Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Sociale zekerheid hoort niet thuis in budgetbesprekingen

GERELATEERDE DEKKING

 1. Terwijl het Congres en de Trump-regering hun voorgestelde budgetten voor FY18 beginnen vrij te geven, zullen Amerikanen graag willen weten hoe hun gekozen vertegenwoordigers belangrijke programma's financieren die ze verdienen en waarvoor ze hebben betaald met hun belastingdollars. Ze zullen ook willen weten of hun gekozen vertegenwoordigers de begroting gebruiken als een excuus om achter de sociale zekerheid aan te gaan. Sociale zekerheid hoort niet thuis in de algemene begroting van de Verenigde Staten. Het geld dat sociale uitkeringen en bijbehorende administratieve kosten betaalt, komt niet van de overheidskas, maar van zijn eigen specifieke inkomsten, die in vertrouwen worden gehouden voor zijn bijdragers en begunstigden. Het vitale programma is volledig zelf financierend, zonder lenende autoriteit. Bijgevolg voegt het geen enkele cent toe aan het tekort.

 2. Dat sociale zekerheid geen deel uitmaakt van de begroting van de Verenigde Staten, staat niet ter discussie. Het is de wet. Sectie 13301 van Public. Wet .101-508 stelt ondubbelzinnig:

 3. (A) UITSLUITING VAN SOCIALE ZEKERHEID VAN ALLE BEGROTINGEN. - Niettegenstaande enige andere wettelijke bepaling, worden de ontvangsten en uitbetalingen van het federale trustfonds voor ouderdoms- en nabestaandenverzekeringen en het federale fonds voor invaliditeitsverzekeringen [!ie, sociale zekerheid

 4. (1) de begroting van de regering van de Verenigde Staten zoals ingediend door de president,

 5. (2) het congresbudget, of

 6. (3) de wet evenwichtige begroting en noodtekortcontrole van 1985.

 7. Er is niets verrassends aan deze wet. Particuliere werkgevers die pensioenregelingen sponsoren, zijn wettelijk verplicht om planinkomsten en activa in vertrouwen te houden, gescheiden van het algemene bedrijfsfonds van de onderneming. Volgens hetzelfde principe en om dezelfde reden vereist de wet dat de inkomsten en bezittingen van de sociale zekerheid in vertrouwen worden gehouden, gescheiden van het algemene werkingsfonds van haar plansponsor, de federale overheid.

 8. Politiek negeren schandalig routinematig het duidelijke wettelijke verbod en brengen de voordelen van de sociale zekerheid samen met de algemene federale uitgaven en de premies en beleggingsinkomsten met inkomsten uit de inkomstenbelasting en andere federale belastingen in de weg. Tot zijn grote verdienste volgt de People's Budget de wet en neemt de sociale zekerheid niet op in haar voorgestelde federale inkomsten en uitgaven.

 9. Terwijl het People Budget voldoet aan Pub. L. 101-508, het bevat beleidsaanbevelingen om de sociale zekerheid uit te breiden en te versterken, maar maakt duidelijk dat deze afzonderlijk van het congresbegrotingsproces moeten worden beschouwd:

 10. Met de natie die geconfronteerd wordt met een dreigende pensioeninkomencrisis, zal de uitbreiding van de sociale zekerheid ervoor zorgen dat elke Amerikaan zich veilig en waardig kan terugtrekken. Op dit moment zijn sociale uitkeringen gemiddeld slechts $ 16.080 per jaar voor gepensioneerde werknemers. De People's Budget ondersteunt het vergroten van de bescheiden voordelen van de sociale zekerheid, los van de budgetbesprekingen, omdat sociale zekerheid geen cent toevoegt aan het tekort en volgens de wet niet als een deel van de federale begroting moet worden geteld.

 11. Sociale zekerheid erkennen voor de oplossing die er is, terwijl duidelijk wordt gemaakt dat haar fondsen uitsluitend zijn bestemd voor het enige doel van het financieren van verdiende voordelen (en de bijbehorende administratieve kosten), zou geen nieuwe positie moeten zijn. De Congressional Progressive Caucus moet worden toegejuicht omdat hij dit ziet als andere politici dat niet doen. De CPC verdient onze dankbaarheid. En de People's Budget verdient onze steun.

 12. De andere begrotingen, die de toegewijde, gesegregeerde inkomsten van de sociale zekerheid lijken te combineren met algemene belastingen, verdienen onze veroordeling, verklaren waarom zoveel Amerikanen geloven dat hun sociale zekerheidsbijdragen zijn gestolen door hun regering, zijn afgeleid voor een ongeautoriseerd doel.

 13. Politici die de sociale zekerheid ondersteunen en willen dat hun kiezers weten dat ze hun fiduciaire verantwoordelijkheden jegens dit vitale programma serieus nemen, moeten alleen om deze reden de People's Budget ondersteunen. Tijdens de campagne heeft Donald Trump herhaaldelijk toegezegd de sociale zekerheid te beschermen. Als zijn budget niet duidelijk maakt dat de sociale zekerheid gescheiden is en losstaat van andere overheidsinkomsten en -uitgaven, zal hij zijn belofte hebben geschonden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407