Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Valentijnsdag? Leer eerst van jezelf te houden

Een vraag voor lezers

 1. Gerelateerde artikelen van High50

 2. 14 manieren om volwassen relaties te hebben die verder gaan dan de Valentijnsdagshow

 3. Hoe u contact kunt maken met uw partner zodra de kinderen het huis hebben verlaten

 4. Tien manieren om meer seks te hebben als je getrouwd bent

 5. Valentijnsdag is deze week, maar of je nu verliefd bent of vrijgezel (of in een relatie die niet bepaald een love-dovey is), het geheim van een vervullende relatie is eerst van jezelf houden, zegt Janey Lee Grace van High50

 6. Het idee van 'zelfliefde' kan voor sommigen van ons nogal kosmisch, narcistisch en vreemd lijken. Maar het is essentieel als we een vervullende relatie met anderen willen. Het eerste en belangrijkste deel ervan is te weten dat we onszelf moeten accepteren en liefhebben voordat we anderen echt kunnen accepteren en dan onvoorwaardelijk liefhebben. Hier zijn vijf manieren om meer van jezelf te houden.

 7. Geef uzelf positieve bevestigingen

 8. Velen van ons zijn van jongs af aan geconditioneerd om zelfkritisch te zijn, of we hebben een laag zelfbeeld omdat we er niet 'aantrekkelijk' genoeg uitzien of op de een of andere manier niet "goed" zijn genoeg. Louise Hay, auteur van You Can Heal Your Life (dat 35 miljoen exemplaren verkocht), gelooft in de kracht van positieve bevestigingen om ons te helpen dit te overwinnen.

 9. Ze pleit voor wat zij "spiegelwerk" noemt: meerdere keren per dag in de spiegel kijken en zeggen: "Ik hou van jou ... (voeg je naam toe)". Probeer het een paar keer en je zult je realiseren hoe lastig het is.

 10. En als u Louise als een beetje groen rond de kieuwen wilt afdoen, denk dan nog eens na: ze is 86 jaar jong, heeft haar eigen zeer succesvolle uitgeverij Hay House opgericht en reist rond de wereld geeft lezingen over zelfliefde.

 11. Mindfulness en meditatie oefenen

 12. Zelfliefde komt zowel uw gezondheid als uw relaties ten goede. Nikki Harman, bekend als de Mindful Nurse, die al 17 jaar NHS-verpleegkundige is, gebruikt mindfulness bij haar patiënten om stressgerelateerde aandoeningen te verminderen.

 13. "Mindfulness en meditatie oefenen helpt ons te beseffen hoe ongelooflijk ons ​​lichaam is", zegt ze, "en het ontwikkelen van een gezonde relatie met onszelf is een van de kostbaarste geschenken van liefde die we onszelf kunnen geven .

 14. "Meditatie heeft in veel onderzoeken bewezen brede fysieke en emotionele voordelen te hebben, waaronder één studie die aantoonde dat meditatie het risico op beroerte, hartaanval en overlijden bij individuen met een hoog risico verminderde met 48 procent. "

 15. Wees egoïstisch: geef al uw liefde niet weg

 16. Als we een tekort aan zelfliefde hebben, kijken we soms naar onze partner om het tekort te compenseren. TJ Gibbs, een cognitieve hypnotherapeut, auteur en relatiecoach, zegt: "Vrouwen zijn eerder degenen die al hun liefde aan hun partner en kinderen geven. Ze weigeren zichzelf de tijd of financiën om te investeren in persoonlijke groei, geluk en vrede, het gevoel hebben dat het egoïstisch is, of dat anderen hen daarvoor beoordelen.

 17. "Als gevolg hiervan kunnen ze een gevoel van vanzelfsprekendheid krijgen en zich ongewenst en onbegrepen voelen, waardoor een vrouw meer behoeftig, aanhankelijk en boos kan worden op haar (nietsvermoedende) partner.

 18. TJ adviseert dat we de tijd nemen om onszelf voorop te stellen, of het nu een rustige tijd is om een ​​boek te lezen, uit te gaan dansen met onze vrienden, regelmatig tijd vrij te maken voor dingen waarin we geïnteresseerd zijn, en nee zeggen tegen dingen die we niet willen doen.

 19. Sommigen van ons hebben anderen misschien zo lang op de eerste plaats gezet dat we dit egoïstisch vinden, maar onze partners zouden baat hebben bij een gelukkiger en meer liefhebbende partner, iemand die geen genoegen neemt met het niet waarderen en trekt daarom de liefde en genegenheid aan die ze verdient. Hoe we onszelf onbewust behandelen, geeft anderen toestemming om ons dienovereenkomstig te behandelen.

 20. Grenzen instellen: leer nee te zeggen

 21. Life coach Bettina Pickering is het ermee eens dat het belangrijk is om te weten wanneer nee te zeggen. Ze zegt: "Zelfzorg gaat over het stellen van grenzen voor onszelf en anderen; nee zeggen tegen dingen die ons geen goed gevoel over onszelf geven."

 22. Ze suggereert dat we elke dag één ding vinden om nee tegen te zeggen. Het kan een negatieve zelfpraat zijn, een extra activiteit die je wordt gevraagd, of het eten van die chocoladereep waarvan je weet dat je er niets aan hebt.

 23. In plaats daarvan zegt Bettina: "Zeg ja tegen wat je wilt, bewust en met zoveel positieve energie die je kunt oproepen. Eén klein ding is genoeg om een ​​verschuiving naar zelfliefde te creëren."

 24. Dus investeer in jezelf: stel jezelf en je behoeften deze Valentijnsdag, en jij - en je relaties - zullen profiteren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407