Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Vaderdag: de band van een vader met zijn pasgeboren baby is net zo belangrijk als de band van een moeder

10 Keto-salades die je elke dag van 2019 wilt eten

 1. Vaders, je bent niet alleen als je je buitengesloten voelt met je pasgeboren baby. Ik weet dat het leven met een nieuwe baby overweldigend kan zijn, vooral voor nieuwe vaders. Deze Vaderdag wil ik het belang benadrukken van papa-babybinding met je pasgeborene. Daddy-baby bonding is een onderwerp dat niet genoeg wordt besproken maar moet worden aangepakt. Wist je dat vader-kind-binding net zo belangrijk is als een moeder-kind-binding tijdens de periode na de bevalling? Het is van vitaal belang voor een vader om te communiceren en een band te hebben met zijn pasgeborene om de ontwikkeling van het kind te helpen en het risico op vaderschapsdepressie te verminderen. Dat is correct. Postpartum-depressie is niet exclusief voor nieuwe moeders. Vertraagde binding in de loop van de eerste paar maanden kan het risico op vaderschapsdepressie verhogen.

 2. Volgens een nieuwe studie gepubliceerd in Journal of Obstetric, Gynecologic, Neonatal Nursing (JOGNN), van de Association of Women's Health, Obstetric and Neonatal Nurses (AWHONN), wanneer vaders de binding met hun pasgeborenen, riskeren zij het langdurige verloop van vaderlijke betrokkenheid te veranderen naarmate het kind vordert gedurende de kindertijd en adolescentie. Bovendien, vaders "gemeld dat ze niet begonnen met het vaderschap te ervaren tot de geboorte", terwijl, moeders gemeld dat ze begonnen met het moederschap ervaren zodra ze nieuws dat ze zwanger waren ontvangen. Dit verschil heeft invloed op de hoeveelheid tijd die een moeder en een vader nodig hebben om een ​​liefdevolle verbinding en band met hun pasgeborene te voelen. De meeste vaders gaan ouderschap in en verwachten een onmiddellijke emotionele band met hun pasgeborenen, maar velen melden dat het vormen van die band tijd kost.

 3. Moeders kunnen helpen door papa's betrokkenheid bij hun pasgeboren kind aan te moedigen. Als moeder weet ik dat we een 'leidende' benadering hebben met onze baby's, maar deze houding kan negatieve effecten hebben op vaders. Vaders hebben een vertraagd begin gemeld van het gevoel verbonden te zijn met hun baby's, tot 6 weken tot 2 maanden na de geboorte In een artikel in het Journal of the American Medical Association hebben de auteurs 43 studies beoordeeld over depressie bij nieuwe vaders. Ze ontdekten dat prenatale en postpartum depressie duidelijk zichtbaar was bij ongeveer 10% van de mannen in hun studies en relatief hoger was in de 3- tot 6 maanden na de bevalling. We kunnen vaders helpen het risico op vaderschapsdepressie te verminderen door ze vanaf de geboorte meer bij hun pasgeborenen te betrekken.

 4. Van een succesvolle vader-babybinding tijdens de onmiddellijke postpartumperiode is aangetoond dat het verschillende voordelen voor de baby heeft: het vermindert de cognitieve vertraging, bevordert de gewichtstoename bij premature baby's en verbetert de borstvoeding. Vaders kunnen een band aangaan met hun pasgeborenen door deze tips in het tijdschrift Healthy Mom Baby van AWHONN te oefenen:

 5. Of dit uw eerste of uw tweede vaderdag is, het absorberen van deze nieuwe verbindingstechnieken zal u en uw pasgeborene op een krachtige manier helpen samenbrengen.

 6. Vaders, je bent niet alleen als je je buitengesloten voelt met je pasgeboren baby. Ik weet dat het leven met een nieuwe baby overweldigend kan zijn, vooral voor nieuwe vaders. Deze Vaderdag wil ik het belang benadrukken van papa-babybinding met je pasgeborene. Daddy-baby bonding is een onderwerp dat niet genoeg wordt besproken maar moet worden aangepakt. Wist je dat vader-kind-binding net zo belangrijk is als een moeder-kind-binding tijdens de periode na de bevalling? Het is van vitaal belang voor een vader om te communiceren en een band te hebben met zijn pasgeborene om de ontwikkeling van het kind te helpen en het risico op vaderschapsdepressie te verminderen. Dat is correct. Postpartum-depressie is niet exclusief voor nieuwe moeders. Vertraagde binding in de loop van de eerste paar maanden kan het risico op vaderschapsdepressie verhogen.

 7. Volgens een nieuwe studie gepubliceerd in Journal of Obstetric, Gynecologic, Neonatal Nursing (JOGNN), van de Association of Women's Health, Obstetric and Neonatal Nurses (AWHONN), wanneer vaders de binding met hun pasgeborenen, riskeren zij het langdurige verloop van vaderlijke betrokkenheid te veranderen naarmate het kind vordert gedurende de kindertijd en adolescentie. Bovendien, vaders "gemeld dat ze niet begonnen met het vaderschap te ervaren tot de geboorte", terwijl, moeders gemeld dat ze begonnen met het moederschap ervaren zodra ze nieuws dat ze zwanger waren ontvangen. Dit verschil heeft invloed op de hoeveelheid tijd die een moeder en een vader nodig hebben om een ​​liefdevolle verbinding en band met hun pasgeborene te voelen. De meeste vaders gaan ouderschap in en verwachten een onmiddellijke emotionele band met hun pasgeborenen, maar velen melden dat het vormen van die band tijd kost.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407