Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Thanksgiving versus Black Friday: bedankt of # x27; Feeding Frenzy # x27;

Hoe dankbaarheid te oefenen

 1. Thanksgiving is een aanwinst die moet worden verbouwd. Black Friday is zijn aartsvijand. De winkelcentra vullen om middernacht - en vele uren eerder - met stampedes van consumenten en sporadisch geweld. De geest van Thanksgiving is verloren in het stof. Jammer, want dankbaarheid is een geweldig voordeel.

 2. Zoals gerenommeerde professor Robert Emmons van de University of California-Davis heeft aangetoond, dat hij een keer per dag een paar minuten pauzeert om zich te concentreren op de dingen waar we dankbaar voor zijn, verhoogt de positieve stemming met 20 procent. Zijn onderzoeksteam heeft ook aangetoond dat dankbaarheid door een keer per week gedurende zes weken depressies bij adolescenten te verlagen. Het schrijven van een bedankbriefje creëert kalmte. Iedereen aan de eettafel uitnodigen om de dingen te vermelden die ze het meest dankbaar zijn, verbetert de positieve communicatie. Dankbare mensen hebben de neiging meer tijd te besteden aan vriendelijke daden en dit geeft hen weer hoop. En zoals elke etiquette-maven zullen bevestigen, wordt een dankbaar individu vaak goed ontvangen op scholen, in gemeenschappen en op werkplekken, waardoor kansen ontstaan. Wat is er niet leuk aan?

 3. Dus moeten we bedacht zijn op Thanksgiving en de voordelen plukken, in plaats van ons te concentreren op de "voedende" razernij van middernacht "malling" (of misschien "mauling"). We moeten dankbaar zijn voor het universum, voor de gebogen lucht en sterrenbeelden op hoge; voor meren en rivieren; voor elkaar; voor schoonheid in de natuur; voor de talenten die ons worden gegeven; voor de hoop waardoor we geleid worden; voor het comfort en de vreugde van huizen en families en vrienden; voor kinderen die in herfstbladeren spelen; en misschien voor de eerste sneeuwval van het seizoen.

 4. Maar Black Friday onderdrukt de geest van Thanksgiving en verdringt het uit het oog en uit het zicht. Het richt de geest op die $ 200 paar designerjeans die misschien een korte hedonische euforie biedt, maar het vervaagt zo snel. De meer duurzame vormen van geluk worden gedemonstreerd door prominente psycholoog en auteur Martin E.P. Seligman komt van onderdompeling ("stroom") in constructieve activiteiten en, zoals ik heb benadrukt in mijn eigen langetermijnonderzoek naar de kracht van altruïsme, van het vasthouden aan welwillende waarden die betekenis geven in de loop van je leven.

 5. Zeker, op Black Friday's middernachtgekte zullen er de door de menigte geïnspireerde gebalde vuisten en de verpletterde lichamen zijn. Geweld en ongevoeligheid zullen uitbreken. Het zal allemaal bijdragen aan de krantenkoppen in een wereld van drive door schietpartijen en degradatie.

 6. Black Friday begon met slechts enkele retailers die de concurrentie probeerden voor te blijven. Nu volgen ze allemaal het voorbeeld. Ze adverteren op radio en tv, lopen ruw op de ene dag van het jaar waarin we tijd vrijmaken om te bedanken - en misschien om maaltijden te bieden voor de minder bedeelden in onze gemeenschappen. Misschien moeten retailers Black Friday volgend jaar en de komende jaren weer in de doos stoppen.

 7. De woorden van de 20e-eeuwse hindoe-wijze J. Krishnamurti komen in me op: "Het is geen maatstaf voor de gezondheid om goed aangepast te zijn aan een diep zieke samenleving." Dit soort streven naar geluk is voor veel Amerikanen bijna uitgeput. Afgaande op de epidemie van depressie en angst die het huidige tijdperk definieert, kan ons materialisme bijna ineenstorten, alleen ondersteund door de duizenden psychiaters die bezig zijn medicatie te bieden aan jongere en jongere mensen die het dieptepunt bereiken in de kathedralen van consumentisme.

 8. De Romeinse filosoof Marcus Aurelius schreef: "Bedenk dat heel weinig nodig is om een ​​gelukkig leven te leiden." In consumentenculturen is het nog steeds eenvoudig om gelukkig te zijn, maar moeilijk om eenvoudig te zijn! Dankbaarheid bevrijdt ons van de dingen die we niet nodig hebben of zelfs echt willen, maar waarvan we dachten dat we ze wilden omdat we onszelf met anderen vergeleken.

 9. Laten we Thanksgiving dus een kans geven. Laten we stilstaan ​​bij waar we het meest dankbaar voor zijn als we naar school gaan of naar ons werk gaan, of voordat we die eerste hap van een maaltijd nemen. Thanksgiving is een idee en een praktijk met hoge dividenden voor degenen die het geluk hebben om het op lange termijn investeringen van de ziel te bezitten. Het is een universele 'levenswet' die de tand des tijds zal doorstaan. Het schenkt een geluk dat het waard is om te hebben - en niemand wordt vertrapt.

 10. Thanksgiving is een aanwinst die moet worden verbouwd. Black Friday is zijn aartsvijand. De winkelcentra vullen om middernacht - en vele uren eerder - met stampedes van consumenten en sporadisch geweld. De geest van Thanksgiving is verloren in het stof. Jammer, want dankbaarheid is een geweldig voordeel.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407