Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Memorial Day 2009 - Een blik op vrouwen in het leger

U kunt Thomas Jefferson bedanken voor dit legendarische comfortvoedsel

 1. Terwijl de media het lopende debat tussen Obama en Cheney ontleent aan patriottisme, terrorisme en marteling, is er een ander verhaal dat om aandacht vraagt ​​dit weekend van Memorial Day. Het is het verhaal van dienst aan ons land door vrouwen, dat te vaak niet wordt erkend.

 2. Verstrikt in de verhalen van vrouwen die in het leger hebben gediend, zijn de verslagen van seksuele intimidatie en misbruik die het daglicht beginnen te zien. De kwestie van Militair Seksueel Trauma (MST) is consequent onder het tapijt geveegd.

 3. Tijdens een hoorzitting van de Kamercommissie voor vrouwelijke veteranenzaken op 20 mei werd het uitgezonden. De oudste aanwezige veteraan, Josephine Anton, diende tijdens de Tweede Wereldoorlog als lid van het Women's Army Auxiliary Corps (WAAC). Toen Rep. Timothy J. Walz (DFL-Minn.) Het verzamelde panel vroeg of er enige vooruitgang was geboekt met betrekking tot het probleem van seksueel geweld in de gewapende diensten, was de algemene consensus negatief.

 4. Jen Hogg, voormalig leger sergeant en geassocieerd directeur van het Service Women's Action Network (SWAN), was aanwezig in Washington om te luisteren terwijl Anuradha Bhagwati, voormalig Marine Corps Captain en de uitvoerend directeur van SWAN gaf getuigenis. Bhagwati besprak de voordelen voor de gezondheidszorg van vrouwelijke dierenartsen en het huidige beleid met betrekking tot de behandeling van MST-slachtoffers. In een persbericht voorafgaand aan de hoorzitting verklaarde Bhagwati: "Vrouwelijke veteranen die het leger verlaten met fysieke en psychologische wonden uit dienst worden behandeld als tweederangsburgers door het Department of Veterans Affairs." Haar getuigenis ter plaatse was zelfs nog verdoemender, omdat ze elementen uit haar eigen ervaring vertelde:

 5. "Als regelmatige patiënt in het Manhattan VA Hospital gedurende de laatste drie jaar, heb ik veel ervaring met de onderzoeken naar kwaliteitsgezondheidszorg en voordelen van de VA voor zowel lichamelijk letsel als psychische wonden. , inclusief Military Sexual Trauma (MST). De laatste plaats waar veel overlevenden van MST willen gaan voor behandeling of counseling is een VA-ziekenhuis. Mijn eerste reis naar het Manhattan VA Hospital was een nachtmerrie. Ik had het gevoel dat ik een handschoen rende toen ik stapte de lobby binnen en werd geconfronteerd met een zee van vijandige gezichten, allemaal mannelijk. De meeste veteranen en VA-werknemers gaan ervan uit dat vrouwelijke veteranen secretaresses, vrouwen of schoonmaakpersoneel zijn. Veel werknemers weigeren ons de gemeenschappelijke hoffelijkheid en professionele service die ze verlenen mannelijke veteranen. De eerste psychiater die ik zag rolde met zijn ogen naar me toen ik hem vertelde dat ik met een vrouwelijke arts moest praten. De MST-counselor was te overboekt om me als patiënt aan te nemen. Een arts was zo geschokt dat ik een marinier dat hij me vertelde dat ik eruit zag als een 'winkelier'. Ik ben voorgelezen en begeleid door tientallen verpleegkundigen, waaronder veel vrouwen, die het gevoel hebben dat ze vrij zijn om op onprofessionele wijze met vrouwelijke veteranen te praten. Toen ik mijn frustraties deelde met de coördinator van de vrouwelijke veteranen, vertelde ze me dat ik "zou blij moeten zijn met gratis gezondheidszorg." Om nog erger te maken, ondanks het gedetailleerde bewijs dat ik heb ingediend ter ondersteuning van servicegerelateerd trauma van MST - inclusief getuigenverklaringen van een onderzoek naar gelijke kansen dat de mariniers door beleid twee jaar na het feit zijn vernietigd - de VA verwierp mijn claim. Op dat moment moest ik een moeilijke keuze maken tussen beroep doen op mijn claim en mijn trauma nog een aantal jaren laten slepen of opgeven. Veteraan zijn is al een fulltime baan. "

 6. Ik sprak telefonisch met Hogg, een van de tien oprichters van SWAN, over haar evolutie van soldaat naar activist. Ze legde uit dat de gevestigde veteranengroepen waar ze mee bezig was onvoldoende aandacht schonken aan de zorgen die endemisch waren voor vrouwelijke dierenartsen. Hogg vertelde me: "Ik kreeg herhaaldelijk te horen dat MST een vrouwenzaak was."

 7. Het afgebakende doel van SWAN is om "de enorme nationale leegte in leiderschap, belangenbehartiging en beleidsontwerp te vullen voor vrouwelijke veteranen en sevice-leden, evenals vrouwen die militaire dienst overwegen."

 8. Ze hebben een ambitieuze agenda opgesteld, gericht op zes kernpunten.

 9. Hopelijk zullen onze burgers tussen de barbecues en de parades over nadenken over zowel de fysieke als emotionele uitdagingen waarmee onze dienstvrouwen te maken hebben - en blijven -.

 10. Technorati-profielDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407