt voedsel en het is waar het grootste deel van het verborgen zout, suiker en vet in uw dieet zit. De suiker, het vet en het zout zijn er om de rare smaak van additieven te maskeren. In het ergste geval kan verwerkt voedsel je doden. In het beste geval is het een leugenaar. Je verdient beter van je vrienden.

 2. Anderzijds bieden onze plantaardige vrienden de meeste voedingsstoffen en vezels voor de minste hoeveelheid calorieën. Een portie broccoli biedt een overvloed aan vitamines C en K, calcium, luteïne, zelfs eiwitten, allemaal voor 30 calorieën. Dat is veel minder calorieën dan een magere latte en veel meer vezels dan vlees (dat nul heeft). Toch eet minder dan 10 procent van de Amerikanen - inclusief, denk ik, meneer Hoagie - hun aanbevolen dagelijkse portie fruit en groenten.

 3. Wat hebben producten erbij? Alles. Maar het is opgezadeld met de geeky vertegenwoordiger van goed voor je zijn. We hebben keer op keer laten zien dat het ons gewoon niets kan schelen. Als je bedenkt hoe enthousiast groenten zijn om vrienden te maken en goed met anderen om te gaan, lijkt het echter wreed om ze te blijven negeren.

 4. Denk aan bonen, volle granen, pasta, als lege doeken die een gehemelte verdienen. Waarom een ​​gewone kom rijst eten als je kunt genieten van rijst gegooid met een confetti van gebakken paprika's, uien en champignons? Kun je het idee om een ​​minuut meer in de keuken door te brengen dan nodig hebben? Voeg een handvol of twee spinazie toe aan hete, kant-en-klare spaghetti. Geef het een gooi en de greens verwelken graag in de noedels, zonder extra koken. Ze voegen kleur, smaak en textuur toe, geen vet, suiker, zout en chemicaliën die je niet eens kunt identificeren.

 5. We vallen voor verwerkt voedsel omdat het ons leven gemakkelijk lijkt te maken. Omdat het een koele (indien niet biologisch afbreekbare) verpakking heeft. Omdat de advertentiecampagne grappig is (en onverbiddelijk). Maar groenten willen je ook een goede tijd laten zien - niet de vluggertje van verwerkt voedsel, maar een duurzame relatie waar je je goed bij kunt voelen. Ruil een slechte vriend voor een echte, ruil een beetje verwerkt voor een beetje verse producten. Laat het het begin zijn van een mooie vriendschap.

 6. Vriendelijke broccoli en zwarte bonen met Sherry

 7. Dit met sherry bespatte gerecht is snel en gemakkelijk en zou graag vrienden zijn met knapperig brood en een groene salade.

 8. 1 eetlepel olijfolie 3 teentjes knoflook, gehakt 1 poblano peper of andere milde chili, gehakt 1 stengel bleekselderij, fijngehakt 1 theelepel komijn 1 pint druiventomaten, gehalveerd of 1 grote tomaat, gehakt 1 kop broccoli, gehakt of in hapklare stukjes gebroken 3 eetlepels sherry 2 kopjes gekookte zwarte bonen of 1 blik van 15 ounce, goed gedraineerd 1 bosje koriander, gehakt zeezout en vers gemalen peper naar smaak een handvol pepita's (pompoenpitten) voor garnering (optioneel)

 9. Verhit olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg gehakte knoflook, peper en selderij toe. Kook, af en toe roerend, gedurende 5 tot 7 minuten, of tot de groenten zacht worden en doorzichtig worden.

 10. Komijn, druiventomaten en broccoli toevoegen en voorzichtig roeren om te combineren. Voeg sherry toe en roer opnieuw. Dek de pan af, zet het vuur laag tot middelhoog en blijf ongeveer 10 minuten koken, totdat broccoli beetgaar is, maar nog steeds gezond, heldergroen.

 11. Meng voorzichtig zwarte bonen. Dek af en verwarm nog ongeveer 10 minuten.

 12. Voeg gehakte koriander toe, breng op smaak met zeezout en peper. Top met optionele pepitas, indien gewenst.

 13. Maakt 4 porties.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407