Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


The Magical Misdirection of Charles Murray: The Elite is Patriotic, But Not "Of America"

Sport combineren met de militaire zwakte democratie

 1. De laatste keer dat ik zelf een latte had - ik kocht het namelijk bij mijn lokale Speedway - het viel me op hoe belachelijk een vorm van misleiding klachten zijn in 2010 over het culturele isolement van de universitair geschoolde (velen van hen zijn trouwens Tea Partiers). Net als magiërs die willen dat je naar het plafond kijkt terwijl ze een kaart uit hun jaszak halen, willen de daders van deze propaganda dat Amerikanen geen vormen van ervaringsafstand zien die zijn ontstaan ​​als een kloof, die de democratie in de Verenigde Staten in gevaar brengt.

 2. Het is de afstand tussen de bovenste één procent van de Amerikanen, die nu 70 procent van alle financiële activa in de Verenigde Staten bezit en een kwart van het totale inkomen van Amerika in handen heeft, en de resterende 99 procent. Het is de kloof tussen de top tiende van een procent van de Amerikanen, die aan het andere uiteinde van de schaal maar liefst 120 miljoen Amerikanen verdienen, en die op de vierendertig Amerikaanse loontrekkenden in 2008 die helemaal niets hebben verdiend in 2009.

 3. En dan is er de kloof tussen CEO's en werknemers - CEO's die gemiddeld $ 25 verdienden voor elke $ 1 die de gemiddelde werknemer in 1970 verdiende tot ergens tussen de $ 90-500 keer het salaris van de gemiddelde werknemer , afhankelijk van of u aandelenopties en andere voordelen meetelt. Natuurlijk verdienen ze dat geld omdat ze zoveel verantwoordelijkheid op zich nemen - kijk maar eens hoe effectief CEO's verantwoordelijk zijn gehouden voor het drijven van de economie in een greppel.

 4. In feite zakte de bovenste procent van de Amerikaanse huishoudens in feite de helft van de inkomsten van het land tussen 1993 en 2007, en tweederde van de totale inkomsten van 2002 tot 2007. Dit is direct traceerbaar aan het fiscale beleid van Reagan and the Bushes, geholpen en ondersteund (maar niet verergerd) door Bill Clinton.

 5. Dus u wilt kennis nemen van een belangrijke kloof tussen een Amerikaanse elite en hun medeburgers? Hoe zit het met de kloof tussen degenen die het zich kunnen veroorloven miljoenen dollars in verkiezingen te storten met het doel hun rijkdom te isoleren, en degenen die dat niet kunnen?

 6. Stereotypische culturele voorkeuren van kleine steden vergelijken met wat 'typisch Amerikaans' is, terwijl het afwijzen van wat universitair geschoolde Amerikanen stereotypisch verkiezen als iets vaag onpatriottisch is volkomen, pernicieuze onzin. Collega's, laat u alsjeblieft niet voor de gek houden door deze misleiding.

 7. Charles Murray heeft zo'n lange carrière gehad met het verkleden van rechtse polemiek als sociale wetenschappen dat zijn laatste volley, een onderdeel van het populisme van Tea Party, geen verrassing zou zijn. In een essay van Washington Post betoogt hij: "Wat het theekransje onderscheidt van andere waarnemers van de Nieuwe Elite is de vijandigheid, geworteld in de beschuldiging dat elites geïsoleerd zijn van het reguliere Amerika en onwetend zijn over het leven van gewone Amerikanen." Hij "stelt [!s

 8. Meer dan tweederde van het essay beoogt de mechanismen te beschrijven waardoor de Nieuwe Elite is samengesteld. In wezen is het samengesteld uit de zonen en dochters van de "hogere middenklasse" - nergens gedefinieerd in het artikel, maar behandeld als een soort monoliet - die testen in de meest elite hogescholen van het land, worden gekanaliseerd in elite graduate schools en elitaire beroepen, en zullen waarschijnlijk in relatief homogene postcodes leven.

 9. De segregatie van de jonge elite, volgens Murray, "is misschien niet zo erg, behalve dat zoveel van hen vanaf hun geboorte in een rijke buitenwijk zijn genesteld en nooit buiten de bel van voorrecht. Slechts weinigen groeiden op in de kleine steden, dorpen of plattelandsgebieden waar nog steeds een derde van alle Amerikanen wonen. " Als gevolg daarvan ontsnappen ze nooit aan een 'bubbel' die hen van de universiteit omsluit door hun uiteindelijke nederzetting 'in een relatief klein aantal steden en in geselecteerde buurten in die steden'. (Opmerking voor potentiële sociale wetenschappers: "Meer dan een derde" is minder dan "een meerderheid")

 10. Wat volgt uit deze "geografische clustering" is "culturele clustering" en hier rust de veronderstelde antipathie van de Tea Party op de Nieuwe Elite. (Voor argumentatie zal ik alles wat fudgy in het door Murray getekende beeld voorbijgaat, inclusief bijvoorbeeld zijn vergelijking van "voorsteden" met economische rijkdom, zelfs als de armoede in de voorsteden is omhooggeschoten.) Waar komt deze culturele clustering op neer?

 11. Als het op televisie aankomt, houden leden van de Nieuwe Elite van trendy gescripte drama's, maar weten niet 'wie Bob Barker heeft vervangen in' The Price Is Right 'en nog nooit een aflevering van Oprah 'van begin tot einde'. Ze zijn weg in "yoga, pilates, skiën of mountainbiken", maar zijn onwetend van NASCAR's Jimmie Johnson en zullen niet weten dat MMA staat voor Mixed Martial Arts. Ze lezen geen "Left Behind" -romans of Harlequin-romances en gaan niet op vakantie in campers en grote cruiseschepen. "Ze hebben nog nooit van Branson gehoord, Mo."

 12. Culturele clustering betekent volgens Murray ook dat leden van de Nieuwe Elite minder vaak Kiwanis- of Rotary-vergaderingen hebben bijgewoond, of in een kleine stad of in een stedelijke wijk in die de meeste inwoners niet hebben gestudeerd, zelfs een jaar in armoede (of bijna armoede) hebben doorgebracht, fabriekswerk hebben gedaan of evangelische christenen onder hun goede vrienden hebben gehad.

 13. Waarom is dit belangrijk? En - haal diep adem, want dit is precies waar Murray van wat klinkt als op feiten gebaseerd argument naar pure ideologie klinkt - de dingen die de Nieuwe Elite misloopt zijn "typisch Amerikaanse dingen"

 14. Typisch Amerikaanse dingen? Werkelijk? Betekent Chuck - ik bedoel, Dr. Murray - culturele vormen die in de Verenigde Staten zijn uitgevonden, zoals jazz, hiphop en abstract expressionisme? Waarom is Kiwanis 'typisch Amerikaans' toen de oprichtingshoofdstukken werden gemaakt in Detroit en Ontario? (En trouwens, het is moeilijk om te denken aan twee meer zelfbewuste mondiale outfits dan Kiwanis en Rotary.) Wat zijn geciteerde culturele voorkeuren "typisch Amerikaans" maakt, is dat de universiteitsgeschoolden deze vermoedelijk niet delen. Het is een volkomen cirkelvormige canard.

 15. Natuurlijk zegt Murray in bijna dezelfde adem dat hij iemands Amerikanisme niet uitdaagt. Leden van de Nieuwe Elite, schrijft hij, "hebben geen gebrek aan patriottisme of missen een gulle geest jegens hun medeburgers. Ze zijn alleen geïsoleerd en onwetend. De leden van de Nieuwe Elite houden misschien van Amerika, maar in toenemende mate zijn ze niet van het."

 16. Ik wed dat zelfs Jimmie Johnson naar Car Talk luistert. En als hij dat niet doet, bewijst het echt niets over Amerika.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407