Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Uw goede darmgids voor een gezond nieuwjaar

Hoe maak je een zelfzorgroutine die eigenlijk blijft plakken

 1. Denk na over het eten van noten als snack in plaats van snoep, vooral als u IBS heeft: snoep kan gas veroorzaken en IBS-symptomen veroorzaken. Als je je zorgen maakt over het hoge vetgehalte van noten, doe dat dan niet. Ja, ze zijn rijk aan calorieën, maar ze verhogen je gevoel van volheid vrij gemakkelijk. In feite hebben vrouwen die twee of meer handenvol noten per week consumeren een iets lager risico op obesitas dan vrouwen die minder vaak of helemaal geen noten eten, volgens de bevindingen van de langlopende Nurses 'Health Study aan de Harvard School of Volksgezondheid. Kies als dessert voor pure chocolade vanwege de cardioprotectieve en stemmingsverbeterende voordelen. Probeer alcoholische dranken te beperken, die calorierijk zijn en de darmen belasten, en blijf gehydrateerd met water of soda met een vleugje citroen of limoen. Kies na het avondeten kalmerend kruidenthee (d.w.z. kamille) boven cafeïnehoudende dranken, die de symptomen van IBS en GERD kunnen verergeren. Door je voedselinname in balans te houden, blijf je meer controle over je spijsvertering.

 2. Kom herfst, onze dagen en nachten beginnen te draaien rond vrienden, familie, feesten en, natuurlijk, eten! Natuurlijk, tegen de tijd dat Nieuwjaarsdag rondloopt, zijn de meesten van ons berouwvol, bereid om te doen wat nodig is om dit jaar het jaar te maken dat we gezond worden en blijven - alleen om al te snel terug te vallen in die slechte gewoonten. Gezonde resoluties maken en houden kan een uitdaging zijn, maar nog belangrijker voor mensen die te maken hebben met reeds bestaande spijsverteringsaandoeningen zoals gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) en het prikkelbare darmsyndroom (IBS). Gelukkig kun je met een paar belangrijke veranderingen in levensstijl het hele jaar door gezond blijven.

 3. 1. Omgaan met stress. Het is bijna onmogelijk om stress uit ons leven te elimineren: van drukke werkschema's tot gezinsverplichtingen, tot financiële zorgen, bronnen van stress en angst zijn overal. Er is een solide verband tussen stress en ziekte: stress bevordert hogere cortisolspiegels, die gekoppeld zijn aan gewichtstoename. En stress kan ook een grote rol spelen bij veel spijsverteringsproblemen, met name GERD en IBS. Onderzoek toont aan dat angst, depressie en stress symptomen veroorzaken bij tot 60 procent van de mensen met IBS, en dat stressbeheertools zoals diepe ademhaling, ontspanning en hypnose nuttig zijn. Evenzo is GERD in verband gebracht met onderliggende angst en stress wordt duidelijk geassocieerd met verergerde symptomatologie. Dit zijn redenen om voorzichtiger om te gaan met stress als u GERD en of IBS heeft.

 4. Wees eerst realistisch over wat u kunt bereiken, in plaats van te ambitieus te zijn met uw schema. Overweeg tijd in te plannen voor een massage, een warm bad met lavendelolie en rustgevende muziek, of misschien gewoon een lange wandeling terwijl je sterrenkijken of een rustige tijd kijken naar een film of een boek lezen. En probeer elke nacht zeven tot acht uur te slapen. Slaap is nodig om stress te bestrijden, energie te stimuleren en de eetlust te reguleren.

 5. 2. Eet met mate. Misschien is de meest uitdagende oplossing voor veel mensen het maken van gezonde voedselkeuzes terwijl het voorkomen van spatten die zich in de ponden bevinden en spijsverteringsverschijnselen veroorzaken. Zorg eerst voor evenwicht, variatie en matiging in uw eetgewoonten. Neem de tijd en probeer niet te snel te eten: vertragen en bewuster eten helpt overeten voorkomen. Je zult je veel sneller vol voelen dan wanneer je door je maaltijden snelt. Vergeet niet dat het je hersenen 20 minuten kost om te beseffen dat je maag vol is. Breng geen ongezond voedsel in uw huis en - als u zich overgeeft aan occasionele snacks of snoepjes - doe er een portie op een servet en laat de doos of zak met lekkernijen in de voorraadkast. Als het voedsel uit het zicht is, is het waarschijnlijker dat het uit het hart is.

 6. En u kunt gezonde voedselkeuzes maken terwijl u nog steeds geniet van een heerlijke maaltijd. Selecteer verse groenten en vetarme dips voor een maaltijd en bied vers fruit aan als onderdeel van uw dessert. De combinatie van vetrijke en zure voedingsmiddelen (pizza, lasagne, gehaktballetjes, fajita's) is vooral berucht voor het verergeren van brandend maagzuur. Geef de voorkeur aan magere eiwitbronnen zoals kalkoen, dat ook veel tryptofaan bevat, een aminozuur dat angst en depressie helpt bestrijden. Bessen bevatten veel antioxidanten en veroorzaken geen buitensporige pieken in de bloedsuikerspiegel. Overweeg tijdens het koken specerijen die de darm helpen kalmeren en de spijsvertering bevorderen, zoals gember, venkel en munt.

 7. 3. Oefening. Het is gemakkelijk om te bezuinigen wanneer u bezig bent. Het krijgen van fysieke activiteit zal echter niet alleen helpen om het pond dat je tijdens de vakantie hebt gewonnen af ​​te werpen, maar het kan ook helpen matige stress en de stemming te stimuleren, wat helpt bij het bestrijden van IBS en GERD. U hoeft niet te wachten tot het weer verbetert. Velen gaan naar een sportschool als een resolutie voor het nieuwe jaar en stoppen na een paar weken met stoppen. Winteractiviteiten omvatten schaatsen, rodelen, skiën, wandelen in het winkelcentrum of buitenshuis, dansen en sporten in een sportschool of tijdens een oefening. Bundel je en loop door de buurt en je verbrandt 324 calorieën per uur. Dus kies een aantal activiteiten die je leuk vindt en ga aan de slag. Probeer een vast schema voor lichaamsbeweging te houden om uw metabolisme, humeur en energie te stimuleren.

 8. Ik hoop dat deze gezondheidstips u helpen het nieuwe jaar in goede darmgezondheid te luiden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407