Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Nederlanders zijn moeilijke handelaren en loyale partners. Maar verwacht niet te worden uitgenodigd voor de lunch

Millennials laden hun groenten op

 1. Vergaderingen moeten vooraf goed worden gepland. Het is belangrijk om op punctualiteit te letten, want te laat zijn, zelfs met slechts enkele minuten, kan een waarschuwing zijn voor toekomstige problemen voor de Nederlanders, omdat ze over het algemeen op tijd of zelfs vroeg zijn. De beste tijd voor een zakelijke bijeenkomst is rond 10 uur 's morgens of in de vroege middag. Hoewel de officiële taal Nederlands is, zal bijna niemand een probleem hebben met Engels en kun je vaak ook in het Duits of Frans communiceren.

 2. Het Koninkrijk der Nederlanden is een rijke natie, maar de mensen laten het niet zien. In plaats daarvan houden ze over het algemeen van krabben en opslaan. Daarom is het geven van geschenken aan zakenpartners niet eens gebruikelijk, hoewel geen enkele vrouw door bloemen zal worden beledigd.

 3. Ze tonen ook niet overdreven luxe in de stijl van hun kleding, nooit aandringend op een formele stijl van kleden; elegante, smaakvolle en mooi gecoördineerde kleding is voldoende. Afhankelijk van de sector kan een kwaliteit jeans zelfs voldoende zijn voor vergaderingen. Voor het grootste deel hoeft geen dresscode te worden gevolgd, zelfs niet wanneer iemand wordt uitgenodigd voor een andere bijeenkomst dan een zakelijke bijeenkomst.

 4. Nederlanders leggen niet veel nadruk op dineren. Ze hebben meestal iets kouds voor de lunch, en ze eten meestal met hun gezin, dus zakelijke partners worden meestal uitgenodigd voor vriendschappelijke vergaderingen onder het genot van koffie of thee. Dit komt tot op zekere hoogte voort uit hun zuinige gewoonten, en in overeenstemming daarmee is het ook typisch dat iedereen zijn eigen rekening betaalt. Tips hoeven niet te worden gegeven, omdat ze in de meeste restaurants bij de prijs zijn inbegrepen.

 5. Als comfortabele wereldreizigers is een ander ding dat de Nederlanders waarderen, uitgenodigd te worden in andere steden en landen. Daarom is het een andere manier om hun vriendschap veilig te stellen door bekend te maken dat je ernaar uitkijkt ze ooit in je eigen thuisland te verwelkomen.

 6. Als een welvarende, zeer functionele samenleving is het Koninkrijk der Nederlanden een belangrijk doelwit voor de export, maar de markt is zeer veeleisend en concurrerend. Als u besluit deel te nemen, moet u ook rekening houden met de moeilijke onderhandelingsstijl van Nederlandse ondernemers.

 7. Nederlanders zijn assertief en proberen zoveel mogelijk voordelen te behalen uit onderhandelingen. Zelfs schijnbaar kleine details kunnen een deal maken of breken. Ze houden er niet van om afstand te nemen van hun nagestreefde doelen, en ze zijn bekwaam om die doelen scherp te houden en ze prioriteiten te stellen. Het zal u helpen te onthouden dat de samenleving van het land over het algemeen zeer georganiseerd is en de nadruk legt op sociale verantwoordelijkheid en hard werken.

 8. Zakenmensen door geschiedenis en temperament

 9. Handel heeft een lange traditie in het land, en misschien is dat de wortel van de energieke Nederlandse zakengeest. Ze zijn tolerante partners met een sterke teamgeest en waarderen gezelligheid (vriendelijk samenzijn). De Nederlandse cultuur ondersteunt de overtuiging dat iedereen recht heeft op zijn eigen mening, die in combinatie met uitstekende opleidingsniveaus en logische denkwijzen de Nederlandse uitstekende onderhandelaars en formidabele tegenstanders maakt. Ze zullen je standpunt respecteren - maar ze kunnen je te slim af zijn.

 10. De Nederlandse stijl is om van tevoren duidelijk te plannen wat ze met de onderhandelingen willen bereiken. Ze houden er niet van om concessies te doen, en als ze dat doen, komen ze meestal in de buurt van onderhandelingen. Ze zijn vrij comfortabel met koppige vastberadenheid en oefenen vaak niet aflatende druk uit op hun partners om de situatie in hun voordeel te veranderen. Daarom kan het lastig zijn om ze voor jou te winnen. Als er echter al contact en een goede samenwerking tot stand zijn gebracht, kunt u loyaliteit en een vriendschappelijke relatie verwachten.

 11. Nederlanders verwachten van hun zakenpartners dat ze zeer goed voorbereid zijn, wat betreft de relevantie van conversatie, kennis van het eigen bedrijf en voorbereid zijn op materialen, zoals prospectussen, fotogalerijen en prijslijsten in detail verwerkt. Wanneer de onderhandelingen zijn afgerond, maken ze vaak een samenvatting van de besproken zaken en details, en gaan ze ervan uit dat deze beoordeling van de gemarkeerde punten een bevestiging van de deal door beide partijen vormt. Ze sturen de samenvatting vaak naar de andere partij en wachten af ​​of de andere partij een vergelijkbare benadering volgt. Voor hen is het belangrijk om te bevestigen dat beide partijen de overeengekomen afspraken correct hebben begrepen en dat ze erom bekend staan ​​dat ze hun woord houden en afspraken nakomen, zelfs die welke alleen mondeling zijn overeengekomen.

 12. De eerste indruk is een basis

 13. Over het algemeen wordt veel nadruk gelegd op de etiquette. Precisie van communicatie is niet alleen vereist in verband met aangeboden producten en diensten, maar ook tijdens de onderhandelingen zelf. Net als de Scandinaviërs waarderen Nederlanders stijl en eenvoud. Als je leuke visitekaartjes hebt, aarzel dan niet om ze meteen na de presentatie uit te delen. Het gebruik van titels op visitekaartjes komt vaker voor dan in Engelstalige landen, maar er wordt niet veel belang gehecht aan de inhoud van de kaart.

 14. Het is gebruikelijk om uzelf eerst voor te stellen door uw achternaam op te geven. Als er geen groot generatieverschil is tussen individuele zakenpartners, kan iedereen elkaar vervolgens alleen met voornaam aanspreken. Een gesprek moet worden gestart door een kort, informeel gesprek voordat het onmiddellijk de kern van de zaak raakt.

 15. Directe onderhandelingen en snelheid worden het meest op prijs gesteld. Tenzij u onderhandelt met vertegenwoordigers van kleinere bedrijven waarin formaliteit niet als belangrijk wordt beschouwd, wordt het niet aanbevolen om veel te gebaren of te vertrouwd te zijn. Houd tijdens discussies een "intieme zone" van minimaal een halve meter afstand en zorg ervoor dat u redelijk oogcontact houdt. Nederlanders hechten veel belang aan persoonlijke afstand, dus wees niet verrast als zelfs de stoelen rond de onderhandelingstafel relatief ver uit elkaar staan.

 16. Bescheiden luxeDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407