Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Stop met het eten van zoveel koolhydraten - ze maken je dik

Als opvoeder die onder de armoedegrens leeft, verlies ik nooit hoop voor mijn kinderen

 1. Voordelen van gezond vet

 2. Hoewel ons is geleerd te denken dat vet onze vijand is, heeft het lichaam gezonde vetten nodig. Ze helpen ons vitamines, mineralen en antioxidanten uit andere voedingsmiddelen te absorberen. Ze leveren energie, helpen ons celmembranen te bouwen en versterken ons spijsverteringsstelsel, zenuwstelsel en immuunsysteem. Gezonde vetten kunnen ook het risico op hartaandoeningen, bepaalde kankers, obesitas, artritis, Alzheimer, depressie, gewrichtspijn en ontsteking verminderen.

 3. Plus, vet en complex koolhydraatvoedsel - zoals gerst, hele haver, popcorn, bulgur, gierst, quinoa, zoete aardappelen, bruine rijst, linzen, quinoa, bonen en boekweit - voldoen aan onze eetlust, dus we hebben de neiging om minder te eten. Geraffineerd koolhydraatvoedsel - uw snoep en chips - hebben de neiging om ons hongeriger te maken, dus we hebben de neiging om meer te eten.

 4. Hoe ik mijn dieet veranderde

 5. Diëtisten zullen u vertellen dat u geen enkele voedselgroep uit uw dieet moet verwijderen, en dat deed ik niet. Maar in plaats van elke ochtend havermout te eten, at ik het vier keer per week. De andere ochtenden at ik twee eieren met een kippenworst, of kwark met pindakaas of tofu, fruit en noten.

 6. In plaats van elke avond bonen op mijn bord te doen, deed ik het twee nachten per week en voegde ik de andere nachten meer niet-zetmeelrijke groenten toe zoals broccoli en bloemkool.

 7. Ik veranderde mijn lunch van een salade met falafel en hummus, meestal koolhydraten, in een salade van gestoomde groenten, sla, tomaten, gegrilde kip, een crumble van fetakaas en twee gezonde plakjes avocado met lijnzaadolie, kruiden en rode wijnazijn.

 8. Ik bak nu in kokosolie en snack overdag op een handvol noten, en 's nachts op een kleine kom zonnebloempitten en een stuk of twee pure chocolade van topkwaliteit.

 9. Ik weet dat het moeilijk te geloven is dat koolhydraten ons dikker kunnen maken dan vet. Het tart ook de schijnbaar gezonde etikettering op voedingsproducten. Maar als je naar die "magere" yoghurt, "vetarm" brood, "vetvrij" koekjespakket reikt, kijk dan om je heen. Zijn de meeste mensen dik of slank?

 10. Wanneer vet wordt verwijderd uit levensmiddelen, wordt meestal meer suiker toegevoegd om de smaakvettoevoer te vervangen. Als je accepteert dat een overvloed aan koolhydraten in je lichaam in vet verandert, doe je jezelf geen plezier om te reiken naar koolhydraatrijk, vetvrij voedsel.

 11. De voedselveranderingen die ik de afgelopen zes maanden heb aangebracht, waren voor mij niet gigantisch. Ik heb al een koolhydraatarm dieet gevolgd. Maar het eten van minder koolhydraten, wat spontaan leidde tot het consumeren van minder calorieën, samen met meer eiwitten en gezond vet, begon het gewicht van me af te glijden. Het is me ook gebleven, want dit is hoe ik nu eet. En ik heb geen honger.

 12. Wat de eerste drie maanden zonder sporten betreft, zag ik dat terwijl mijn dagelijkse power-walk van een uur een geweldige manier was om mijn gewicht en mijn gezondheid te behouden, het droeg niet echt bij aan gewichtsverlies.

 13. Ik pleit niet voor een verbod op koolhydraten als een snel afslankprogramma. Ik geloof niet in snelle gewichtsverliesprogramma's of diëten. Maar ik ben ervan overtuigd dat we als natie te veel koolhydraten eten, vooral geraffineerde koolhydraten, meer ongezonde vetten dan gezonde vetten, en dat voedselverkopers ons een stuk goederen verkopen waardoor we denken dat vet slecht is terwijl we verslaafd zijn aan slechte kwaliteit koolhydraten.

 14. Voor mij hangt het bewijs overal om me heen in de kleding in mijn kast die een maat of twee te groot is.

 15. Klik hier voor meer informatie van Riva Greenberg.

 16. Klik hier voor meer informatie over persoonlijke gezondheid.

 17. Riva's nieuwe boek, Diabetes Do's How-To's, is beschikbaar in print en Kindle, samen met haar andere boeken, 50 Diabetesmythes die je leven kunnen ruïneren en de 50 Diabeteswaarheden die het kunnen redden en het ABC van jezelf liefhebben met diabetes. Riva praat met patiënten en zorgverleners over bloeien met diabetes. Bezoek haar website DiabetesStories.com.

 18. Er is in dit land al minstens tien jaar een zwaar debat gaande: wat maakt ons vet, koolhydraten of vet?

 19. Na jaren van het volgen van alternatieve denkers voor gewichtsverlies voor mijn persoonlijke kennis en recent om mensen te helpen hun gewicht te normaliseren en hun gezondheid te maximaliseren, in mijn nieuwe boek Diabetes Dos How-Tos, heb ik het antwoord ervaren . Mijn kleren hangen van me af.

 20. Ik verloor 10 pond in drie maanden zonder het te proberen. Mijn doel was niet om af te vallen. Het was niet om het te krijgen. Afgelopen september had ik mijn enkel zwaar verstuikt en was plotseling op krukken en daarna drie maanden in een bootcast.

 21. Omdat ik mijn dagelijkse stroomwandeling niet kon doen, besloot ik dat ik iets minder zou eten zodat de schaal niet opklimde. Na het lezen van het paleodieet - mager vlees, vis, gevogelte, groenten, eieren, fruit, hoogwaardige vetten, noten, zaden, geen graan of zuivelproducten - besloot ik een aangepaste versie te volgen: Verminder de koolhydraten in mijn al koolhydraatarm eetplan en voeg meer gezond vet toe zoals noten, zaden, avocado's, vlas en kokosolie. Voordat ik verder ga, moet ik zeggen wat een verantwoordelijke dispenser van gewicht en voedingsadvies moet zeggen: het kan voor jou anders zijn. Onze lichamen zijn allemaal verschillend, en er zijn veel complexe metabole processen in het spel, vooral als je bezig bent met een cyclus van afvallen en aankomen.

 22. Maar ik geloof voor veel mensen, als u de geraffineerde koolhydraten in uw dieet verlaagt - wit brood, bagels, pasta, muffins, scones, ontbijtgranen, chips, snoep, frisdrank en gezoet dranken - en voeg meer gezonde vetten toe - noten, zaden, avocado's, vette vis zoals zalm, tonijn en sardines, olijven, olijfolie, vlas en kokosolie - je zult waarschijnlijk wat afvallen, de cyclus van vraatzuchtige honger stoppen, voel je meer verzadigd en heb meer energie en stabielere bloedsuikers.

 23. Het klopt dat 1 gram vet 9 calorieën bevat, terwijl 1 gram koolhydraten 4 calorieën bevat. Het is ook contra-intuïtief om te denken dat koolhydraten ons meer vet dan vet maken. Maar zoals Gary Taubes, auteur van Why We Get Fat and Good Calories, Bad Calories, in zijn artikel uit 2007 zegt: "Good Calories, Bad Calories", is obesitas niet alleen te wijten aan calorieën, maar ook aan de kwaliteit van die calorieën. En het gaat erom hoe vet en koolhydraten in ons lichaam worden gebruikt.

 24. Koolhydraten opslaan als vet

 25. Taubes en andere koolhydraatarme liefhebbers zeggen dat wanneer we meer koolhydraten eten dan we verbranden voor energie, ons lichaam ze uiteindelijk als vet opslaat en dat dit de belangrijkste oorzaak is van gewichtstoename en aanverwante kwalen.

 26. Het werkt als volgt: geraffineerde koolhydraten verhogen de bloedsuikerspiegel. Je lichaam produceert dan extra insuline om je bloedsuikerspiegel te verlagen. Insuline is een vetopslaghormoon. Met meer circulerende insuline in uw bloedbaan zet uw lichaam de koolhydraten om in vet en slaat ze op - op uw billen, dijen, buik en heupen. Als je diabetes hebt en niet voldoende insuline produceert, neem je meer insuline of medicijnen die meer insuline afgeven om de koolhydraten te bedekken.

 27. Dr. Richard Bernstein, een koolhydraatarme voorstander en diabetoloog die het klassieke boek Diabetes Solution schreef, pleit voor koolhydraatarm eten voor glykemische controle. Hij zegt ook, net als koolhydraatarme voorstanders, dat hoogwaardige vetten, waaronder wat verzadigd vet van dieren, gezond zijn en niet de oorzaak van obesitas of hartaandoeningen. Dit is vooral belangrijk voor mensen met diabetes type 2, omdat de meeste mensen met diabetes type 2 te zwaar zijn en tweederde sterft aan hart- en vaatziekten.

 28. Suikerverbranders versus vetverbranders

 29. Toen ik vorig jaar Mark Sisson interviewde, paleo-pleitbezorger en auteur van de Primal Blueprint, legde hij nog een andere factor uit voor gewichtstoename en -verlies. Mensen die veel koolhydraten eten, noemt hij 'suikerbranders'. Ze verbranden koolhydraten voor energie en hebben een constante toevoer van koolhydraten nodig om hun energie op peil te houden. Altijd afhankelijk van koolhydraten voor energie, hebben ze moeite met het bereiken en verbranden van hun opgeslagen vet.

 30. Maar als we minder koolhydraten eten, zeiden Sisson, worden mensen 'vetverbranders'. Het lichaam gaat eerst koolhydraten verbranden als brandstof, maar nadat het de kleine hoeveelheid koolhydraten heeft verbrand die gegeten wordt, voornamelijk uit groenten, krijgt het toegang tot en verbrandt het opgeslagen lichaamsvet, wat leidt tot gewichtsverlies.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407