Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Uit liefde voor uw hart Eet deze 4 voedingsmiddelen

Dit is waar u echt voor betaalt met uw $ 13 Lunchtime salade

 1. Valentijnsdag, een dag van liefde en romantiek, is naar verluidt vernoemd naar de patroonheilige Valentine. Hoewel er veel verhalen over Sint-Valentijn zijn, die hem onthullen als een romantisch en heroïsch figuur, is mijn favoriet het idee van het uitwisselen van 'valentijnskaarten'. Deze legende suggereert dat Saint Valentine bij zijn gevangenschap de allereerste 'valentijnskaart' naar een geliefde stuurde en het briefje 'Van je valentijnskaart' ondertekende. Deze notatie is nog steeds duidelijk zichtbaar in de groeten van vandaag waarbij sommigen van mening zijn dat het uitwisselen van valentijnskaarten de dood of begrafenis van Sint Valentijn ergens half februari zal eren!

 2. Hoewel februari al lang wordt gevierd als een maand van liefde en romantiek, wordt het ook door de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) als Amerikaanse hartmaand beschouwd omdat hart- en vaatziekten de belangrijkste oorzaak is van de dood in de Verenigde Staten. Met de snelle levensstijl van vandaag consumeren mensen veel ongezond, verwerkt voedsel, zonder een juiste balans van fruit en groenten in hun dieet. Obesitas en andere chronische ziekten, zoals diabetes en hoge bloeddruk, hebben ook bijgedragen aan het risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen. Hart- en vaatziekten kunnen echter worden voorkomen door lichaamsbeweging, stoppen met roken, beperkte alcohol en consumptie van gezonde oliën, fruit en groenten en volle granen.

 3. Voor deze Valentijnsdag zou ik dit concept van liefde en relaties willen combineren met gezondheid van het hart. Met andere woorden, vandaag is een dag om van je hart te houden. Ik wil drie verrukkelijke recepten voor Valentijnsdag introduceren, met behulp van vier van mijn favoriete hart-gezonde voedingsmiddelen: avocado's, walnoten, donkere chocolade en kiwicha.

 4. Hoewel verkeerd geïnterpreteerd omdat ze veel vet bevatten, zijn avocado's een voorbeeld van gezond vet. Het eten van avocado's kan bloedtriglyceriden verlagen en HDL verhogen, ook bekend als het goede cholesterol (1). Bovendien tonen onderzoeken aan dat het eten van avocado's ook een hoge bloeddruk kan verlagen, waardoor het risico op hart- en vaatziekten wordt verlaagd (2). Vanwege hun romige textuur en vetgehalte vormen avocado's een gezonde vervanging voor andere vetten zoals mayonaise of oliën in gebak en desserts.

 5. Walnoten zijn ook rijk aan vezels en gezonde vetten die gunstig zijn voor het cardiovasculaire systeem. Ze kunnen helpen door slechte cholesterol te verlagen, ontstekingen te verminderen en de flexibiliteit van het hart te vergroten (3).

 6. Cacao is het hoofdingrediënt in donkere chocolade. Van de flavanolen in cacao is bewezen dat ze een gezonde bloedsomloop ondersteunen doordat ze de bloedvaten soepel houden. Van cacao is ook aangetoond dat het helpt bij het opbouwen van weerstand tegen oxidatieve stress, die, wanneer niet gecontroleerd, kan leiden tot ontsteking en atherosclerose (4). Bovendien kan pure chocolade een gezond alternatief zijn voor melkchocolade; terwijl melkchocolade 23 mg cholesterol bevat, bevat pure chocolade slechts 3 mg (5, 6).

 7. Last but not least is kiwicha of amaranth. Kiwicha is een klein zaadje dat als graan kan worden gekookt en het heeft een positieve invloed op het hart, de bloeddruk en het cholesterolgehalte. Kiwicha bevat niet alleen vezels voor een gezond hart, maar het is ook bewezen dat het LDL of 'slechte cholesterol' vermindert. Kiwicha is een ACE-remmer, dus het helpt het risico op hypertensie te verminderen door het enzym te remmen dat verantwoordelijk is voor een verhoging van de bloeddruk (7). Bezoek de onderstaande recepten en leer hoe je deze ingrediënten kunt gebruiken om heerlijke Valentijnsdag-lekkernijen te maken.

 8. Manuel Villacorta is een geregistreerde diëtist in de privépraktijk, MV Nutrition, bekroond centrum voor voeding en gewichtsverlies in San Francisco. Hij is de oprichter en maker van Eating Free, een internationaal programma voor gewichtsbeheersing en welzijn, mede-oprichter van Eat Mentor en auteur van Eating Free: The Carb Friendly Way to Inches, Embrace Your Hunger, and Keep Weight Off for Good and his and his nieuwste boek Peruvian Power Foods: 18 Superfoods, 101 Recepten en anti-aging geheimen van de Amazone tot de Andes.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407