Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Santa Says, eet chocolade voor de feestdagen

Je wist het niet, maar dit is waarom je aardbeien zou moeten eten

 1. Breng in een middelgrote pan roomhoning aan de kook. Roer chocolade, haal van het vuur; laat vijf minuten zitten en klop tot een glad mengsel. Roer Cointreau macadamias.

 2. Giet in een kom en serveer direct naast kommen ananasmango, met spiesjes om het fruit te pakken.

 3. Iers frisdrankbrood met chocoladekersen

 4. Een eerbetoon aan mijn moeder, die hier in mijn jeugd vaak een basisversie van maakte ... Het is geweldig voor een vakantiethee of brunch ...

 5. 4 kopjes bloem voor alle doeleinden 1 1/2 theelepels bakpoeder 1 theelepel zout 3 eetlepels superfijne suiker 3/4 kop gedroogde kersen 4 ons pure chocolade, grof gehakt 1 3/4 kop karnemelk 2 eetlepels ongezouten boter, gesmolten

 6. Verwarm de oven voor op 375 graden. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een grote kom en voeg suiker, kersen, chocolade toe. Voeg karnemelk toe en roer tot het deeg gelijkmatig vochtig maar klonterig is.

 7. Leg het deeg op een goed met bloem bestoven oppervlak; kneed voorzichtig met bebloemde handen ongeveer acht keer om een ​​zacht maar iets minder plakkerig deeg te vormen. Halveer het deeg en vorm er twee ballen van. Dep elke bal uit in een koepelvormige 6-inch ronde op bakplaat. Snijd een 1/2-inch diepe X bovenop elk brood met een scherp mes en bestrijk broden met boter.

 8. Bak in de oven tot ze goudbruin zijn en de bodem hol klinkt wanneer u erop tikt, 35 tot 40 minuten. Breng broden over naar rekken om volledig af te koelen.

 9. Het lekkerst van iets opgewarmd en gesmeerd met zachte boter!

 10. Maakt twee broden.

 11. [!Opmerking: een versie van dit bericht verschijnt in mijn kolom "Kitchen Matters" in Better Nutrition Magazine.

 12. Oké, dus misschien zei hij dat niet precies, maar ik ben er vrij zeker van dat goede jongens en meisjes punten zullen scoren met de roodgeklede cadeau-gever en zichzelf een wereld zullen bezorgen van goed door het donkere fruit van de cacaoplant te consumeren. En het zou geen kwaad om ook dit jaar wat cadeau te geven!

 13. In de afgelopen jaren hebben verschillende krantenkoppen die de gezondheidsvoordelen van chocolade uitbuiten, de harten van chocoladeliefhebbers overal verrukt, waardoor ze hun chocoholische fantasieën konden rechtvaardigen. En inderdaad, onderzoek heeft aangetoond dat de juiste soort chocolade goed voor je kan zijn - de juiste soort is pure chocolade en cacaopoeder.

 14. Als het gaat om vaste chocolade, zijn ongezoet, bitterzoet en halfzoet de termen die het meest worden gezien op de markt, en tegenwoordig specificeren veel fabrikanten het percentage cacao binnenin. Het optimale cijfer is 70% of hoger, wat een nuttige concentratie van antioxiderende flavonoïden garandeert. Natuurlijk cacaopoeder is het hoogste, meestal bijna 100%. En ga met natuurlijke cacao; Dutch wordt verwerkt met alkali om de natuurlijke zuurgraad te neutraliseren, en dit vernietigt de meeste flavonoïden die essentieel zijn voor het gezonde aspect van de chocolade.

 15. Het zijn vooral die flavonoïden die de gerapporteerde gezondheidsvoordelen opleveren. Studies aan de Johns Hopkins University School of Medicine en Harvard University School of Public Health, onder andere, wijzen op een verminderd risico op een hartaanval en een verbeterde cardiovasculaire functie van de flavanolen in de cacaoboon. En de waargenomen effecten op de serotoninespiegels in de hersenen na consumptie van chocolade verklaren zeker waarom die chocoladereep stevig vastgeklemd en gelukkig geconsumeerd het humeurniveau kan verbeteren.

 16. Maar er zijn andere niveaus van goedheid die moeten worden nagestreefd bij de productie en consumptie van chocolade, die te maken hebben met grotere problemen en zorgen in de moderne tijd. Enorme vraag leidt tot verhoogde druk op natuurlijke hulpbronnen en beïnvloedt het personeel op meerdere manieren; oneerlijke prijzen voor boeren, aantasting van het milieu en kinderarbeid die grenzen aan slavernij zijn endemisch voor het systeem.

 17. Het probleem is complex en oplossingen even ingewikkeld en fel besproken. Een van de belangrijkste bewegingen om het proces te corrigeren is de Fair Trade-aanduiding; zoals beschreven door een consortium van de hoogste certificeringsorganisaties, is "eerlijke handel" een handelspartnerschap, gebaseerd op dialoog, transparantie en respect, dat streeft naar meer rechtvaardigheid in de internationale handel ". In theorie verbetert het de levenskwaliteit en verbetert het de gemeenschap, maar de structuur zorgt voor inefficiëntie en corruptie en komt niet noodzakelijkerwijs ten goede aan de betrokken boeren. Er is dus veel controverse over de effectiviteit van deze benaming.

 18. Sommige mensen suggereren dat een betere manier om te gaan, als je sociaal goed wilt doen met je chocolade-aankoop, is om te zoeken naar de aanduiding "directe handel", inclusief de "bean to bar" "concept en" single origin "chocolade. Dit geeft aan dat de maker bonen rechtstreeks van de teler heeft verkregen, waardoor een aantal mogelijke tussenpersonen wordt geëlimineerd en niet alleen wordt gezorgd voor een betere kwaliteitscontrole, maar ook voor een groter aandeel van de winst voor de boer.

 19. In elk geval wilt u die massa-marktconfecties mijden die naar u schreeuwen uit displayrekken aan de voorkant van uw plaatselijke supermarkt, en uw weg vinden naar de ambachtelijke lekkernijen die discreet elders zijn geclusterd, met hun zoete maar subtiele sirene liedjes veelbelovende biologische ingrediënten, eerlijke of directe handel sourcing, en hoge percentages van cacao binnen. Het zal je lichaam, je hart en je hoofd een wereld van goed doen.

 20. En geloof me, een geschenk van chocolade tijdens de vakantie is altijd passend en welkom, en zal worden ontvangen met een seizoensgebonden mate van vreugde.

 21. Als u wilt verkennen, probeer deze eenvoudige recepten om u op weg te helpen.

 22. Tropische chocoladefondue

 23. Een perfect dessert voor een koude winternacht ...

 24. 1/3 kopje slagroom 3 eetlepels honing 7 gram donkere chocolade, geraspt 1 eetlepel Cointreau likeur 1 eetlepel fijngehakte macadamia noten 1 rijpe ananas, in stukjes gesneden 2 grote rijpe mango's, in stukjes gesneden

 25. Voor 4-6 personen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407