Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Nederland betaalt mensen om naar hun werk te fietsen

Hoe maak je een zelfzorgroutine die eigenlijk blijft plakken

 1. Het gaat echter niet alleen om het geld. Fietspaden meer verbreiden is ook van vitaal belang geweest, zei Haubold. Fietsen moet eenvoudig en veilig aanvoelen. "Financiële terugbetaling is een effectieve maatregel om het aantal fietsers te vergroten, maar er moet natuurlijk ook een goede infrastructuur zijn - ze moeten hand in hand gaan", zei hij.

 2. In de Deense hoofdstad Kopenhagen - een fietsparadijs waar vijf keer meer fietsen zijn dan auto's - toont een stadsonderzoek uit 2017 de kracht van uitgebreide fietsroutes langs het wegennet. Hoewel 27 procent van de renners zei dat ze gefietst hadden omdat het goedkoop was, zei 50 procent dat ze gefietst hadden omdat het gemakkelijker was.

 3. Momenteel kunnen wielercampagnevoerders in de VS alleen jaloers naar Europa kijken. Niet alleen loopt de fietsinfrastructuur ver achter, maar de ontoereikendheid van Amerikaanse massadoorvoersystemen maakt het moeilijk om het soort korte, laatste kilometers lange fietsreizen aan te moedigen die gebruikelijk zijn in Europese steden.

 4. Zelfs het zeer kleine bedrag dat de Amerikaanse federale overheid in 2009 heeft geïntroduceerd om fietsen naar het werk te stimuleren - een belastingvoordeel van $ 20 per maand - werd door het Congres opgeschort als onderdeel van de belasting over 2017 Cuts and Jobs Act.

 5. Er is ook de kracht van de automobiellobby om tegen te vechten. Autorijden wordt zwaar gesubsidieerd via overheidsuitgaven voor wegeninfrastructuur: onderzoek van de Taxation Foundation toont aan dat gasbelastingen en tolgelden voor bestuurders slechts de helft van alle nationale en lokale wegenbestedingen betalen, terwijl de rest werd gefinancierd uit algemene inkomsten. Sommige chauffeurs krijgen ook de extra voordelen van een bedrijfswagen en gratis werknemersparkeren.

 6. Ralph Buehler, een transportwetenschapper bij Virginia Tech, denkt dat gratis parkeren een koppig dwingende factor blijft als het gaat om keuzes van forensen. Hij was mede-auteur van een onderzoek naar Washington, D.C., waaruit blijkt dat de prikkels die mensen ertoe aanzetten om te wandelen of te fietsen grotendeels opwegen tegen de voordelen die chauffeurs nog vaak genieten.

 7. De League of American Bicyclists wil graag geldprikkels om fietsen een groter deel van de cultuur in Amerikaanse steden te maken, samen met meer investeringen in fietsinfrastructuur.

 8. Volgens het rapport van de League 2018, verliest de IRS elk jaar ongeveer $ 7,3 miljard aan belastinginkomsten vanwege het belastingvoordeel voor autorijden voor autobestuurders, waarmee bedrijven belastingvrij parkeren kunnen aanbieden. Ter vergelijking: de federale overheid besteedt slechts $ 832 miljoen per jaar aan fiets- en wandelinfrastructuur.

 9. "In de VS besteden we veel meer aan gesubsidieerd parkeren dan aan het proberen plaatsen van plaatsen voor mensen om te fietsen en wandelen - dus dat is frustrerend," zei de beleidsdirecteur van de organisatie, Ken McLeod. "We subsidiëren werknemers met hogere inkomens om alleen in stedelijke centra te rijden, terwijl we gezonde en actieve woon-werkopties voor mensen van alle inkomens zouden moeten uitbreiden."

 10. Woon-werkgewoonten zijn echt moeilijk te verschuiven. Als je mensen op fietsen wilt verleiden, moet je nadenken over de juiste prikkels. De lessen uit Europa zijn duidelijk: geld is een goede motivator, maar het is niet de enige. Fietsen moet gemakkelijk en plezierig genoeg zijn om mensen verder te laten denken dan hun banksaldo.

 11. CORRECTIE: Dit verhaal is bijgewerkt om te verduidelijken dat het voordeel van EUR 0,19 per kilometer beschikbaar is gesteld door sommige Nederlandse bedrijven aan forensen die privévervoer gebruiken, meestal autobestuurders, sinds 2006.

 12. Volg onze Facebook-pagina voor meer inhoud en om deel uit te maken van de community 'Deze nieuwe wereld'.

 13. Nederland heeft een behoorlijk goede claim als 's werelds belangrijkste wielernatie. Het kleine, vlakke land heeft fietsenwinkels, parkeerrekken en een netjes netwerk van rode asfaltfietspaden overal waar u komt. Waar slechts 1 procent van alle reizen door inwoners van de VS met de fiets wordt gemaakt, maken Nederlandse inwoners meer dan 25 procent van de fietstochten - een groter deel dan enig ander land.

 14. Toch denkt de regering dat te weinig burgers naar hun werk fietsen. In feite is het ministerie van Infrastructuur zo enthousiast om de aanhoudende afhankelijkheid van auto's aan te pakken, dat het een voordeelregeling drijft waardoor forensen door bedrijven kunnen worden betaald om in plaats daarvan met de fiets te reizen. Fietsers kunnen van hun werkgever EUR 0,19 (ongeveer $ 0,22) claimen voor elke kilometer die ze naar kantoor fietsen. Het betekent dat iemand die vijf kilometer per week tien kilometer per dag fietst, ongeveer $ 500 per jaar kan verdienen met het belastingvrije voordeel.

 15. Sommige bedrijven betalen sinds 2006 het voordeel van EUR 0,19 per kilometer aan pendelaars die met privévervoer naar het werk gaan, maar de overheid vond niet dat voldoende werkgevers en werknemers wisten dat het kon worden opgeëist door zowel fietsers als automobilisten, en promoot het nu actief in het hele land.

 16. De inspanning om het gebruik van het voordeel te vergroten is onderdeel van een vorig jaar aangekondigde push om het woon-werkverkeer per fiets te stimuleren, waarbij de Nederlandse regering ook $ 390 miljoen heeft uitgetrokken om de fietsinfrastructuur van het land uit te breiden.

 17. Staatssecretaris van infrastructuur Stientje van Veldhoven zei dat het doel is om 200.000 meer mensen naar het werk te krijgen. Ze wil verkeersproblemen verlichten, zorgen over het klimaat door uitlaatgassen verontreinigen en de algemene fitheid van de bevolking verbeteren.

 18. Wegvoertuigen leveren volgens een NASA-studie uit 2010 's werelds grootste netto bijdrage aan de vervuiling van de klimaatverandering. EU-regeringen - die zijn overeengekomen om de CO2-uitstoot van auto's tegen 2030 met 35 procent te verminderen - geloven dat fietsen kan helpen de uitstoot, smog en verkeerscongestie te verminderen en tegelijkertijd de gezondheidstarieven te verbeteren.

 19. Het is niet alleen Nederland dat forensen probeert over te halen om met geldprikkels te fietsen. Vorige maand kondigde de Italiaanse stad Bari aan dat het fietsers $ 0,23 zou geven voor elke gefietste kilometer naar het werk. Hoewel het door de overheid gefinancierde voordeel is gemaximeerd op $ 28 per maand, biedt Bari ook tot $ 170 voor de aankoop van een nieuwe fiets of $ 282 voor een e-bike.

 20. "Als je fietst, verdien je niet alleen je gezondheid," zei burgemeester Antonio Decaro van Bari, die graag duurzamere vormen van vervoer wil aanmoedigen in zijn overbelaste auto. stad.

 21. In Frankrijk kunnen renners $ 0,28 per kilometer van hun werkgever claimen na een proefproject van zes maanden in 2014. Hoewel slechts $ 227 per jaar belastingvrij beschikbaar is, is de campagnegroep Federatie van de fietser Francaise des Usagers (FUB) dringt er bij de regering op aan de belastingvrije limiet te verhogen tot $ 455 per jaar.

 22. Er zijn echter sceptische stemmen die zich afvragen of deze relatief kleine bedragen echt genoeg zijn om mensen hun auto te laten slopen.

 23. De resultaten van de zes maanden durende proef in Frankrijk boden bijvoorbeeld slechts een bescheiden geruststelling. Terwijl 8.210 pendelaars $ 0,28 per kilometer kregen om te fietsen, groeide het aantal reguliere fietsers slechts van 200 aan het begin van het project tot 419 aan het einde. En slechts 19 procent van de nieuwe fietsers schakelde over van autorijden. Het merendeel van de bekeerlingen maakte eerder gebruik van het openbaar vervoer.

 24. België biedt misschien een meer bemoedigend voorbeeld. Het heeft de langst gevestigde financiële stimuleringsregeling voor fietsers en heeft in 1999 al een geldbonus geïntroduceerd.

 25. Holger Haubold, de econoom beleidsmedewerker van de European Cyclists 'Federation (ECF), zegt dat de Belgische toelage van $ 0,26 per kilometer, geclaimd door fietsers van hun werkgever, de populariteit van woon-werkverkeer per fiets heeft helpen vergroten in recente jaren. Volgens onderzoek van de ECF is het aantal werknemers dat naar het werk fietst en de toelage ontvangt tussen 2011 en 2015 met 30 procent toegenomen.

 26. "Zodra je gratis hebt geparkeerd in de combinatie van prikkels, worden de andere prikkels en voordelen gedempt - ze hebben geen grote impact," legde Buehler uit.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407