Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Veganistisch eten en vegetarische voeding gekoppeld aan een goede gezondheid

Ik wed dat je geen idee had hoe Quinoa eruitziet als het groeit

 1. Sarah Taylor, een gecertificeerde plantaardige voedingsdeskundige van de Cornell University, motiverende spreker en de auteur van "Vegetarisch tot Vegan: Geef zuivel op. Geef eieren op. Voorgoed", sprak met gezondheidsexpert Stacey Chillemi. Taylor besprak waarom ziekte en ziekte in de lift zit en hoe vegan worden kan helpen. Stacey Chillemi: Wat is het verschil tussen een vegetarisch dieet en een veganistisch dieet?

 2. Sarah Taylor: Vegetariërs eten geen vleesproducten - geen vlees, gevogelte of vis - terwijl veganisten ook alles vermijden wat van een dier afkomstig is - vooral zuivelproducten en eieren. Veganisten eten wel groenten, fruit, granen, bonen, noten en zaden.

 3. Stacey Chillemi: Waarom eten veganisten geen zuivel of eieren?

 4. Sarah Taylor: De drie belangrijkste redenen dat veganisten alle dierlijke producten vermijden, zijn: gezondheid, dierenwelzijn en de impact op het milieu.

 5. Eerst zal uw gezondheid verbeteren zodra u zuivel- en eiproducten uit uw dieet verwijdert. Veel gezondheidsstoornissen - waaronder hartziekten, cholesterolproblemen en diabetes - worden radicaal verbeterd of geëlimineerd bij een veganistisch dieet. Veel nieuwe veganisten melden ook onovertroffen energie en dramatisch gewichtsverlies dat merkbaar is in slechts de eerste paar weken op het dieet. Je zult je beter voelen en het gemakkelijker vinden om af te vallen, te slapen en te genieten van fysiek welzijn. Vanwege hun hoge vet- en cholesterolgehalte zijn het opgeven van zuivel en eieren een belangrijke factor bij het bereiken van deze gezondheidsvoordelen. Uit de vele ontnuchterende statistieken bleek uit de Physician's Health Study dat het risico op overlijden 23% toenam bij mensen die slechts één ei per dag aten. [! 4314 => 1140 = 1!

 6. Ten derde tonen steeds meer onderzoeken aan dat de vee-, zuivel- en eierindustrie een aantal zeer ernstige milieuproblemen veroorzaakt, waaronder luchttemperatuur (opwarming van de aarde), luchtkwaliteit, waterkwaliteit en bodem kwaliteit. Volgens de Verenigde Naties is 18% van de broeikasgasproductie op aarde direct of indirect betrokken bij de productie van vee - meer dan al het vervoer samen. Stacey Chillemi: Ons wordt geleerd dat zuivelproducten belangrijk zijn om calcium binnen te krijgen en dat eieren het 'perfecte eiwit' zijn. Waarom zouden ze ongezond zijn? Sarah Taylor: Ja, zuivelproducten bevatten calcium en eieren bevatten eiwitten ... maar ze zitten ook boordevol vet en cholesterol. Het plantenrijk heeft veel voedingsmiddelen die ook rijk zijn aan calcium (spinazie, broccoli, sinaasappels, enz.) En eiwitten (noten, zaden, bonen, enz.) Maar weinig of geen vet, geen cholesterol en zijn ook gevuld met vitamines, mineralen , vezels en fytonutriënten die zuivel en eieren over het algemeen niet hebben. Stacey Chillemi: Zijn vetvrije zuivelproducten en eiwitten (niet de dooiers) goed voor je? Krijgt u met deze producten geen calcium / eiwit zonder vet en cholesterol?

 7. Sarah Taylor: Ja, deze producten helpen u calcium of eiwitten te krijgen zonder vet en cholesterol. Helaas weten onderzoekers nu dat er twee soorten eiwitten zijn die we eten die heel anders in ons lichaam werken: dierlijke eiwitten en plantaardige eiwitten. Dierlijk eiwit is sterk in verband gebracht met kanker, terwijl plantaardige eiwitten dat niet zijn. Zelfs een dieet van 20% dierlijke eiwitten is direct gekoppeld aan leverkanker en andere kankers, terwijl dezelfde studies met plantaardige eiwitten geen verband vertonen. Dus hoewel u vet en cholesterol kunt vermijden door vetvrije zuivelproducten of dooiervrije eieren te kiezen, loopt u nog steeds een verhoogd risico op kanker.

 8. Stacey Chillemi: Als koeien en kippen niet worden geslacht om ons zuivel- en eiproducten te bezorgen, wat is er dan mis met het eten ervan?Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407