Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Uw geboortemaand kan invloed hebben op hoe gezond u bent

# 6 Clean Home

 1. In de zomer geboren worden kan volgens een uitdagende nieuwe studie van onderzoekers van de Medical Research Council Epidemiology Unit van de University of Cambridge in Engeland een aantal grote gezondheidsvoordelen opleveren.

 2. De studie toonde aan dat mensen met verjaardagen in juni, juli of augustus minder waarschijnlijk zijn dan anderen met een laag geboortegewicht, vroeg in de puberteit of een korte gestalte hebben.

 3. "Dat zijn allemaal markers van groei en ontwikkeling die zijn geassocieerd met hogere risico's op volwassen ziekten," zei Dr. Ken Ong, een pediatrische endocrinoloog bij de eenheid en co-auteur van de studie , in een e-mail aan The Huffington Post. "Ik hoop dat mensen het fascinerend zullen vinden dat gebeurtenissen in het vroege leven zeer langdurige voordelen kunnen hebben."

 4. In het geval dat u zich dit afvraagt, is er geen reden voor astrologie. Het ondersteunt eerder de zogenaamde "foetale programmering" -hypothese. Dat is het idee dat de omgeving in de baarmoeder van een moeder een grote invloed kan uitoefenen op de gezondheid en ontwikkeling van een baby op latere leeftijd.

 5. Voor het onderzoek vergeleken de onderzoekers de vitale gezondheidsstatistieken van 450.000 mannen en vrouwen geregistreerd in de UK Biobank, een repository van gegevens over lengte, gewicht, cognitieve functie en andere variabelen.

 6. Toen de onderzoekers de gegevens ordenden op basis van de geboortedatum, merkten ze dat mannen en vrouwen die in de zomermaanden werden geboren, de neiging hadden meer te wegen bij de geboorte en opgroeiden tot grotere volwassenen - en dat vrouwen die hadden geboren in de zomer hadden minder kans om vroeg met de puberteit te beginnen. Vroege puberteit is in verband gebracht met een verhoogd risico op borstkanker op latere leeftijd.

 7. "Dit is de eerste keer dat de puberteitstiming robuust is gekoppeld aan seizoensgebondenheid," zei Dr. John Perry, senior onderzoeker wetenschapper in de epidemiologie-eenheid en hoofdauteur van de studie, in een schriftelijke verklaring . "We waren verrast en verheugd om te zien hoe vergelijkbaar de patronen waren met geboortegewicht en puberteitstiming."

 8. Wat verklaart het duidelijke verband tussen geboortedatum en gezondheid? De onderzoekers weten het niet zeker. Maar een mogelijkheid, zeggen ze, is dat de moeders van baby's die in de zomer worden geboren waarschijnlijk een hoger vitamine D-gehalte hebben, waarvan bekend is dat ze de groei en ontwikkeling beïnvloeden.

 9. Blootstelling aan zonlicht zorgt ervoor dat het lichaam vitamine D synthetiseert, wat de omgeving in de baarmoeder beïnvloedt (a la "foetale programmering"). Op het noordelijk halfrond is er in de zomermaanden natuurlijk meer zonlicht. Zoals Ong in de e-mail zei: "Het wordt algemeen erkend dat veel zwangere moeders onvoldoende vitamine D-inname bereiken."

 10. "Wat [!dit

 11. De bevindingen van Cambridge lijken ander, eerder bewijs van een verband tussen geboortedatum en gezondheid te versterken. In juni vonden wetenschappers van het Columbia University Medical Center een verband tussen de geboortemaand van een persoon en hun risico op hartaandoeningen, virale infecties en andere gezondheidsproblemen op volwassen leeftijd.

 12. De studie werd maandag gepubliceerd in het tijdschrift Heliyon.

 13. In de zomer geboren worden kan volgens een uitdagende nieuwe studie van onderzoekers van de Medical Research Council Epidemiology Unit van de University of Cambridge in Engeland een aantal grote gezondheidsvoordelen opleveren.

 14. De studie toonde aan dat mensen met verjaardagen in juni, juli of augustus minder waarschijnlijk zijn dan anderen met een laag geboortegewicht, vroeg in de puberteit of een korte gestalte hebben.

 15. "Dat zijn allemaal markers van groei en ontwikkeling die zijn geassocieerd met hogere risico's op volwassen ziekten," zei Dr. Ken Ong, een pediatrische endocrinoloog bij de eenheid en co-auteur van de studie , in een e-mail aan The Huffington Post. "Ik hoop dat mensen het fascinerend zullen vinden dat gebeurtenissen in het vroege leven zeer langdurige voordelen kunnen hebben."

 16. In het geval dat u zich dit afvraagt, is er geen reden voor astrologie. Het ondersteunt eerder de zogenaamde "foetale programmering" -hypothese. Dat is het idee dat de omgeving in de baarmoeder van een moeder een grote invloed kan uitoefenen op de gezondheid en ontwikkeling van een baby op latere leeftijd.

 17. Voor het onderzoek vergeleken de onderzoekers de vitale gezondheidsstatistieken van 450.000 mannen en vrouwen geregistreerd in de UK Biobank, een repository van gegevens over lengte, gewicht, cognitieve functie en andere variabelen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407