Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Trump's Oost-Europese achilleshiel

15. Camera's

 1. De recente winst van Donald Trump in sommige peilingen in het Midden-Westen en Florida kan een voorbijgaand fenomeen blijken te zijn als de pro-Russische, anti-NAVO-houding van de Republikeinse genomineerde wordt gehamerd in de grote regio's van de regio gemeenschappen van Oost- en Noord-Europees erfgoed.

 2. De etnische stemming in verschillende strijdtoneelstaten kan doorslaggevend zijn bij een nauwe verkiezing. Bijna 10% van de bevolking van Wisconsin en Michigan is Pools-Amerikaans. In Pennsylvania is het aandeel groter dan 7%; samen met de omvangrijke Oekraïense en Litouwse Amerikaanse gemeenschappen benadert het 9%. Poolse, Oekraïense en Litouwse Amerikanen vormen samen 5% van de bevolking van Ohio. Slagveldstaat Florida is bijna 3% Pools-Amerikaans. Finse Amerikanen zijn er talrijk en in Michigan en Wisconsin.

 3. Hoeveel zijn deze cijfers belangrijk? Geleerden hebben lang gedebatteerd over de opvallendheid van etnische banden in de voorkeuren van kiezers. Variabelen van leeftijd, geslacht, opleiding, inkomen en generaties en psychologische afstand tot het thuisland spelen allemaal een rol. Zoals op veel andere manieren, is de presidentiële campagne van dit jaar echter anders. Een van de twee belangrijkste kandidaten is voorstanders van opvattingen die een existentiële bedreiging vormen voor de voorouders van miljoenen Amerikanen.

 4. Trump bewondert openlijk de Russische president Vladimir Poetin als een 'sterke leider', in vergelijking met president Obama. Trump vermijdt de Russische invasie van Oekraïne, inclusief de annexatie van de Krim, te veroordelen. Op de Republikeinse conventie in Cleveland dwongen zijn agenten een verandering in het partijplatform, door een oproep voor "het verstrekken van dodelijke verdedigingswapens" aan Oekraïne weg te nemen en te vervangen door zachtere taal die "passende hulp" vroeg. Trump heeft de Amerikaanse consensus over de geheime gemeenschap beweerd dat Rusland de e-mails van het Democratic National Committee heeft gehackt.

 5. Ondertussen heeft het object van Trump's bewondering, Vladimir Poetin, zijn invallen in Georgië en Oekraïne gebruikt als een bedreiging voor de NAVO-leden aan de westelijke grenzen van Rusland - vooral Polen en de Baltische landen Estland, Letland, en Litouwen - en militair niet-gebonden NAVO-partnerlanden Finland en Zweden.

 6. Unsubtiele tactieken omvatten een dramatische toename van Russisch militair onderzoek langs de grenzen van de Baltische landen. NAVO-gevechtsvliegtuigen zijn honderden keren door elkaar gegooid om Russische bommenwerpers en jagers boven Noord-Europa te onderscheppen. Vorig jaar voerde Rusland een enorme snelle militaire manoeuvre uit van meer dan 80.000 troepen, tanks en vliegtuigen. Russische militaire straaljagers met hun transponders uitgeschakeld, hebben commerciële vliegtuigen in de buurt van Kopenhagen zoemend en hebben vuurpijlen geschoten op Zweedse luchtmachtvliegtuigen. Rusland heeft onderzeese invallen in Zweedse en Finse wateren gemaakt en zelfs een aanval op het Deense eiland Bornholm gesimuleerd.

 7. Deze provocaties, samen met de extreem oorlogszuchtige verbale dreigingen van het Kremlin, brachten de NAVO ertoe tijdens de top in juli in Warschau de opdracht te geven om vier roterende bataljon-achtige eenheden te bestellen in Estland, Letland, Litouwen en Polen, inclusief Amerikaanse troepen. Op de top in Warschau werden voor het eerst ambtenaren uit Zweden en Finland betrokken bij de besprekingen over het alliantiebeleid ten aanzien van Rusland.

 8. Wat is de mening van Trump over de NAVO? In een vergadering van maart 2016 met de redactie van de Washington Post Trump zei dat de betrokkenheid van de VS bij de NAVO de komende jaren mogelijk aanzienlijk moet worden verminderd. "We kunnen het ons zeker niet meer veroorloven dit te doen", zei Trump, later toevoegend: "De NAVO kost ons een fortuin, en ja, we beschermen Europa met de NAVO, maar we geven veel geld uit."

 9. In een Bloomberg-interview verklaarde Trump: "Ik denk dat de NAVO achterhaald is. ... De NAVO is lang geleden opgericht, vele, vele jaren geleden. Dingen zijn nu anders."Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407