Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Nieuw Cuba-beleid zal de voordelen van samenwerking opleveren

De echte reden dure pastasmaak smaakt beter dan de goedkope dingen

 1. Maar we hebben - nu al meer dan 35 jaar - erkend en betrokken bij China, een land dat ook een communistische regering heeft. Bovendien mag de bittere ervaring die sommige Cubaans-Amerikanen hebben gehad, geen leidraad zijn voor het Amerikaanse buitenlandse beleid. We moeten proberen hen ervan te overtuigen dat het beleid van de laatste vijf decennia een mislukking is, dat de Castros het hebben overleefd en niet alleen hebben ze dit gedaan, ze hebben het embargo gebruikt om hun tekortkomingen te verontschuldigen. Ze hebben ook de relatie tussen de twee landen met hun anti-Amerikaanse propaganda vergiftigd.

 2. De wederzijdse voordelen van samenwerking tussen de VS en Cuba zijn te krachtig en veelbelovend om te negeren. Na verloop van tijd zullen Amerikaanse bedrijven vrijwel zeker profiteren van de opheffing van het embargo. Bedrijven zullen groeien, met name op het gebied van landbouw, bouwbenodigdheden, softwareontwikkeling, technologie en telecommunicatie, en misschien ook in de auto-industrie. Kansen voor uitbreiding zijn er ook vandaag nog, en bedrijven zullen zich snel haasten om aan de top van de lijn te komen.

 3. De normalisatie van de betrekkingen tussen de VS en Cuba biedt nog een indicatie voor het einde van de Koude Oorlog. Cuba vormt niet langer een strategische bedreiging voor de VS, als het ooit was. De impasse tussen de twee landen is een overblijfsel van de Koude Oorlog, waaruit Cuba klaar is om zich af te wenden.

 4. We kunnen niet onmiddellijk alle repressies tegen het Cubaanse volk verlichten. Cuba blijft een communistisch land en daarom zullen de barrières voor vrijheid niet op magische wijze verdwijnen. De regering zal blijven proberen haar bevolking te onderdrukken.

 5. Maar ik geloof in de kracht van connectiviteit en in het bijzonder het samenbrengen van mensen om overtuigingen, goede wil en positieve waarden te delen. En niemand vertegenwoordigt Amerika en zijn waarden beter dan Amerikanen zelf.

 6. Terwijl we Amerikaanse burgers van alle achtergronden naar Cuba sturen, inclusief atleten, zakenmensen, diplomaten, boeren, wetenschappers, toeristen en vele anderen, zullen de interacties die ze zullen hebben, vooral die met gewone Cubanen, zal verandering veroorzaken. En we moeten geloven dat verandering ten goede zal zijn.

 7. Natuurlijk zijn er geen garanties, maar ik denk dat het opbouwen van persoonlijke relaties een zeer goede gok is. We moeten vertrouwen hebben in de kracht van onze eigen ideeën, van onze manier van leven en in onze eigen mensen. Zodra gewone Cubanen worden blootgesteld aan onze sterke punten, zullen ze reageren.

 8. Amerikanen en Cubanen zijn de laatste tijd samengekomen, zoals tijdens de recente ebolacrisis, toen Cuba honderden gezondheidswerkers naar Afrika stuurde, dus de voordelen van samenwerking zijn duidelijk. De uitdaging voor ons zal zijn hoe we onze beloften voor vrijheid en democratie in Cuba bevorderen.

 9. Dit bericht maakt deel uit van een blogserie van Huffington Post met de naam "90 Miles: Rethinking the Future of U.S.-Cuba Relations." De serie vestigt de aandacht op de opkomende relaties tussen twee al lang bestaande vijanden op het westelijk halfrond en zal vooraanstaande opinieleiders uit de publieke en private sector, de academische wereld, de NGO-gemeenschap en prominente waarnemers uit beide landen tonen. Lees hier alle andere berichten in de serie.

 10. Als u uw eigen blog over dit onderwerp wilt bijdragen, stuur dan een bericht van 500-850 woorden naar [email protected] (onderwerpregel: "90 Miles").

 11. Al vijf decennia ondersteunen de Verenigde Staten democratie en mensenrechten in Cuba. Maar we hebben geprobeerd deze doelen op een unilaterale manier te bereiken - Cuba isoleren en 50 jaar economische sancties opleggen die andere landen niet hebben ondersteund.

 12. President Obama heeft een historische stap gezet om dit verouderde beleid te beëindigen en een nieuwe en frisse weg voorwaarts te zoeken: de Verenigde Staten zullen beginnen met het herstellen van de diplomatieke betrekkingen met Cuba die sinds januari 1961 zijn verbroken .

 13. Daartoe zullen we een ambassade in Havana opnieuw vestigen en stappen ondernemen om het reizen, de handel en de informatiestroom naar het Cubaanse volk te vergroten. Daarnaast zullen we Cuba's aanwijzing als staatssponsor van terrorisme herzien. Terwijl we onze inspanningen voor terrorismebestrijding richten op bedreigingen van Al-Qaida en ISIS, zijn we bereid af te zien van verdere sancties als Cuba aan onze voorwaarden voldoet en afziet van het gebruik van terrorisme.

 14. Door deze acties te ondernemen, gelooft de Obama-regering dat Amerika zijn inzet voor vrijheid en democratie zal bevorderen en belangrijke stappen zal zetten om deze gekoesterde rechten aan het Cubaanse volk te brengen.

 15. Ons huidige beleid heeft deze doelstellingen niet bereikt en het is onredelijk te verwachten dat het volgen van hetzelfde pad een ander resultaat zal opleveren. We moeten enkele wijzigingen aanbrengen in ons beleid om onze doelen te bereiken.

 16. Bij het ontwikkelen van ons nieuwe beleid moeten we minder nadenken over het straffen van de gebroeders Castro en meer over hoe we het Cubaanse volk kunnen helpen. Wij geloven dat deze beleidswijzigingen een aantal voordelen zullen opleveren voor gewone Cubanen, wier levensstandaard is verlaagd door het Amerikaanse embargo, een embargo dat de levenskwaliteit van Cubaanse elites niet heeft aangetast.

 17. We willen het potentieel van meer dan 11 miljoen Cubanen ontketenen door de beperkingen op hun vrijheden te beëindigen en hen meer open spraak en activiteit te geven. We willen zeker niet toevoegen aan hun lasten, wat het embargo de afgelopen decennia heeft gedaan. We willen hun leven gemakkelijker, vrijer en welvarender maken.

 18. Het isolement van Cuba heeft zichzelf verslagen. Cubaanse leiders hebben de Cubanen vaak verteld dat de beperkingen op hen noodzakelijk zijn vanwege de dreiging van de Amerikaanse regering. Het embargo heeft hen eenvoudigweg een reden gegeven om aan de macht vast te houden.

 19. Door beperkingen op te heffen, zullen we meer contact tussen verschillende individuen en groepen, meer economische activiteit, meer welvaart, meer vrijheid van meningsuiting en een betere informatiestroom bij gewone activiteiten, tv en internet initiëren. . Na verloop van tijd zullen deze ontwikkelingen Cuba in de richting van democratische hervormingen brengen. Deze hervorming zal zeker niet snel plaatsvinden, maar betrokkenheid zal geleidelijk positieve verandering teweegbrengen.

 20. Latijns-Amerikaanse landen zijn enthousiast over hun steun voor het beleid dat onlangs door president Obama is aangekondigd. Ons vorige beleid heeft lange tijd de Amerikaanse betrekkingen met Latijns-Amerika belemmerd. Nu we eindelijk die hindernis wegnemen, kunnen we verwachten dat de relaties met dit deel van het westelijk halfrond verbeteren. Als een eerste stap zal Cuba zich bij andere landen uit de regio aansluiten bij de Summit of the Americas, die in april in Panama zal worden gehouden.

 21. Zoals verwacht, heeft het nieuwe beleid van de president behoorlijk wat kritiek gewekt, veel daarvan komt van Cubaans-Amerikanen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het leven van ons land. Ze hebben een gepassioneerde gehechtheid aan Cuba. Velen van hen verloren familieleden en grote hoeveelheden eigendom toen ze gedwongen werden om Cuba te ontvluchten. Ze zijn, begrijpelijk, meedogenloos.

 22. Sommige van deze personen zullen deel uitmaken van de inspanningen om het nieuwe beleid te verslaan, zich verzetten tegen de benoeming van een nieuwe ambassadeur en verschrikkelijke voorspellingen doen over wat deze veranderingen zullen teweegbrengen. Ze zullen Amerika mishandelen in de omgang met het moreel corrupte Cubaanse leiderschap, dat tenslotte toezicht houdt op een communistische regering.

 23. Het nieuwe beleid is al begonnen met de uitwisseling van politieke gevangenen. Enkele dagen geleden voltooide Cuba de vrijlating van 53 gevangenen. Dit is niet de eerste keer dat het potentieel voor gevangenenswaps de weg heeft geëffend voor beleidsrevisie, maar het was een belangrijke factor bij het activeren van deze veranderingen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407