Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Opties in de winkel gekochte pasta: u denkt misschien dat u # x27; opnieuw eet # x27; gezond # x27; ... maar bent u?

 1. Net als een Italiaanse vitamine, lijken veel pasta's die verrijkt zijn met vitamines en mineralen een geweldige aankoop. Je krijgt tenslotte alle voedingsstoffen die je niet binnenkrijgt uit je minder dan perfecte dieet, toch? Fout. Versterkte pasta's zijn meestal een witte pasta die sneller piekt en je bloedsuiker daalt dan je kunt zeggen "ciao bella!" waardoor je honger hebt naar meer. Raad eens waartoe dat "meer" kan leiden? Meer pasta, meer schommelingen in de bloedsuikerspiegel, meer lege calorieën en meer gewichtstoename! Maar niet alle versterkte pasta's zijn slecht voor je. Het draait allemaal om het lezen van het etiket en het vinden van opties die voornamelijk of geheel volkoren en vezelrijk zijn. Ze bestaan ​​wel; je hoeft er alleen maar naar te zoeken.

 2. Hoewel veel "carburatievriendelijke" pasta's populair zijn geweest bij diabetespatiënten, hebben veel niet-diabetespatiënten deze producten gekocht met de gedachte dat ze ook gezond voor hen zouden zijn. Deze pastadozen zijn echter gelabeld met verwarrende termen zoals "beschermde koolhydraten" en "verteerbare koolhydraten". Op dit moment is meer onderzoek nodig om echt te beoordelen of deze koolhydraatarme opties zich echt vertalen in een gezonder product voor de pasta-liefhebber. De schuldige is wederom dat u mogelijk een product krijgt dat volledig geraffineerd meel bevat met een paar geheime ingrediënten erin die uw bloedsuiker niet beïnvloeden.

 3. Allereerst wil ik zeggen dat er veel mensen zijn die kunnen profiteren van een glutenvrije dieetpasta. Personen met coeliakie of mensen met een glutengevoeligheid moeten glutenvrij blijven, een eiwit dat voorkomt in voedingsmiddelen die zijn verwerkt uit tarwe, gerst en rogge. Maar dat is niet iedereen, en niet elk glutenvrij product is gezond. Veel opties kunnen nog steeds worden gemaakt met geraffineerde granen zoals witte rijst. Als je glutenvrij gaat, zoek dan naar volkoren opties die zijn gemaakt met bruine rijst, amarant of quinoa bloem. Onlangs haalde glutenvrije pasta gemaakt met banaanpoeder de krantenkoppen voor zijn lagere glycemische waarde in vergelijking met traditionele glutenvrije pasta's vanwege de aanwezigheid van resistent zetmeel in het product. Daarover komt nog meer!

 4. Hoewel deze noedels niet bepaald pasta zijn, worden ze steeds populairder vanwege hun extreem lage gehalte aan koolhydraten en calorieën. Shirataki-noedels worden gemaakt van de wortel van een yam-achtige plant of met tofu en bestaan ​​voornamelijk uit een voedingsvezel genaamd glucomannan. Deze noedels hebben een heel andere textuur dan traditionele pasta-opties, en kunnen nat of droog worden gekocht bij Aziatische speciaalzaken en veel traditionele supermarkten. Deze noedels verhogen je bloedsuiker niet en het caloriegehalte kan zelfs niet worden vergeleken met traditionele pasta. Verwacht echter niet dezelfde kenmerken of combinaties met deze Japanse noedel als je andere pasta-opties zou doen. Shirataki-noedels missen ook smaak, dus ze kunnen het beste worden gecombineerd met hartige soepgerechten.

 5. Iedereen houdt van pasta - zelfs als je bang bent voor koolhydraten en ervoor kiest om het niet te eten vanwege het hoge koolhydraatgehalte, vind je het waarschijnlijk nog steeds lekker en zou je willen dat je het kon eten. Kun je je de opwinding en belofte voorstellen die door het land vlogen toen een reeks 'gezonde' pasta-opties in de schappen van de supermarkt terechtkwam? Sommigen bevatten weinig koolhydraten, anderen gemaakt met echte groenten en sommige gemaakt met volle granen om de suikerhoeveelheid te compenseren die wordt geassocieerd met geraffineerde karbonades. Ja - onze pasta is geëvolueerd en u kunt er zeker van zijn dat de pastadoorgang in uw winkel vandaag veel meer opties heeft dan ooit tevoren! Maar nieuwe variëteiten brengen een nieuw niveau van verwarring. Is uw pasta echt zo gezond als u denkt dat het is, of wordt u voor de gek gehouden door claims op de voorkant van de verpakking? Hier zijn enkele populaire pastasoorten en waar u op moet letten om ervoor te zorgen dat u de gezondste keuze maakt.

 6. "Volkoren" pasta's

 7. Het is een donkere kleur, er staat "volkoren" op de doos, het kan zelfs extra beweringen doen zoals "hart-gezond" of "vezelrijk". Dus ... het moet geweldig zijn, toch? Nou ja, misschien ook niet. De vraag is of de volkoren pasta naar keuze 100 procent volkoren is. De enige manier om dit te weten is door de claims op de voorkant van de verpakking te negeren en meteen naar de ingrediëntenlijst te gaan.

 8. Waarom is de hele korrelinhoud belangrijk? Het is belangrijk omdat geraffineerde granen (granen die zijn ontdaan van enkele van de gezondste componenten van de tarwekorrel) vaak worden geassocieerd met negatieve gezondheidseffecten zoals een verhoogd risico op hartaandoeningen en diabetes. 100% volle granen zijn echter in verband gebracht met verminderde ontsteking, een verminderd risico op hartaandoeningen en zelfs een afname van de mortaliteit door alle oorzaken. Het feit dat een product hele granen bevat, betekent niet dat het hele product volkoren is. Je eet misschien een pasta die gedeeltelijk geraffineerd is, en dus waarschijnlijk niet zo geweldig voor je algehele gezondheid als een optie die volledig en echt volkoren is. Hoewel volkorenmengsels betere opties zijn dan pasta's die volledig zijn verfijnd, kun je het nog steeds beter doen.

 9. De truc - fabrikanten zullen de woorden "volkoren" of "volkoren" benadrukken, hoewel slechts een klein percentage van het product echt 100 procent volkoren kan zijn. De waarheid - zoek een echt percentage (100 procent), of slechts één ingrediënt op het etiket. Dat ene ingrediënt moet ook het woord "geheel" bevatten.

 10. Groentepasta's

 11. Heeft u moeite om uw groenten elke dag binnen te krijgen? Wees niet bang, er is een pasta die je kan helpen erin te komen! Nou niet echt. Spinazie- en tomatenpastarassen houden ons al jaren voor de gek, maar nu zetten fabrikanten een extra stap en beloven consumenten dat ze een hele portie groenten krijgen in hun suikerrijzende portie witte pasta. Hoewel het gedeelte over het krijgen van een portie groenten waar kan zijn, zal die portie de vezel van de "echte" groenten bevatten en mogelijk in poedervorm zijn die mogelijk niet overeenkomt met de absorptiekwaliteiten van de echte deal. Consumenten denken echter dat de vegetarische pastasoorten "gezond" zijn, omdat het natuurlijk groenten heeft. Maar dat is hetzelfde als zeggen dat als je wat aardbeien op ijs of een tomatenplak op een cheeseburger doet, je die maaltijden ook 'gezond' hebt gemaakt. Vegetarische pasta is meestal witte bloem met wat groentemeel erin gegooid. Waarom geen 100 procent volkoren pasta gebruiken en in plaats daarvan wat courgette in een heerlijke tomatensaus gooien? Natuurlijk kost het je nog een paar minuten om je voor te bereiden, maar de extra voordelen die je krijgt zijn het waard!

 12. Pasta's die beweren vol te zitten (door verrijking) met vitamines en mineralen

 13. "Koolhydraatarme" pasta's

 14. Glutenvrije pasta's

 15. Shirataki-noedels

 16. Bottom line - waarom niet teruggaan naar de basis en gewoon 100% volkoren pasta eten zonder alle hype? Ik garandeer je, je lichaam zal de vruchten plukken als je teruggaat naar de basis - één ingrediënt, geen magische claims, veel gezondheidsvoordelen! Klinkt als een eenvoudig plan voor mij.

 17. Voor meer van Kristin Kirkpatrick M.S., R.D., L.D., klik hier.

 18. Voor meer informatie over voeding en voeding, klik hier.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407