Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Peruaanse superfoods: de krachtigste poeders op de planeet

‘Frans paradox’ dieet

 1. Lucuma is een tropisch fruit met smaaktonen van karamel, pompoen en esdoorn, en het stond bekend als "het goud van de Inca's". Geen wonder dat het de meest populaire ijssmaak in Peru is. Ondanks zijn natuurlijke zoetheid heeft lucuma een lage glycemische index [!8

 2. Camu-camu is een tropische vrucht die een van 's werelds krachtigste bronnen van vitamine C is - meer dan 60 keer de vitamine C per portie dan de almachtige sinaasappel [!11, 12

 3. Manuel Villacorta is een geregistreerde diëtist in de privépraktijk, MV Nutrition, bekroond voedings- en gewichtsverliescentrum in San Francisco. Hij is de oprichter en maker van Eating Free, een internationaal programma voor gewichtsbeheersing en welzijn, mede-oprichter van Eat Mentor en auteur van Eating Free: The Carb Friendly Way to Inches, Embrace Your Hunger, and Keep Weight Off for Good and his and his nieuwste boek Peruvian Power Foods: 18 Superfoods, 101 Recepten en anti-aging geheimen van de Amazone tot de Andes.

 4. 1. Ley, Beth M. Maca: Adaptogen en hormonale regulator. Bl Publications, 2003

 5. 2. Cordova, A., Chung, A., Gonzales, C., Gonzales, G., Vega, K., Villena, A. Lepidium meyenii (maca) verbeterde spermaparameters bij volwassen mannen. (2001). Asian Journal of Andrology. Volume 3.

 6. 3. Gonzales-Castaneda, C., Gonzales, C., Gonzales, GF. Lepidium meyenii (maca): een plant uit de hooglanden van Peru - van traditie tot wetenschap. (2009) Onderzoek in complementaire geneeskunde. Volume 16, Nummer 6.

 7. 4. Gonzales, G. (2011). Etnobiologie en etnofarmacologie van Lepidium meyenii (Maca), een plant uit de Peruaanse hooglanden. Evidence-based complementaire en alternatieve geneeskunde, Vol! Ume 2012.

 8. 5. Wang, Y. Et al, Maca: een Andes-gewas met multi-farmacologische functies. Food Research Inter! National 40 (2007) 783-92.

 9. 6. Andujar, M., Giner, R.M., Recio, M.C., Rios, J.L. Cocoa polyphenols en hun potentiële voordelen voor de menselijke gezondheid. (2012). Oxidatieve geneeskunde en cellulaire levensduur, Volume 2012.

 10. 7. Ismail, A. Jalil, A. M. M. Polyfenolen in cacao en cacaoproducten: is er een verband tussen anti-oxiderende eigenschappen en gezondheid? (2008). Molecules, Volume 13, Issue 9, 2190-219.

 11. 8. Apostolidis, E., Genovese, MI., Lajolo, FM., Pinto, Mda S., Ranilla, LG., Shetty, K. (2009). Evaluatie van antihyperglykemie en antihpertensie potentieel van inheemse Peruaanse vruchten met behulp van in vitro modellen. Journal of Medicinal Food, Volume 12, 278-91.

 12. 10. Dini, I. (2011). Flavodoid glycosiden van Pourteria obovata (R. Br.) Fruitmeel. Food Chemistry, Volume 124, 884-88

 13. 11. Bradfield R, Roca, A. (1964). Camu-camu - een vrucht met veel ascorbinezuur. Journal of the American Dietetic Association, Volume 44, pagina's 28-30.

 14. 12. Dufour, J. Zapata, S. (1992). Camu-camu myrciaria dubia (HBK) mcvaugh: chemische samenstelling van fruit. Journal of the Science of Food and Agriculture. Volume 61, Nummer 3.

 15. 13. Evelazio de Souza, N., Justi, K. C., Matsushita, M., Visentainer, J.V. (2000). Voedingssamenstelling en vitamine C-stabiliteit in opgeslagen camu-camu (Myrciaria dubia) pulp. Archivos Latinoamericanos de Nutricion, Volume 50, Issue 4, Pages 405-8.

 16. 14. Azevedo-Meleiro CH, Rodriguez-Amaya DB. Bevestiging van de identiteit van de carotenoïden van tropisch fruit door HPLCDAD en HPLC-MC. J Food Compos Anal 2004; 17: 385--96.

 17. 15. Zanatta CF, Cuevas E, Bobbio FO, Winterhalter P, Mercadante AZ. Bepaling van anthocyaninen uit camucamu (Myrciaria dubia) door HPLC-PDA, HPLC - MS en NMR.J Agric Food Chem 2005; 30: 9531--5.

 18. 16. Inoue, T., Komoda, H., Node, K., Uchida, T. (2008). Tropisch fruit camu-camu (Myrciaria dubia) heeft antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen. Journal of Cardiology, Volume 52, Issue 2, Pages 127-32.

 19. De laatste tijd heeft Peru een culinair moment. Chef-koks kondigen de keuken aan met het enthousiasme dat ze ooit hadden gereserveerd voor Frankrijk. Peruaanse restaurants duiken overal op in grote steden. Op zijn programma 'Parts Unknown' noemde Anthony Bourdain de Peruaanse keuken een van de meest ondergewaardeerde ter wereld. De Verenigde Naties hebben 2013 uitgeroepen tot het "Internationale Jaar van Quinoa" en het Nation's Restaurant News meldde dat de Peruaanse keuken klaar is voor groei in de Verenigde Staten. Het is duidelijk dat er iets gebeurt in mijn thuisland. En hoewel het gedeeltelijk te wijten is aan de innovatieve bereidingen en opwindende interculturele gerechten die worden ontwikkeld, is het ook vanwege de ongelooflijke ingrediënten die afkomstig zijn uit Peru.

 20. Als inheemse Peruaan ben ik altijd gedreven geweest om mijn kennis over het voedsel dat uit de regio afkomstig is te delen. En als geregistreerde diëtist ben ik vooral geïnteresseerd in de gezondheidseigenschappen van veel Peruaanse voedingsmiddelen. Vanwege de microklimaten en diverse topografie, is Peru de thuisbasis van duizenden voedingsmiddelen die nergens anders op de planeet te vinden zijn, waarvan er vele zijn verbluffend in hun gehalte aan krachtige voedingsstoffen. Deze voedingsmiddelen passen in de nieuwe klasse ingrediënten genaamd superfoods.

 21. Er zijn veel definities van superfoods, maar ik definieer superfoods als hardwerkende functionele voedingsmiddelen die de basisvoedingswaarde ver overtreffen. Ze zijn eenvoudigweg de schoonste, meest krachtige, antioxidantrijke, fytonutriëntenrijke en anti-verouderende voedingsmiddelen die overal verkrijgbaar zijn. En de meeste van deze voedingsrijke ingrediënten komen toevallig uit Zuid-Amerika, en meer specifiek Peru.

 22. Lang bekend om hun helende eigenschappen in hun inheemse Andes- en Amazone-regio, worden deze kostbare hulpbronnen nu geïmporteerd in de VS en andere internationale markten. Dit is dus een spannende tijd om meer te leren over deze bronnen en ze te integreren in uw dieet. Terwijl superfoods fruit, groenten, noten, zaden, oliën of granen kunnen zijn, deel ik vandaag mijn top vier keuzes voor hele voedselpoeders. Veel superfoods worden eerst gevriesdroogd en vervolgens tot poeder vermalen voordat ze worden verpakt en verzonden. Verwerking verdunt hun gezondheidseigenschappen niet omdat ze zuiver worden gehouden. Het zijn nog steeds hele voedingsmiddelen en behouden dezelfde kenmerken als in hun natuurlijke staat. Dat gezegd hebbende, er is geen reden om deze poeders te beperken tot shakes - er zijn veel leuke manieren om ze te verwerken tot ontbijtgranen, sauzen, desserts, koffiedranken, powerbars en meer.

 23. Superfoods bieden enorme gezondheidsvoordelen, variërend van het stimuleren van de gezondheid van hart, botten en hersenen tot het immuunsysteem, energie, kracht en seksuele drift. De vier voedingsmiddelen waar ik het vandaag over zal hebben zijn onder andere Maca, Cacao, Lucuma en Camu-camu.

 24. Maca is een inheemse Peruaanse plant die groeit in de Andes en dateert uit ongeveer 3800 v.Chr. Het lijkt op een kleine ruwe steen ter grootte van een walnoot. Hoewel rijk aan aminozuren, fytonutriënten en een verscheidenheid aan vitamines en mineralen, functioneert Maca als een adaptogeen, waardoor het de bijnierfunctie helpt om energie te verhogen en stress te verminderen, waardoor een algemeen revitaliserend effect wordt gecreëerd [!1, 3, 4

 25. Cacao werd meer dan 3.000 jaar geleden verbouwd door de Inca's en is bestempeld als 'het voedsel van de goden'. Cacao is rijk aan B-vitamines, evenals vitamine A, C en E. Het is ook een dichte bron van micronutriënten, waaronder ijzer en zink. De antioxidanten en polyfenolen in cacao hebben ontstekingsremmende effecten op het lichaam en kunnen kanker en hart- en vaatziekten bestrijden [!6, 7

 26. Het meest opwindende aan deze krachtige poeders is dat ze nu overal verkrijgbaar zijn in de VS Probeer ze aan uw dieet toe te voegen om de gezondheid en vitaliteit te bevorderen. Maar vergeet niet dat er geen wondervoedsel is. Door een verscheidenheid aan voedingsrijke superfoods toe te voegen aan een slim dieet van volle granen, vers fruit, mager vlees en goede vetten, kun je je gezondheid een boost geven en je levensduur verlengen. De onderstaande recepten zijn een geweldige manier om deze ongelooflijke ingrediënten te verkennen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407