Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Suikermaïs koken in melk

Gezonde niet-zuivelcreamerproducten

 1. Zoete maïskolven koken in melk voegt een rijke smaak toe aan deze eenvoudige, gemakkelijke kant. Omdat kokende melk zo snel stijgt - en om het gerecht kosteneffectiever te houden - verdun de melk met gelijke delen water om je pot te vullen. Kies voor volle melk, omdat minder vet of magere melk waarschijnlijk zal stremmen; dit gebeurt vanwege het lage vetgehalte. Deze vetarme producten geven ook niet dezelfde rijke smaak die je krijgt van een volvet product. Je kunt zelfs room gebruiken in plaats van melk, als je wilt.

 2. Schil de korenaren. Trek aan de zijden strengen die aan de maïs zijn geplakt. Dit is het gemakkelijkst te doen onder koud stromend water of door de maïs met een natte papieren handdoek af te wrijven.

 3. Vul een grote steelpan met gelijke delen water en volle melk. Gebruik voldoende vloeistof om de maïs volledig te bedekken, maar zorg ervoor dat de pot niet meer dan halfvol is, omdat de melk snel uitzet nadat het kookt; hierdoor heb je de tijd om het van het vuur te trekken. Kook de korenaren indien nodig in porties.

 4. Zet de pan op een brander op middelhoog vuur. Voeg een paar snufjes suiker toe, maar zout het water niet; maïs koken in zout water maakt de korrels hard.

 5. Voeg de maïs toe aan de melk en water zodra het kookt. Bedek de pot en wacht tot de vloeistof opnieuw kookt. Dit duurt ongeveer 3 tot 5 minuten, afhankelijk van het volume vloeistof en het aantal maïskolven.

 6. Haal de pan uit de warmtebron zodra de vloeistof voor de tweede keer aan de kook komt om overloop te voorkomen. Als je maïs vers is, is deze al gekookt tot een gewenste zachte, knapperige textuur. Als de maïs een paar dagen oud is, profiteert hij van nog 2 of 3 minuten koken; laat het gewoon voor deze tijd in de verwarmde vloeistof van de brander.

 7. Haal de maïs met een tang uit de pot. Zet de oren op een bord om uit te lekken. Zout ze en voeg boter, vers gekraakte zwarte peper of andere smaakmakers toe, zoals je wilt.

 8. Zoete maïskolven koken in melk voegt een rijke smaak toe aan deze eenvoudige, gemakkelijke kant. Omdat kokende melk zo snel stijgt - en om het gerecht kosteneffectiever te houden - verdun de melk met gelijke delen water om je pot te vullen. Kies voor volle melk, omdat minder vet of magere melk waarschijnlijk zal stremmen; dit gebeurt vanwege het lage vetgehalte. Deze vetarme producten geven ook niet dezelfde rijke smaak die je krijgt van een volvet product. Je kunt zelfs room gebruiken in plaats van melk, als je wilt.

 9. Schil de korenaren. Trek aan de zijden strengen die aan de maïs zijn geplakt. Dit is het gemakkelijkst te doen onder koud stromend water of door de maïs met een natte papieren handdoek af te wrijven.

 10. Vul een grote steelpan met gelijke delen water en volle melk. Gebruik voldoende vloeistof om de maïs volledig te bedekken, maar zorg ervoor dat de pot niet meer dan halfvol is, omdat de melk snel uitzet nadat het kookt; hierdoor heb je de tijd om het van het vuur te trekken. Kook de korenaren indien nodig in porties.

 11. Zet de pan op een brander op middelhoog vuur. Voeg een paar snufjes suiker toe, maar zout het water niet; maïs koken in zout water maakt de korrels hard.

 12. Voeg de maïs toe aan de melk en water zodra het kookt. Bedek de pot en wacht tot de vloeistof opnieuw kookt. Dit duurt ongeveer 3 tot 5 minuten, afhankelijk van het volume vloeistof en het aantal maïskolven.

 13. Haal de pan uit de warmtebron zodra de vloeistof voor de tweede keer aan de kook komt om overloop te voorkomen. Als je maïs vers is, is deze al gekookt tot een gewenste zachte, knapperige textuur. Als de maïs een paar dagen oud is, profiteert hij van nog 2 of 3 minuten koken; laat het gewoon voor deze tijd in de verwarmde vloeistof van de brander.

 14. Haal de maïs met een tang uit de pot. Zet de oren op een bord om uit te lekken. Zout ze en voeg boter, vers gekraakte zwarte peper of andere smaakmakers toe, zoals je wilt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407