Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Menopauze symptomen verlichten met voedsel

12 Offbeat Smoothie-recepten om u uit uw Rut te halen

 1. "Ik heb me hier niet voor aangemeld, ik wil me gewoon weer normaal voelen," zei Judy, mijn patiënt die treffend beschrijft wat de westerse vrouw in de 21ste eeuw tijdens de menopauze voelt. Als je wilt weten hoe je de interne "thermostaat" van je lichaam kunt afwijzen, dan ben je op de juiste plaats. Alternatieve geneeskunde, waaronder voedseltherapie, is een haalbare optie voor het omgaan met symptomen van de menopauze. [! 9301 => 1140 = 1!

 2. Wat veroorzaakt deze ongelijkheid tussen vrouwen in de overgang in het oosten en het westen? In Japan, Maleisië, Hong Kong, Taiwan en China zoeken vrouwen over het algemeen geen medische hulp voor symptomen van de menopauze.9 De redenen voor deze culturele verschillen zijn complex. Zeker dieet- en levensstijlkeuzes spelen een sleutelrol. De vraag is waarom vrouwen in deze culturen geen hormoonvervangende therapieën (HST) of medische behandelingen nodig hebben zoals de meeste westerse vrouwen dat doen?

 3. Het afgelopen jaar is een verwarrende tijd geweest met medische slippers over de voordelen en gevaren van kunstmatige hormonen. Ik zie steeds meer vrouwen die vertrouwen in onderzoek van de zorginstelling opgeven en op zoek zijn naar alternatieve geneeswijzen voor antwoorden.

 4. Het is niet alleen moeilijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste informatie over medicamenteuze behandeling, maar dit advies wordt veel te vaak beïnvloed door farmaceutische bedrijven of artsen die hun banden niet bekendmaken om de resultaten te bestuderen. Eén waarheid die elke arts weet, is dat medicijnen risico's hebben. Geneesmiddelen mogen alleen worden voorgeschreven als de voordelen opwegen tegen de risico's, inclusief de risico's op bijwerkingen die pas jaren later zichtbaar worden. Gezonde voeding en levensstijl therapieën hebben geen risico's. Koken met Chinese kruiden en het opnemen van voedseltherapie is al eeuwenlang en heeft absoluut geen bekende risico's.

 5. Dit artikel is deel twee over alternatieve geneeswijzen voor de menopauze. Deel één (zie het hier) legde uit hoe traditionele Chinese geneeskunde (TCM) de menopauze ziet. TCM erkent de menopauze als onderdeel van het natuurlijke verouderingsproces en wordt vaak Nier Yin-tekort genoemd. De manifestaties van veroudering zijn grijs haar, droogheid en het einde van de menstruatie - met andere woorden, tekenen dat de nierenergie afneemt.

 6. TCM beschouwt de nierenergie als het metabolische proces en neemt op natuurlijke wijze af naarmate we ouder worden. Wanneer de balans tussen nier-yin en yang-energie "overstuur" is, kunnen symptomen zoals opvliegers en nachtelijk zweten optreden. In heel Azië zijn het Chinese kruiden en voedingsmiddelen die het meest worden gebruikt om de nierenergie zacht te tonificeren en het evenwicht tussen yin en yang te herstellen. Acupunctuur wordt ook gebruikt om dit evenwicht te herstellen en studies hebben de effectiviteit ervan bewezen.10 De rol van kruidengeneeskunde werd in deel één besproken en ik wil nu ingaan op de rollenspelen in de menopauze.

 7. Het lijkt erop dat Aziatische culturen Hippocrates, de vader van het credo van de geneeskunde, begrijpen: "Laat voedsel uw medicijn zijn en medicijn uw voedsel." Aziatische culturen mengen vier belangrijke principes in elke maaltijd.

 8. 1. Maaltijden bestaan ​​uit variërende voedseltemperaturen, d.w.z. paprika's zijn warm voedsel, zeewier is koud en zwarte bonen zijn warm.

 9. 2. In elke maaltijd wordt een grote verscheidenheid aan voedingsmiddelen met vijf smaken gegeten. De vijf smaken zijn zuur, zoet, scherp, bitter en zout.

 10. 3. Sojaproducten worden bijna elke dag gegeten.

 11. 4. Een oud Chinees spreekwoord zegt: "Hij die medicijnen gebruikt en dieet verwaarloost, verspilt de vaardigheid van de arts."

 12. Welk deel van uw dieet gaat u veranderen om uw symptomen van de menopauze te helpen?

 13. Ga hier en hier voor meer artikelen over dieetvoedingstherapie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407