Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Pistachenoten, pistachenoten ... ik ben gewoon gek op die NUTS!

Appeltaart van Joyce Maynard

 1. Alle foto's van Jay of de vereniging

 2. Elke nacht voordat ik ga slapen, reik ik naar mijn nachtkastje en pak een handvol pistachenoten, die ik snel omhul en zielig kauw voordat ik een groot glas water doorslik en eraf val slapen. Waarom deze routine? Welnu, het begon enkele jaren geleden bij kerst. Ik krijg altijd een enorme giftmand van heerlijke etenswaren van vrienden Stewart en Lynda Resnick van Roll Int. / Paramount Farms. Een van hun belangrijkste boerderijproducten zijn pistachenoten en ze bevatten altijd een grote zak met die noten in het pakket (samen met veel Fiji Water, Pom Wonderful, Justin en Landmark Wines.) Toen las ik enkele interessante artikelen in de New York Times en andere prestigieuze tijdschriften over de gezondheidsvoordelen van noten, vooral pistachenoten. Dus wat begon als een korte avond idiocyncratie is geëvolueerd naar een subliem nachtelijk ritueel.

 3. Judy Hirigoyen van de vereniging met chef-kok Nancy Silverton tijdens de lunch.

 4. Vorige week landde een uitnodiging op mijn bureau en toen ik zag wie het was en waar het was, glimlachte ik tegen mezelf en zong zachtjes: "Ik zal er zijn." Een groep genaamd THE AMERICAN PISTACHIO GROWERS gooide een medialunch in het kleine, elegante chi SPACCA-restaurant van chef-kok Nancy Silverton op Melrose, net om de hoek van haar Osteria Mozza en Pizzaria Mozza .. Het feit dat Nancy een vijfgangenlunch kookte, waarbij elk gerecht een relatie had met pistachenoten, was intrigerend. Tjonge, ben ik blij dat ik ging ..... het was geweldig. Ik heb veel geleerd over pistachenoten die ik niet kende, allemaal goede dingen, en kwam thuis geladen met een cadeautasje met aan pistache gerelateerde producten. Een pot met gepelde noten, een met ongepelde noten, een pak gekarameliseerde noten, wat nootachtige chocolaatjes en een flesje zeldzame pistache-olie, met een potje pistacheboter. Plus twee interessante boeken: het Mozza-kookboek, dat Nancy twee jaar geleden schreef met een intro van Mario Batali. Het andere boek was een nieuw werk van een charmante vrouw die tijdens de lunch kort met ons sprak. Het boek van Cheryl Forberg was "A Small Guide to LOSING BIG, From the Nutritionist for NBC's 'The Biggest Loser." Ik moet toegeven dat ik die show nooit heb bekeken, maar het lijkt erop dat Cheryl een heel slimme, slimme kleine gids heeft geschreven om af te vallen, een boek dat logischer is dan bijna elk dieetboek dat ik ooit heb gelezen. Het pleit wel voor het volgen van het mediterrane dieet, dat we tegenwoordig allemaal lijken over te nemen. Meer informatie over haar gezondheidsgerelateerde stukjes in een moment ... maar hier is een grote primeur: er is een recent onderzoek in Engeland geweest dat erop wijst dat het eten van pistachenoten de vooruitgang van de ziekte van Alzheimer kan belemmeren. Dat is een leuke noot om te kraken!

 5. Wil je een stukje Pistachio Pixza?

 6. Wist je dat pistachenoten in trossen aan bomen groeien? Deze bomen hebben 5 tot 8 jaar nodig om te rijpen en vrucht te dragen, maar kunnen dan 100 jaar en meer noten dragen. (Ze zijn door de wind bestoven in tegenstelling tot bijen bestoven.) Tijdens het oogsten gebruiken ze een machine die de bomen schudt en de noten in een speciale vanger laat vallen, zonder de noten de grond te laten raken. De buitenste rompen worden binnen 24 uur verwijderd en vervolgens worden de noten gedroogd en op maat gescheiden. Slechts enkele van de vele interessante nootachtige weetjes die werden geleverd door een korte film en een doorlopend commentaar terwijl we genoten van Nancy's geweldige aanbod. Net terug van een reis naar Israël, de chef-kok lyrisch over het eten daar .... en serveerde ons kommen "Falafel" pistaches. Ze onthulde dat haar volgende kookboek over Israëlisch eten zal gaan. (Haar menu was eenvoudig en verbluffend. Na een pistachepizza (te dik voor mij) en een hartige bacon-pistacheterrine, waren er twee buitengewone salades. Mijn favoriet was een gemarineerde bittere radicchio en bietensalade met ballen van geitenkaas bedekt met gemalen pistachenoten. Het hoofdgerecht was gegrilde zwaardvis Spiedini op spiesjes, met fregola sarda en pistachenoten. Bij Nancy weet je dat vaak de 'beste' als laatste komt, en deze lunch was geen uitzondering, eindigend met een heerlijk dessert van aardbeiencoppetta (vla) met pistachegel.

 7. Nancy's salade bevatte gemarineerde raddichio met geitenkaas en gemalen pistachenoten.

 8. Nancy bereidt een van haar salades, wilde tuinkers met pistache-aillade.

 9. Het dessert bevatte pistachenoten en vla ... zo lekker.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407