Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Ondersteuningsoplossingen om plant-based te gaan

De gezondste gesneden broodjes in de supermarkt, volgens voedingsdeskundigen

 1. Deze week hield ik een veganistisch / macrobiotisch / plantaardig potluck bij mij thuis. Ik noem het vandaag, maar het was gewoon een macrobiotische potluck toen ik ongeveer 14 jaar geleden begon met het hosten van potlucks. Ik bied meestal aan om dit soort bijeenkomsten een of twee keer per jaar te houden, omdat het zo'n plezierige ervaring is! Ik hou ervan om mijn vrienden te zien die ook deze levensstijl leven, contact met hen maken en op deze heerlijke manier samen eten.

 2. In de loop van de tijd heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat deze manier van eten erg gezond en levengevend is, dus het is nu extreem populair, met meer en meer mensen die vergelijkbare plantaardige filosofieën volgen. Het is ook inclusiever geworden en mensen doen mee, of ze nu een macrobiotisch dieet volgen voor ernstige gezondheidsproblemen of gewoon leunen op deze veganistische manier van leven omdat ze minder dierlijk voedsel willen consumeren, terwijl ze hun plantaardige inname verhogen.

 3. Ik heb geschreven over manieren om de ondersteuning te vinden die nodig is bij het doormaken van grote levensveranderingen. Ik help mensen die overgaan op een gezonde, plantaardige manier van eten de nodige bewegingen te maken die helpen om oude gedragspatronen te veranderen, terwijl ik de broodnodige steun krijg wanneer ze worden uitgedaagd door ernstige gezondheidsproblemen; en de bijeenkomst die ik dit weekend organiseerde herinnerde me eraan hoe waardevol een potluk kan zijn voor het handhaven van een dergelijke levensstijlverandering. Door ons te omringen met andere gelijkgestemde individuen, kan deze genezingsreis zowel leuk als succesvol zijn. Mijn potluck versterkte dat niemand dit alleen hoeft te doen - en dat ook niet zou moeten doen!

 4. Toen ik voor het eerst begon met mijn macrobiotische dieet (in de hoop mijn kansen te vergroten tegen het terugkeren van kanker binnen een jaar zoals was voorspeld door mijn artsen), begon ik kooklessen te volgen om meer te leren over het bereiden van voedingsmiddelen die betrokken zijn bij deze verandering van levensstijl. In die lessen ontmoette ik ook vele anderen in dezelfde boot als ik, in een poging om gezond te worden of hun huidige gezondheid te behouden. Ik werd aangemoedigd te ontdekken dat ik niet de enige was in mijn keuze om op planten te gaan. Ik voelde de steun van de anderen en ik keek uit naar deze lessen.

 5. Toen de lessen waren afgelopen, stelde onze leraar voor dat we maandelijkse potlucks organiseren om ons te helpen contact met elkaar te houden. Ze wist hoe belangrijk het is om verbonden te blijven en geleid te worden door een voorbeeld, af en toe een potluck in haar eigen huis organiseren. Al snel begonnen andere studenten ze te hosten in hun huizen of appartementen, en uiteindelijk werd ze de inspiratie voor mijn eigen eerste potluck. Ik zag hoe ze in staat was om een ​​date te bepalen, mensen uit te nodigen en geen zorgen te maken dat dingen misschien niet perfect zijn. Als ze geen tijd had om haar huis schoon te maken na het werk (of nadat ze de hele dag voor haar toen 2-jarige kind had gezorgd), maakte ze zich geen zorgen! Ze deed het gewoon en accepteerde het leven met al zijn onvolkomenheden.

 6. Mijn leraar heeft me geleerd wat het is om echt te leven. Ze maakte zich geen zorgen over mensen die naar haar toekwamen en haar beoordeelden, in plaats daarvan ging ze met de stroom mee en het was haar ontspannen manier die haar potlucks zo leuk en plezierig maakte. Haar voorbeeld gaf me ook toestemming om 'niet perfect te zijn'. Als Lisa het kon, zei ik tegen mezelf, ik ook.

 7. Ik liet mijn angst voor het oordeel vallen (meestal mijn eigen niet perfect zijn) en begon net met plannen. Mijn haar is uitgevallen, ik zat eigenlijk op één been omdat mijn prothetische been niet goed paste vanwege gewichtsverlies, en toch - het was geweldig! Er komen een aantal nieuwe vrienden langs. Ik nodigde iemand uit om te spreken (over zijn bedrijf van het oogsten van zeewier) en we genoten allemaal van eten, praten en dan luisteren naar iets interessants waar we heel weinig van wisten. Ik slaagde erin om een ​​potluck te regelen en te organiseren en te ontspannen en ervan te genieten - hoewel ik nog steeds chemotherapie deed en dingen in mijn eigen huishouden verre van perfect waren. Wat een leuke, ondersteunende en bemoedigende avond!

 8. De voordelen van een potluck zijn talrijk. Deze bijeenkomsten zijn een geweldige manier om te zien hoe anderen belangrijke levensveranderingen in hun eigen leven laten werken. Ze bieden tijd om zich te herenigen met oude vrienden en nieuwe te ontmoeten, om geïnspireerd en hoopvol te worden door het delen van elkaars successen en - het beste van alles - om het eten van iedereen te proeven en nieuwe recepten te proberen, een kleurrijk feest van een veel hele, plantaardige gerechten, terwijl je zelf maar één gerecht bereidt! Hoe perfect!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407