Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Trump's budget zou voordelen van voedselzegels gedeeltelijk vervangen door ingeblikte goederen

Ga gewoon.

 1. WASHINGTON - Met een tekort van triljoen dollar vanwege zijn zojuist doorgevoerde belastingverlagingen heeft president Donald Trump een idee om wat van dat geld terug te krijgen: arme mensen bonen laten eten en rijst.

 2. In een symbolisch budgetvoorstel dat maandag werd onthuld, riep de Trump-regering op tot scherpe uitgavenreducties in verschillende anti-armoedeprogramma's. Naast een steile korting van 25 procent op het Supplemental Nutrition Assistance Program, beter bekend als voedselbonnen, zou Trump de manier waarop het programma werkt fundamenteel veranderen.

 3. Momenteel geeft SNAP 42 miljoen Amerikanen een voedselbon van gemiddeld $ 125 per persoon die kan worden ingewisseld voor bijna elk voedingsproduct in een supermarkt. Het is een van de belangrijkste vangnetprogramma's in de VS

 4. "Volgens het voorstel," zegt het begrotingsdocument van maandag, "zullen huishoudens die $ 90 of meer per maand aan SNAP-voordelen ontvangen, een deel van hun voordelen ontvangen in de vorm van een USDA Foods-pakket, dat zou bevatten items zoals houdbare melk, kant-en-klare ontbijtgranen, pasta, pindakaas, bonen en ingeblikt fruit, groenten en vlees, gevogelte of vis. "

 5. Begrotingsdirecteur van het Witte Huis, Mick Mulvaney, heeft het voorstel maandag vergeleken met een programma van het type "Blauw schort", waarbij u het voedsel daadwerkelijk ontvangt in plaats van het geld. "

 6. Maar Blue Apron levert ingrediënten voor gastronomische maaltijden, geen dozen conserven en houdbare melk. En het voedsel zou niet noodzakelijk bij mensen thuis worden afgeleverd, volgens een informatieblad van het Amerikaanse ministerie van Landbouw, dat toezicht houdt op voedselbonnen.

 7. Republikeinen, en zelfs sommige Democraten, hebben lang geklaagd dat arme mensen hun voedselzegels zouden gebruiken voor voedsel dat ongezond of te duur is, zoals biefstuk, kreeft of frisdrank. (De waarheid is dat volgens de best beschikbare gegevens, ontvangers van voedselstempels in principe hetzelfde voedsel eten als alle anderen.)

 8. Maar het voorstel van de Trump-regering om SNAP-voordelen in de vorm van echte ingeblikte goederen te distribueren, is veel krachtiger dan eerdere voorstellen waarin eenvoudig werd opgeroepen mensen geen voordelen te laten gebruiken voor bepaalde items, zoals suikerhoudende drankjes.

 9. Als de overheid het voedsel van mensen zou kopen, zou dat minder efficiënt zijn dan het zelf te laten kopen, zei Stacy Dean, expert op het gebied van voedingshulp bij het liberale Centrum voor Begroting en Beleidsprioriteiten.

 10. "We steken geld in de zak van individuen om te besteden in hun plaatselijke supermarkt," zei Dean. "Het idee dat een overheidsbureaucratie dat zou kunnen verbeteren is een enorme fout."

 11. Hoewel ze wijzigingen in voedselbonnen overwegen, zullen leden van het Congres vrijwel zeker de bonen-en-rijstregeling van de Trump-regering negeren wanneer ze dit jaar beginnen met het wetgevingsproces om SNAP opnieuw te autoriseren. Leden van de House Agriculture Committee, die toezicht houden op dat programma, hebben de afgelopen jaren de basis gelegd voor de volgende autorisatie.

 12. Het idee van het voedselpakket is blijkbaar gebaseerd op een bestaand programma dat lokale overheidsinstanties en non-profitorganisaties gebruikt om dozen voedsel te distribueren naar ongeveer een half miljoen huishoudens per maand. Het Commodity Supplemental Food Program, zoals het bekend is, is beperkt tot mensen die arm zijn en minstens 60 jaar oud.

 13. "Deze kosteneffectieve aanpak ondersteunt de Amerikaanse landbouw, voorkomt bepaalde vormen van programma-misbruik, biedt flexibiliteit van de staat bij het leveren van voedselvoordelen en zorgt voor de voedingswaarde van de geboden voordelen", zegt de begroting.

 14. De USDA zei dat het programma America's Harvest Box zou worden genoemd. Landbouwsecretaris Sonny Perdue noemde het "een gedurfde, innovatieve aanpak voor het verstrekken van voedzaam voedsel aan mensen die hulp nodig hebben om zichzelf en hun families te voeden - en dit alles is van eigen bodem door Amerikaanse boeren en producenten."

 15. De USDA zei dat staten flexibiliteit zouden hebben om distributie uit te werken, inclusief thuisbezorging of bestaande partnerschappen. Het Commodity Supplemental Food Program werkt samen met lokale agentschappen die op hun beurt samenwerken met non-profitorganisaties om het voedsel uit te delen, vaak van distributiesites in plaats van door levering.

 16. Dit artikel is bijgewerkt met opmerkingen van minister van Landbouw Sonny Perdue en begrotingsdirecteur Mick Mulvaney van het Witte Huis.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407