Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Pekellende lendenen pekelen

Chips met groene bonen in uw dieet

 1. Pekelen verwijst naar het weken van vlees in zout water voor het koken. Door een proces dat osmose wordt genoemd, absorberen de cellen van het vlees het water waarin ze worden ondergedompeld. Pekelen is vooral gunstig voor vlees waarvan de kwaliteit gemakkelijk wordt aangetast door te gaar. Het weken van varkenslende, ander varkensvlees en gevogelte in pekel helpt voorkomen dat ze uitdrogen en taai worden tijdens het koken. Pekelen verbetert ook de smaak van het vlees, vooral wanneer een zoetstof aan de oplossing wordt toegevoegd. Je kunt zelfs smaken toevoegen aan een pekel voor varkenslende, dus de oplossing verdubbelt als een marinade.

 2. Selecteer een schone container met een deksel dat groot genoeg is voor de varkenslende en 3 qts. van vloeistof. Probeer een grote pot, koeler of plastic bak.

 3. Giet 3 qts. koud water in de container.

 4. Meng 3/4 kopje tafelzout of grof koosjer zout in het water totdat het volledig is opgelost.

 5. Voeg 1/4 kopje suiker, bruine suiker, melasse, honing of ahornsiroop toe aan de pekeloplossing en meng het volledig. De zoetstof is optioneel, maar verbetert de smaak van de varkenslende aanzienlijk.

 6. Dompel de varkenslende onder in de pekeloplossing en plaats het deksel op de container. Week het vlees maximaal 12 uur in de koelkast voor een optimaal resultaat. Pekelen voor slechts een uur biedt echter enig voordeel.

 7. Leg de varkenslende na het pekelen op een bord en laat hem een ​​half uur in de koelkast drogen voordat u gaat koken.

 8. Pekelen verwijst naar het weken van vlees in zout water voor het koken. Door een proces dat osmose wordt genoemd, absorberen de cellen van het vlees het water waarin ze worden ondergedompeld. Pekelen is vooral gunstig voor vlees waarvan de kwaliteit gemakkelijk wordt aangetast door te gaar. Het weken van varkenslende, ander varkensvlees en gevogelte in pekel helpt voorkomen dat ze uitdrogen en taai worden tijdens het koken. Pekelen verbetert ook de smaak van het vlees, vooral wanneer een zoetstof aan de oplossing wordt toegevoegd. Je kunt zelfs smaken toevoegen aan een pekel voor varkenslende, dus de oplossing verdubbelt als een marinade.

 9. Selecteer een schone container met een deksel dat groot genoeg is voor de varkenslende en 3 qts. van vloeistof. Probeer een grote pot, koeler of plastic bak.

 10. Giet 3 qts. koud water in de container.

 11. Meng 3/4 kopje tafelzout of grof koosjer zout in het water totdat het volledig is opgelost.

 12. Voeg 1/4 kopje suiker, bruine suiker, melasse, honing of ahornsiroop toe aan de pekeloplossing en meng het volledig. De zoetstof is optioneel, maar verbetert de smaak van de varkenslende aanzienlijk.

 13. Dompel de varkenslende onder in de pekeloplossing en plaats het deksel op de container. Week het vlees maximaal 12 uur in de koelkast voor een optimaal resultaat. Pekelen voor slechts een uur biedt echter enig voordeel.

 14. Leg de varkenslende na het pekelen op een bord en laat hem een ​​half uur in de koelkast drogen voordat u gaat koken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407