Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Ontkracht: de mythen van eieren, aardappelen en bananen

Dus ja, ik weet het, je wilt graag weten wat ik voor mijn huwelijksreis heb gedaan.

 1. Dus vaak komen klanten naar mijn praktijk met voedsel waarvan ze denken dat ze onder geen enkele omstandigheid mogen eten, hetzij omdat ze hebben gehoord dat ze mesten of omdat ze denken dat ze een slechte gezondheid hebben bijwerkingen. Het probleem is dat veel van die informatie gewoon verkeerd is. De laatste jaren is onze kennis over welke voedingsmiddelen gezond zijn, uitgebreid, maar het nieuws is nog niet bekend geworden. Dus ik wil je vertellen over drie heerlijke voedingsmiddelen die je moet stoppen met vermijden en beginnen met eten.

 2. 1. Eieren. Decennia lang waarschuwden artsen en gezondheidsfunctionarissen mensen om helemaal geen eieren te eten of hun eiconsumptie te beperken tot vier per week, vanwege hun hoge vet- en cholesterolgehalte. En het is waar - eieren bevatten vet en cholesterol. In feite heeft een enkel groot ei 186 mg cholesterol. Dat is 62 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Dat betekent echter niet dat eieren je gewicht of je cardiovasculaire systeem zullen schaden. Allereerst is een hoog cholesterolgehalte in uw dieet niet de oorzaak van een hoog serumcholesterol in uw bloedbaan. Recent onderzoek [!1,2

 3. Wat is er zo geweldig aan eieren? Ze hebben eiwitten voor het behoud van spiermassa, wat op zijn beurt helpt bij het beheren van je metabolisme en gewicht. Studies tonen zelfs aan dat eieren zowel de verzadiging verhogen als je helpen af ​​te vallen.

 4. Ze zijn ook goed voor uw gezondheid. Eieren bevatten veel choline, een essentiële voedingsstof die is geassocieerd met hersen- en neurologische gezondheid, ontwikkeling van de foetus en preventie van verschillende aandoeningen, van leverziekte tot atherosclerose. Een ander voordeel is dat ze carotenoïde antioxidanten zoals Luteïne en Zeaxanthine bevatten, die uw risico op oogziekten zoals maculaire degeneratie en staar verminderen.

 5. Zoals al het andere zijn eieren het best met mate, maar de meest recente richtlijnen van de American Heart Association bevatten niet langer een aanbeveling om de consumptie van eieren te beperken. Hoewel er geen verplichte porties zijn, is een goede vuistregel twee tot drie eieren per dag. Dus je hebt veel ideeën nodig om ze te koken! Gelukkig is het ei niet alleen een van de gezondste, maar ook de meest veelzijdige voedingsmiddelen. Kook het hard voor salades, doe het opzij voor het leggen van een zoete aardappel hasj, maak er een omelet van met wat er nog in de koelkast zit, of pocheer het om over gestoomde groenten te leggen.

 6. 2. Aardappelen. Degenen die zijn opgegroeid in een wereld van witte, zachte aardappelen, hebben waarschijnlijk geleerd dat het slechts "lege calorieën" zijn, koolhydraatafgiftemachines met weinig werkelijke voedingsstoffen. Integendeel, witte aardappelen kunnen voedzaam zijn. Deze zetmeelrijke groente is een goede bron van vitamine C, verpakt in kalium en vezelrijk, naast andere voedingsstoffen. Maar de recente interesse in voedseldiversiteit in de VS heeft ertoe geleid dat traditionele variëteiten van zeer voedzame gekleurde aardappelen nu beschikbaar zijn, en niet alleen op de boerenmarkten, maar in de supermarkt. Aardappels met een intens paarse, gele of rode huidskleur, evenals aardappelen met gekleurd vlees (zoals zoete aardappelen), hebben een veel gezonder voedingsprofiel dan de aardappelen die in voedingsmiddelen zoals fastfood-friet gaan.

 7. Opgroeien in Peru, aten we altijd gekleurde aardappelen als onderdeel van een traditioneel, natuurlijk gezond dieet. Dat komt omdat de kleur van deze aardappelen afkomstig is van fytonutriënten in hun schil. Het blijkt dat één ding dat je vaak over aardappels hoorde ("Eet altijd de schil!") Waar is - zolang die schil maar diep gekleurd is. In paarse aardappelen helpen anthocyanen om het glucosemetabolisme van uw lichaam te stabiliseren, wat betekent dat, in tegenstelling tot een witte aardappel, een paarse aardappel uw bloedsuiker niet zal verhogen, zodat u meteen weer honger hebt. Zoete aardappelen hebben hetzelfde effect, en wanneer ze worden gesneden en geroosterd, vervangen ze heerlijk de nutteloze calorieën van een aardappelchip door een boost van vitamine A (belangrijk voor de basisimmuniteit), bètacaroteen (belangrijk voor de gezondheid van ogen en organen) en adipectonine , wat helpt bij het voorkomen van insulineresistentie geassocieerd met diabetes.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407