Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Trick Or Treat? Een tandarts rangschikt je favoriete Halloween-snoepje

Gebakken weegbree salade

 1. Holteclassificatie:

 2. Het is moeilijk om een ​​Halloween-snoepje voor te stellen dat geen suiker bevat, dus de voordelen van afzonderlijke ingrediënten wegen daar meestal niet tegen op. Met regelmatig poetsen en flossen, tweejaarlijkse tandheelkundige examens en gewoon een beetje gezond verstand, moet je van deze traktaties met mate kunnen genieten zonder dat je tandarts haar oefening aanzet!

 3. Spookachtig, ik weet het!

 4. Oh, en voor het geval u zich afvraagt: wat geeft een tandarts uit op Halloween? Grote snoeprepen, natuurlijk ... met een tandenborstel!

 5. En een visitekaartje.

 6. Je vindt mijn favoriete Halloween-decoratie bij de receptie van mijn tandartspraktijk: een kom snoep met het label "vrije gaatjes". (Ja, ik weet het, tandartsen zijn hilarisch!)

 7. Dit weekend verkleden kinderen zich als hun favoriete personages en rennen ze door de buurt in de hoop het meest heerlijke snoepje te scoren dat ze kunnen! Ze zullen ook proberen die schurken te vermijden die het lef hebben om appels en tandenborstels weg te geven.

 8. In een perfecte wereld zouden kinderen alleen in die huizen trick or treat uitdelen en de minste cariogene (holte-veroorzakende) lekkernijen weggeven - maar dit is geen perfecte wereld, en je kind houdt van Laffy Taffy. Daar kun je niet veel aan doen ... tenminste niet voor dit weekend. Er is ook weinig dat je kunt doen om het Candy Industrial Complex van miljoenen dollars te bestrijden, dat $ 2,5 miljard aan snoepverkopen voorspelt voor Halloween 2016.

 9. Door als een tandarts te denken, kunt u misschien terugvechten tegen die vervelende holte-veroorzakende bacteriën. Dus hier is een korte gids om u te helpen dat te doen! Voor elk snoepje heb ik zowel de traktatie (de potentiële "gezondheidsvoordelen") als de truc (wat het echt met je tanden gaat doen) beschreven. Ik heb het ook een holtecijfer gegeven op een schaal van één tot vijf: hoe meer oranje tanden je ziet, hoe lastiger de traktatie!

 10. Gelukkig trick-or-treat!

 11. 1) Appels "Red Apple" door Abhijit Tembhekar uit Mumbai, India - Nikon D80 Apple. Licentie onder CC BY 2.0 via Commons

 12. Behandelen: Appels, zowel rood als groen, hebben een van de hoogste antioxidantcapaciteit van alle voedsel dat je kunt eten.

 13. Truc: Kom op! Dit is gewoon een gemene grap om op een trick-of-treater te spelen! Bovendien zitten vruchten boordevol suikers en kunnen ze licht zuur zijn - geen van beide is geweldig voor je tandgezondheid. Blijf in plaats daarvan bij groenten.

 14. Holteclassificatie:

 15. 2) Pretzels Karin Beil / flickr

 16. Behandelen: Een ietwat gezonder alternatief voor snoepjes, pretzels kunnen ook een bron van calcium zijn - wat goed is voor je tanden - en vezels.

 17. Truc: Fermenteerbare koolhydraten zoals pretzels kunnen in de groeven van uw tanden worden gedwongen, waardoor ze vervolgens kunnen dienen als voedselbron voor bacteriën. Plus, hoe knapperiger een krakeling, hoe groter de kans dat hij een tand breekt.

 18. Holteclassificatie:

 19. 3) M M's "Candy-Peanut-MMs-Wrapper-Small" per bron. Licentie onder redelijk gebruik via Wikipedia

 20. Behandelen: noten hebben een natuurlijk schuurvermogen dat u kan helpen uw tanden te reinigen terwijl u eet. En al dat kauwen zal meer speeksel produceren, wat zal helpen om holte-veroorzakende bacteriën te neutraliseren. Noten kunnen ook een goede bron van calcium en vitamine D zijn

 21. Truc: Net als pretzels kunnen noten behoorlijk knapperig zijn, dus het breken van een tand is een risico. Ook zijn de noten bedekt met melkchocolade - meer daarover hieronder.

 22. Holteclassificatie:

 23. 4) Chocolade "Hersheybar" door Bron. Licentie onder redelijk gebruik via Wikipedia

 24. Behandelen: Onderzoek heeft aangetoond dat cacaoboon-extract (CBH) kan helpen holtes te voorkomen.

 25. Truc: melk en witte chocolade waaraan suiker is toegevoegd, wat de CBH-voordelen tenietdoet. Als het gaat om chocolade, is het het beste om bij de donkerste en minst bewerkte te blijven.

 26. Holteclassificatie:

 27. 5) Chocolade met kokosnoot "Candy-Mounds-Wrapper-Small" door Source. Licentie onder redelijk gebruik via Wikipedia

 28. Behandelen: Studies hebben de voordelen van kokosolie voor de mondgezondheid aangetoond. Het trekken van olie - de oude praktijk van rondzwaaien met olie in de mond - heeft aangetoond tandplak te verminderen, wat kan leiden tot verminderde gaatjes en gingivitis.

 29. Truc: als u de voordelen van olietrekking wilt zien, moet u dit minstens 10-20 minuten per sessie doen.

 30. Holteclassificatie:

 31. 6) Starbursts "Starburst-logo" op bron. Licentie onder redelijk gebruik via Wikipedia Treat: Delicious! Vooral de rode!

 32. Truc: hoe plakker een snoepje is, hoe slechter het is voor uw mond. De suiker blijft langer op je tanden en fungeert als een constante voedselbron voor die holte-veroorzakende bacteriën. (Lees voor meer informatie mijn 5 dingen die u niet wist over gaatjes.)Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407