Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Meer bewijs dat koffie echt goed voor u is

Maak contact met ons

 1. Java-drinkers, verheug u: twee nieuwe studies bevestigen uw obsessie.

 2. Onderzoek gepubliceerd dinsdag in het tijdschrift Annals of Internal Medicine vond een verband tussen koffie en een goede gezondheid. De resultaten van beide studies suggereren dat hoe meer koffie je drinkt, hoe lager het risico om te overlijden aan ziekten zoals hartaandoeningen. De voordelen waren hetzelfde voor zowel cafeïnevrije als cafeïnevrije koffie.

 3. In één onderzoek onderzochten onderzoekers gegevens van 185.000 mensen in meerdere populaties, waaronder Afro-Amerikanen, Japanse Amerikanen, indianen, Latino's en blanken, gedurende een periode van 16 jaar. Onderzoekers bekeken het koffieconsumptiepatroon van individuen via een vragenlijst en hun gezondheidsgegevens, bijvoorbeeld of ze rookten of een ziekte hadden.

 4. De studie concludeerde dat meer koffieconsumptie gekoppeld was aan een lager risico op overlijden in alle bevolkingsgroepen, behalve inheemse Hawaiianen, die geen opvallend verschil vertoonden. Mensen die twee tot vier kopjes per dag dronken, hadden een 18 procent lager risico om te overlijden aan ziekten zoals hartaandoeningen, beroerte en kanker dan degenen die de drank niet consumeerden.

 5. De andere studie, die geen verband hield met de eerste, onderzocht 520.000 mensen in 10 Europese landen, ook over een periode van 16 jaar. De onderzoekers ontdekten dat koffieconsumptie het risico op sterfte verlaagde, vooral door spijsverterings- en bloedsomloopziekten. Dit effect werd in elk land waargenomen en varieerde niet per locatie.

 6. Er zijn enkele kleine kanttekeningen bij dit alles. De eerste studie definieerde een kopje koffie als acht ons, maar hield geen rekening met het soort koffie of wat erin zat. Het is dus niet duidelijk of additieven zoals room en suiker, of de variëteit aan bonen, het verschil maken. (Het drinken van je drankjes kan calorieën opleveren, wat niet zo geweldig is voor je gezondheid, dus het is het beste om op te passen.) Ook is in het onderzoek niet onderzocht hoeveel cafeïne de mensen dronken.

 7. Ondanks de positieve resultaten van deze onderzoeken, moet je koud bier niet slurpen in de hoop dat het een magisch, levensverlengend elixer wordt. De onderzoekers merkten op dat het voorbarig is om het drinken van koffie aan te bevelen als een manier om ziekte te voorkomen of je levensduur te verlengen, meldde Today.

 8. Er moet meer onderzoek worden gedaan om definitief te bepalen of koffie ziekten kan bestrijden. Het is ook een goed idee om goed levensstijlgedrag te oefenen, zoals het eten van een gezond dieet, het beheersen van stress en sporten om uw welzijn te bevorderen.

 9. Toch voegen de nieuwe onderzoeken toe aan eerder onderzoek dat aantoont dat koffie stress kan verminderen, de gezondheid van de lever kan verbeteren en je hersenen scherp kan houden. Dus als je van koffie houdt, kun je net zo goed doorgaan.

 10. Wie is er klaar om een ​​latte (of meerdere) te halen?

 11. Java-drinkers, verheug u: twee nieuwe studies bevestigen uw obsessie.

 12. Onderzoek gepubliceerd dinsdag in het tijdschrift Annals of Internal Medicine vond een verband tussen koffie en een goede gezondheid. De resultaten van beide studies suggereren dat hoe meer koffie je drinkt, hoe lager het risico om te overlijden aan ziekten zoals hartaandoeningen. De voordelen waren hetzelfde voor zowel cafeïnevrije als cafeïnevrije koffie.

 13. In één onderzoek onderzochten onderzoekers gegevens van 185.000 mensen in meerdere populaties, waaronder Afro-Amerikanen, Japanse Amerikanen, indianen, Latino's en blanken, gedurende een periode van 16 jaar. Onderzoekers bekeken het koffieconsumptiepatroon van individuen via een vragenlijst en hun gezondheidsgegevens, bijvoorbeeld of ze rookten of een ziekte hadden.

 14. De studie concludeerde dat meer koffieconsumptie gekoppeld was aan een lager risico op overlijden in alle bevolkingsgroepen, behalve inheemse Hawaiianen, die geen opvallend verschil vertoonden. Mensen die twee tot vier kopjes per dag dronken, hadden een 18 procent lager risico om te overlijden aan ziekten zoals hartaandoeningen, beroerte en kanker dan degenen die de drank niet consumeerden.

 15. De andere studie, die geen verband hield met de eerste, onderzocht 520.000 mensen in 10 Europese landen, ook over een periode van 16 jaar. De onderzoekers ontdekten dat koffieconsumptie het risico op sterfte verlaagde, vooral door spijsverterings- en bloedsomloopziekten. Dit effect werd in elk land waargenomen en varieerde niet per locatie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407