Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Tweetalig onderwijs biedt cognitieve, sociale en gezondheidsvoordelen (INFOGRAPHIC)

Sport combineren met de militaire zwakte democratie

 1. "Het oplossen van wiskundige problemen is een goed voorbeeld van een manier om uw flexibiliteitsvaardigheden te gebruiken, omdat u moet nadenken over verschillende manieren om een ​​probleem op te lossen, op dezelfde manier als u groeit in een tweetalig huishouden moet je verschillende woorden bedenken, "zei Lytle. "En als u een woord niet in één taal kunt activeren, moet u een andere manier bedenken om het woord te beschrijven."

 2. Tijdens zijn studies zei Cornish dat studenten uit gemeenschappen waar Spaans wordt gewaardeerd, een positief zelfbeeld van zichzelf hebben als Spaanse sprekers en de Spaanse gemeenschappen waar ze vandaan komen. Omgekeerd geldt het tegenovergestelde in schooldistricten waarbij tweetalig onderwijs en het Spaanse erfgoed worden genegeerd.

 3. "Wanneer ik werk met mensen die afkomstig zijn uit gemeenschappen waar Spaans wordt gezien als een minder prestigieuze taal en niet echt wordt gewaardeerd, kan dit sociale problemen veroorzaken," zei Cornish. "Een student die nog steeds veel behoefte heeft om in het Spaans te communiceren, kan er de voorkeur aan geven gezien te worden als een Engelse spreker en alleen in het Engels te communiceren zonder dat al hun onderwijsbehoeften zijn vervuld."

 4. Het algemene idee dat de meeste mensen accepteren is dat een kind sociaal vaardig wordt en kan communiceren als andere kinderen in formele situaties in ongeveer drie tot vijf jaar. Dus hoe verhoudt dit zich tot tweetalig onderwijs?

 5. "Academische taal heeft vijf tot zeven jaar nodig om zich te ontwikkelen," zei Cornish. "Er zijn enkele vragen of het veel langer duurt voordat een kind het academische Engels en de complexe taal die het nodig heeft in de klas inhaalt. Dus waarom dat belangrijk is, is in deze tijd dat ze niet op hetzelfde niveau communiceren als hun taal. eentalige leeftijdsgenoten, er is een kans dat ze een leerplan missen, en vooral met Common Core-normen die uitkomen waar al onze kinderen uniform worden beoordeeld. Spaans sprekende studenten hebben niet dezelfde toegang als alle instructie is in het Engels. "

 6. Terwijl immigranten of ouders van de eerste generatie willen dat hun kinderen assimileren, zei Cornish dat hij meer gezinnen ziet waar kinderen hun eigen taal laten vallen.

 7. "Ik heb betraande gesprekken gehad met ouders die zeggen: 'Ik verlies het vermogen om met mijn kind te communiceren, wat moet ik doen?'" Zei Cornish. "Dat is nogal moeilijk om aan te pakken. Er zijn veel sociale druk die niemand van ons echt kan beheersen."

 8. Een recente studie van de University of Kentucky College of Medicine laat onderzoekers geloven dat meer reserve-hersenkracht, versterkt door tweetalig te zijn vanaf jonge leeftijd, helpt beschermen tegen geheugenverlies veroorzaakt door Alzheimer en dementie.

 9. Oorspronkelijk gepubliceerd op VOXXI als tweetalig onderwijs: waarom het ons allemaal pijn doet

 10. Hispanic Heritage Month biedt de perfecte gelegenheid om te onderzoeken hoe tweetalig onderwijs onze kinderen positief of negatief beïnvloedt.

 11. Ondanks studie na studie blijkt dat tweetalig onderwijs ten goede komt aan studenten en gemeenschappen, hebben bezuinigingen op het budget en xenofobie in het hele land ertoe geleid dat veel tweetalige programma's in Florida, Texas en Californië worden gesneden. [! 5554 => 1140 = 1!

 12. Specifiek verontrustend voor haar is dat studenten al in de tweede klas kunnen testen uit voornamelijk Spaanstalige klassen - en alleen in de Engelse taal lessen kunnen volgen.

 13. "Als je ze in de derde klas knock-out slaat, voordat ze klaar zijn, zie je de scores snel dalen," zei Huffstetler.

 14. Directeur Klinische Diensten voor tweetalige therapieën Nate Cornish vertelde VOXXI dat de redenering achter het beperken van tweetalig onderwijs gebrekkig is.

 15. Hij zei: "We zien vanuit het perspectief van een opvoeder dat kinderen die meer tweetalige onderdompelingsprogramma's volgen vaak hun Engels sprekende leeftijdgenoten inhalen, en tegelijkertijd lijken ze om meer toegang te krijgen tot het curriculum omdat ze instructies ontvangen in hun moedertaal terwijl ze Engels leren. "

 16. Voor Spaanstalige kinderen zal tweetalig onderwijs hen helpen zich beter en sneller aan te passen aan het curriculum en de cultuur, en voor Engelstalige kinderen zal het cognitieve flexibiliteit ontwikkelen naast vele andere voordelen.

 17. Het argument van de dwaas tegen de voordelen van tweetalig onderwijs

 18. Voorstanders citeren een denkwijze dat tweetalig onderwijs op scholen - met Engels sprekers natuurlijk het algemene doel - lijkt op een kind dat een muziekinstrument leert door te sporten.

 19. Er is echter overweldigend onderzoek dat suggereert dat sceptici de verkeerde analogie gebruiken.

 20. Een geschiktere vergelijking houdt in dat je piano speelt in relatie tot het leren van viool. Zodra een student de muzikale basis van de piano heeft begrepen, biedt de kennis een gemakkelijke sprong naar de basis van de viool.

 21. Op dezelfde manier tonen studies aan dat een Spaanstalige student baat heeft bij voortdurende studie van de eigen taal, aangezien deze betrekking heeft op het bekwaam worden van Engelse sprekers - en dus tweetalig worden na verloop van tijd.

 22. Bovendien meldt de American Psychiatric Association dat kinderen die tweetalig opgroeien, een verbeterd vermogen hebben om geluiden te verwerken en daarom waarschijnlijker opletten in een leersituatie, terwijl een studie van de Northwestern University aantoonde dat dezelfde kinderen hebben minder angst, eenzaamheid en een laag zelfbeeld.

 23. Het beperken van tweetalig onderwijs heeft nadelige gevolgen voor studenten

 24. Directeur Instituut voor het leren van hersenwetenschappen Vertaling, outreach en onderwijs Sarah Roseberry Lytle vertelde VOXXI dat onderzoek duidelijk de voordelen aantoont voor studenten die Engels leren in een tweetalig gericht leerplan.

 25. Ze wees erop dat dat niet altijd het geval is geweest, met de nodige mythen-ontmaskering die onlangs plaatsvond.

 26. "Veel mensen, zelfs kinderartsen, waren bang dat het spreken van meer dan één taal tot een kind hen zou verwarren," zei Lytle. "Maar we weten nu meer dan ooit dat dat niet het geval is, en in feite kunnen tweetaligheid voordelen hebben."

 27. Voordelen van tweetalig onderwijs in één oogopslag

 28. Sommige voordelen van tweetalig onderwijs kunnen ook worden verklaard door te onderzoeken hoe Spaanstalige studenten die ondergedompeld zijn in Engelstalige studies alleen worstelen:

 29. * Cognitieve vaardigheid

 30. Kort samengevat gaat het om hersenactiviteit en flexibiliteit omdat het betrekking heeft op wiskunde, probleemoplossing, logica en geheugen. Onvoorbereide Latino-studenten in klassen die alleen in het Engels zijn, kunnen een groeiachterstand van cognitieve vaardigheden ervaren.

 31. * Sociaal / emotioneel

 32. * Educatieve vooruitgang

 33. Cornish zei dat er tegenstrijdig onderzoek is over hoe lang het duurt voordat een kind een andere taal heeft.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407