Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


The Prince, Madonna and Michael Jackson Slam Book

‘Frans paradox’ dieet

 1. Alle drie zangers werden geboren in gecompliceerde kinderjaren in de lente / zomer van 1958, en elk werden vooraanstaande beeldende kunstenaars die zichzelf opnieuw uitvonden naarmate de jaren vorderden. Jackson, natuurlijk, had een ingebouwd publiek dankzij zijn al lange carrière, maar 1979's "Off the Wall" en 1983's "Thriller" herformuleerde zijn erfenis als een schitterende solo-artiest. Prince en Madonna, die respectievelijk in 1978 en 1982 naar het sterrendom van volwassenen kwamen, bouwden reputatie op als iconoclasten die standaardopvattingen van geslacht en seksualiteit uitdagen.

 2. Terwijl deze dingen gebeuren, hielden de media ervan om de status van het trio te beoordelen en kansen te benutten om over hun interacties te rapporteren. Ze werden vaak, enigszins opgeblazen, afgeschilderd als aartsrivalen. Soms waren ze vrienden. Elders leken ze haatdragende concurrenten die elkaar in de steek lieten.

 3. Ik heb wekenlang nieuwsberichten doorzocht waarin er twee of meer werden genoemd, en je kunt je niet voorstellen hoe vaak de pers zich afvroeg hoe lang hun carrière zou duren. Madonna, bereid om ruime interviews te geven en de media te gebruiken om haar imago te vormen, was de meest uitgesproken van de drie. Zozeer zelfs dat ze zichzelf soms herhaalde. Jackson leek het meest uitgehongerd voor genegenheid en gooide regelmatig samenwerkingen die Prince weigerde. Prins zelf was, niet verrassend, de meest raadselachtige - een androgyn wonderkind wiens woeste onafhankelijkheid soms de beste van hem heeft gekregen. Waar Madonna een van de slimste zelfverkopers is die de populaire cultuur ooit heeft gezien, leunde Prince in zijn afstandelijke stijl terwijl The Purple One en Jackson een virtuoos werden achtervolgd door een Peter Pan-persona. Het belangrijkste is dat iedereen begreep dat popmuziek zowel een kunst als een bedrijf is.

 4. Als een case study in de hedendaagse beroemdheid, hieronder is een uitgebreide lijst van alle keren dat Madonna, Prince en Michael Jackson met elkaar hebben samengewerkt, samengewerkt, sparred of publiekelijk met elkaar hebben gesproken, samen met een paar interessante punten die schrijvers onderweg naar voren brachten over hun culturele impact. Al je favoriete geruchten zijn hier, zolang ze voortkomen uit gerenommeerde publicaties of ongeautoriseerde biografieën. Neem plaats voor 33 jaar romances, catfights, samenwerkingen, tributes en gecompliceerde vriendelijkheid. Het vliegt allemaal sneller voorbij dan een lichtstraal.

 5. 1983: James Brown nodigt Jackson op het podium met hem uit. Nadat Jackson verblind is met zijn danspasjes, fluistert hij in het oor van Brown en vervolgens nodigt Brown Prince, die een tourmanager deelt, uit om lid te worden. Prince en zijn gevolg zijn ervan overtuigd dat Jackson van plan was Prince te vernederen, wiens gitaar niet goed werkt tijdens de uitvoering.

 6. 1983: Madonna zoekt een manager en schakelt Freddy DeMann in omdat hij ook Jackson beheert, die volgens Madonna de 'meest succesvolle persoon in de muziekindustrie' is. DeMann gaat naar een show die Madonna in Studio 54 uitvoert. "Ik was zo nerveus omdat Michael Jackson zo ongelooflijk live was en ik dacht: 'Als hij denkt dat Prince verschrikkelijk is - wat hij deed - wat kan ik doen?'" Zei ze later. "Toen vond hij de show leuk."

 7. Februari 28, 1984: Bij de eerste Grammy Awards waar Jackson en Prince strijden om dezelfde onderscheidingen, staat Jackson's "Billie Jean" bovenaan Prince's "International Lover" voor Best Male RB Vocal Performance. Jackson's "Thriller" verslaat Prince's "1999" voor Best Male Pop Vocal Performance.

 8. Juli 1984: Prince en zijn bemanning willen zijn concurrentie bijwonen en bezoeken een halte in Dallas tijdens de Victory Tour van The Jacksons. "Er was een gevoel in ons kamp dat, terwijl ze bezig waren met een zeer solide stadionproductie, er niets echt nieuws was aan de technologie," vertelde Alan Leeds, de tourmanager van Prince, in 2010 aan Vibe. "Prince had veel van respect voor Michael, maar hij was licht onder de indruk van de show. "

 9. September 1984: Teen magazine Right On! zet Jackson en Prince op dezelfde cover met de kop "Who Rules The Music Kingdom? Prince Or Michael?" "Michael en Prince vochten elkaar niet echt op een serieus niveau," zei de toenmalige redacteur Cynthia Horner in 2010. "Maar omdat ik wist dat het publiek het fascinerende vond en iedereen er altijd over sprak, wilde ik beide hebben ze samen op de cover om dat element van Prince vs. Michael te projecteren. "

 10. Eind 1984 en begin 1985: Jackson bezoekt meerdere stops op Prince's Purple Rain Tour.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407