Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Mensen worden gek van een gefermenteerde melkdrank die niemand kan uitspreken

15. Camera's

 1. In dezelfde geest heeft Lifeway regelmatig tentoonstellingen gehouden in de marathons van New York en Chicago. Nu streeft het groter: aanstaande zondag rolt het bedrijf zijn allereerste nationale tv-advertentie uit tijdens de Golden Globe Awards. Daarin geven moeders, baby's, kinderen die in een luchtballon rijden en zelfs een eland - symbool voor de inspanningen van het bedrijf om CO2-neutraal te blijven in het productieproces - uit hoe Lifeway Kefir goed is voor elk van hen.

 2. "Mensen zijn op zoek naar het volgende grote ding, de volgende grote gezondheidstrend, de volgende Griekse [!yoghurt

 3. NEW YORK - Kefir is misschien de volgende Griekse yoghurt, zelfs als niemand erachter kan komen hoe de naam moet worden uitgesproken.

 4. De gefermenteerde, yoghurtachtige drank is populair in Oost-Europa, maar wordt in de VS doorgaans verkocht bij nichekruideniers en speciaalzaken gericht op kopers van immigranten. Nu, dankzij een landelijke obsessie met eiwitten onder de gezondheidsbewuste, vindt de ietwat zure drank zijn weg naar grote supermarkten in het hele land.

 5. Maar het eeuwige probleem van kefir blijft bestaan: de meeste Amerikanen krijgen de mond vol wanneer ze de naam proberen te lezen.

 6. Kuh-FEER? KEFF-eer? KEE-fur?

 7. "Mensen vragen altijd: 'Hoe spreek je het uit?'", Zei Julie Smolyansky, CEO van Lifeway Foods Inc. in Chicago, verreweg de grootste leverancier van zuiveldranken in het land. "Dat is waarschijnlijk een van de grootste uitdagingen."

 8. Smolyansky, een Oekraïense immigrant wiens accent alleen maar verraadt dat ze het grootste deel van haar leven in Chicago heeft doorgebracht, zegt KEE-fur. Russen spreken het vaak uit kuh-FEER.

 9. Uitspraak opzij, de verkoop van kefir is gestegen. De omzet bij Lifeway - die bijna alle kefir in de VS verkoopt - groeide tot meer dan $ 130 miljoen in 2014, volgens projecties van Lucas Isakowitz, een analist bij marktonderzoeksbureau IBISWorld. Dat is gestegen van ongeveer $ 58 miljoen in 2009, volgens een depot van de Securities and Exchange Commission. Lifeway claimt 97 procent van de markt te hebben wanneer je private label kefir opneemt die wordt verkocht bij retailers als Trader Joe's. [! 10877 => 1140 = 1!

 10. Het segment zure melk (ja, dat is een ding) - bestaande uit zowel karnemelk als kefir - groeide 8 procent in 2014, volgens onderzoeksbureau Euromonitor. Hoewel Euromonitor geen exacte uitsplitsing heeft voor elk product, zei een onderzoeksnota van november dat de verkoop van karnemelk gelijk bleef, wat betekent dat kefir verantwoordelijk was voor de groei, vertelde Virginia Lee, een analist bij Euromonitor, aan The Huffington Post.

 11. "Ik zou de komende jaren een sterke groei verwachten omdat het aansluit bij de gezondheids- en welzijnstrends," zei Lee.

 12. Gevraagd waar kefir nog steeds voor staat, antwoordde Lee snel: "De uitspraak. Ik zou zeggen dat de uitspraak groot is."

 13. Dus kefir-makers verleggen hun aandacht van de etnische naam - geworteld in het Turkse woord kief, wat "goed gevoel" betekent - en springen op de bandwagon van gezondheidsvoedsel. Hoewel niemand de tag "kefir" heeft laten vallen, hebben nieuwe marketingnullen de voordelen voor de gezondheid en de overeenkomsten met yoghurt opgemerkt.

 14. Een grote trekken zijn de probiotica, levende micro-organismen zoals bacteriën en gist die de spijsvertering bevorderen. Receptantibiotica, veel voorkomende behandelingen voor verschillende ziekten, doden darmflora - de microben die in de darmkanalen van mensen leven - en kunnen leiden tot diarree. Net als yoghurt zit kefir boordevol eiwitten. Een portie vetarme Lifeway-kefir heeft maar liefst 11 gram.

 15. Latta USA, een kleine leverancier van New Jersey kefir, heeft een dikkere versie gemaakt van het drinkbare product dat het in Russische supermarkten in de VS had verkocht. Het veramerikaniseerde kefir is verpakt in het soort bekers meestal gebruikt voor yoghurt. Nieuwe labels verwijzen naar de kefir als een "levende probiotische yoghurt."

 16. "We hebben de reguliere consument uitgelegd wat het eigenlijk is, dus ik verwacht een grote sprong in de komende jaren", zei Felix Belferman, mede-oprichter van Latta USA die in 1979 uit Sovjet-Oezbekistan emigreerde. Vorig jaar was het grootste bedrijf tot nu toe, zei Belferman, hoewel hij weigerde exacte verkoopcijfers te geven.

 17. Latta's nieuwste verpakking adverteert de kefir als een "levende probiotische yoghurt."

 18. In de hoop zijn imago als gezondheidsbewust product te versterken, is Latta sinds 2012 sponsor van de Amerikaanse Bobsled Skeleton Federation, die de twee sporten op de Olympische Winterspelen vertegenwoordigt.

 19. Merk op dat in deze advertentie het woord "kefir" alleen in de kleine lettertjes en op het etiket van het product wordt weergegeven:

 20. Een shot van de commercial, zondag in de lucht.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407